SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím Vás, jak se dělá svar trubky vsunuté přes nerez sloupek? Někdo to umí i bez přídavného materiálu. Vaří se to směrem nahoru nebo dolu? Nějak s tím mám problém.Koupil jsem si svářečku TIG a tak se učím. Díky za rady a nebo snad nějaký odkaz.
Dá sa to aj bez prídavného materialu, ale to musí byť diera sakra presná aby tam bola doslova nulová vôla a žiadne zrážanie hrán. Ak sú tam medzery tak bez prídavného materialu to bude vyzerať tragicky.
Ono v každom prípade je lepšie používať ten prídavný material aj ked len minimálne. Čím presnejšie vyrobené to bude, tým menej prídavného materialu treba
Jde to i bez přídavného materiálu. Spojované věci, ale musí minimálně z 99,9% být slícované jinak to není možné. Jak se vede svár je pak celkem jedno... http://rellik.rajce.idnes.cz/Svarovani_ … 104916.jpg atd...
Zdravím,
přesné opracování je nutností, nejlépe frézka. Jestli se učíte, neučte se na zábradlí prosím, škoda materiálu - vyhodíte ho. Sfrézujte, svrtejte, opracujte díly na přesno. Žádně úkosy, viz výše... Slévání nerezky na zábradlí se běžně používá, svar bude trochu utopený, ale docílíte třebného výsledku, po estetické stránce to bude vypadat lépe jak s příd. mat., zvláště pokud začínáte. Doporučuji u svářečky HF. Hlavně v těchto případech. Pokud se Vám na tom nebudou houpat děcka každý den, tak je slití skvělá volba.
Díky.
Jo svářečku mám asi dobrou,MW 220comfort, díry vrtám na soustruhu sloupek upnu do přípravku místo nože a celým najedu pod uhlem na rotující frézku díra je přesná.Tam jsem se už dostal.Zábradlí jsem ale ještě nesvařil.Nejraději bych se to někde naučil.Na you tube je to saméj montovanéj hliníkový šmejd .Také nevím jak kotvení, nejraději bych udělal díru 45mm a sloupek 42 tam jen hodil na chemickou kotvu. A také leštění bude asi problém.Tam to vidím na rouno.Ale kupovat brusku na trubky se mi moc nechce. Tak asi jen udělám válec na úhlovku někde jem to už viděl.
pat napsal(a):
Také nevím jak kotvení, nejraději bych udělal díru 45mm a sloupek 42 tam jen hodil na chemickou kotvu.
Já navařil na sloupky desku z nařezané 10 mm tlusté pásoviny a do betonu ukotvil čtyřmi šrouby chemickou kotvou.
Jo na šrouby to dávají i z Umakovu, je to v pohodě ale celé to drží lépe . Jen to není moc dobře opravitelné.