SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Chlapi kutilové zdar, musím se s vámi podělit o mojí zkušenost s nákupem přenosného cočka, který samo že ještě nemám:-)
K mé velké merklině potřebuju občas něco někde přivařit a elektrodu už moc nemusím, tak bych chtěl přenosku, co ale něco vydrží a nestojí čerta kus, páč se mi to nikdy nezaplatí, jinak bych si samo že koupil pikomig nebo mobiarc a vůbec bych to neřešil.Lezu po netu už tejden a neříkám, že nemám čas hledat, ale hledám a hledám, všechno už jsem pročetl tady i jinde nikdo a nikde nic konkrétního nenapíše, jako, že by třeba rozebral dekl a poděli se s námi o jeho názor např. na zpracování vnitřku atd.
Já se s vámi alespoň podělím o zkušenost s dolazením kit2040, vnitřek je hezky uspořádanej, desky se zřejmě dělají u nás, všude samolepky s výstupní kontrolou, zpracování deklu taky pěkný, nic méně za ty peníze se žádný obstojný svařování z pozice pokročilejšího amatéra nekonají, svařuje to jakž takž, nějaká regulace oblouku nic moc fungující a přidávání drátu s proudem mi taky moc nevyhovuje, při větších proudech po ukončení svař. vyběhne 8cm drátu a po kontaktování podpory küth. poradili ubrat potenciometr posuvu na dps, ovšem s tím, že si uberete i max výkon, při tom by stačilo místo toho čínskýho bazmeku na kterým se točí cívka, udělat pořádnou brzdu(doděláno ke spokojenosti majitele), dokonce se i líp zapaluje oblouk. Ty ostatní krabice jako karmig sharks jsem viděl jen zvenku a posuvu a to jsem se tedy usmál, pant na dvířkách sharksu upad hned při otevření....
Jinak jsem obhlížel v různých prodejnách různé čínské krabičky a fakt vám teda povím jen při pohledu na krabice je to fakt děs, max s výjimkou dost chváleného jasica, ale na dps vás kouknout nenechají a což mě udivuje, tak u choboly vám ani nic nepředvedou, max když zaplatím mého favorita mig 200pro N220, tak mi možná připojí plyn a můžu si tam něco smrknout, když si koupím drát a přivezu si asi i kuklu, po uhádání 10% slevy.
Když si přivezu vlastí kabel a drát, tak taky ne-to přeci jen trochu není k pochopení, když si jdu koupit strojek skorem za dvacet tisíc(znáte někde poblíž plzeňského kraje jinou svař. techniku?)
Co mě udivuje je, že nikde jinde na jasica nemůžu narazit, krom anglie, austrálie a jejich čn.stránek, kde taky všude ale uvádějí 5letou záruku a ne 2roky, jako u choboly, max na ukr. a ruských stránkách najdete stejný krabice s jiným názvem za půlku peněz.
Jinak esab caddy mig 200nevaří špatně, ale ten displej, podavač atd za ty peníze taky fakt neé, tak fakt nevím, jak se rozhodnout a proto bych byl rád, za každou radu od zkušenějších svářečů vlastnících nebo opravářů opravujících nějaký ten lepší invertor.
Nebo i majitele jasiců z plzeňského kraje o krátkou zkušenost. Díky a svařování zdar. Ferda
Editoval Ferda brablenec (30-07-2016 10:14:08)
Pokud si budete kupovat Jasica, tak doporuručuji některý ze starších modelů, např. J35 nebo N207.Lépe svařují, jsou spolehlivější a lepší se servisují. Pokud nestačí dvouletá záruka, tak musíte nakoupit u protinožců, nebo v Anglii.
Snad dáte trochu i na pražáka, za mě jasic v pohodě, včetně vnitřku, drobnosti co jsem upravoval, jsem zde popsal. Mám to taky jen na domácí žvíkání.
Nemá někdo nafocen vnitřek téé PEGAS 200 MG SYN PFC ? klidně do emailu děkuji .
Ten pegas taky vypadá dobře, ale skorem třicet tisíc je fakt dost, při dnešním boomu invertorů by podle mě měla být cena takovýhle strojů poloviční, protože spousty hobíků si koupí stroje typu sharks a profíci zase ess, ewm, merkle, fronius atd. Šel bych zřejmě do toho jasica, ale ve svařovací technice bez předvedení to kupovat nebudu, přeci jen to není holící strojek za šest stovek. Jedna pěkná rada na závěr, že stejně nový mašiny už nejsou a nebudou moc dobře opravitelné, ať už si koupíme hoci čo http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 33&p=2
i v rusku mají na jasica 5let záruku a tady nic
http://www.weldmax.ru/mig_mag/vpm
Editoval Ferda brablenec (30-07-2016 10:38:09)
Zákon pamatuje na zákazníka/spotřebitele možností do 14 dní vrátit zboží bez uvedení důvodu.
Ale jen v případě nákupu na dálku, tedy dnes nejčastěji v eshopu. Po telefonu tohle asi nikdo objednávat nebude, možná tak ještě mailem. Pokud to koupíte "přes pult", máte smůlu a případné vrácení je jen na dobré vůli prodejce. Myšlenka toho zákona je, že pokud to zákazník nemůže vidět na živo ve chvíli prodeje, má mít možnost vrátit zboží, které mu přijde a neodpovídá jeho představám.
Editoval Aleš_ (30-07-2016 23:24:52)
Stránky: 1