SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím ve spolek,potřeboval bych typ z jaké oceli by mohla být gymnastická hrazda-zákazník mi kus přinesl že by z toho chtěl vykovat nože.Nejdřív jsem si říkal že to bude "bláto",ale pila to moc ochotně nebrala,takže nastoupila flexa kde mně zaujala jiskra a jak to bylo tuhé,takže jsem to začal zkoumat na brusce.Jiskra je do červena,krátká rychle se rozprskne do větviček.Nějpodobnější tomu byla 13 180,80Mn4 a stará Poldovácká 19 314.Kdybych toho měl víc udělám si zkušební vzorky na prokázání nejlepších požadovaných vlastností.
"Bláto" by se pri te dynamice cviceni prohnulo, navic by rezavelo. Uvedom si, jake bezpecnostni koeficienty se pocitaji kde jde o lidi, devatenactka mne prekvapuje, urcite z ni nebyly ty bezne ve skolach, ale pro nejakou vrcholove zavodni je to asi mozne.
Pěknou předpůlnoc. ".....Na pružinově tvrdé nebo přírodně tvrdé tyče pro hrazdy, bradla apod.", tolik citace ze strojních tabulek od pana Vrzala(r.1971) o použití oceli 19 452 (Poldi SC).
Díky moc,předpokládal jsem nějakou 11 (500,600),případně 12 050 nebo 060.Pravda ale že eSCéčko se dřív používalo i na speciální pružiny.Mám podobnou ocel K 245(ekvivalent-1.2101) od Bohlera tak to zkusím srovnat.Zatím jsem probíral naše materiály co mám k dispozici.
Editoval Ládes (16-08-2016 21:21:52)