SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Zdravím tudy vespolek,
mám tu drobný problémek.
Koupil já jsem v obchodě,
díky malé náhodě
rabicové kleště.
Při prohlídce doma,
čumím jako guma.
U kloubu pod čelistí,
prasklina to jistí.
Co s tím asi udělám?
Materiál nepoznám,
jsou to noname kleště.
Vybrousit a zavařit?
Jakou eldu použít?
Pětsetjedenáctku?
Neb se na to vysrat,
neřešit to, počkat,
jestli mi to neprdne?
Či to zkusit opravit,
materiál poléčit.
Kleště skoro za babku.
Cvakám já eldy s tím,
a ne žádné pletivo.
Rutilové obalivo,
dvaapůlky mastím.
Ptáte se proč,
nuže "protoč"
Lepší manipulace,
ruka ta mi poděkuje,
netřese se, fajn stehuje.
Editoval Tigem (19-07-2016 17:59:46)
hodim do kosa a vybavene
Proč je vyhodit?
Zatím fungují.
Budou cvakati.
Za ty prachy,
žádný strachy.
Nebo spraviti?
Všem tu děkuji.
Materiál Há-eR-Cé,
říká mi to padesát -
nebo lepší.
Rýma, hepší..
Nechci je už odepsat,
eldy, pěkně na půlce.
Potvory jsou v záruce,
sednou pěkně mi v ruce.
Nechci řešit záruku,
jdou mi pěkně na ruku.
Tigem napsal(a):
Proč je vyhodit?
Zatím fungují.
Budou cvakati.
Za ty prachy,
žádný strachy.
Nebo spraviti?
Všem tu děkuji.
Materiál Há-eR-Cé,
říká mi to padesát -
nebo lepší.
Rýma, hepší..
Nechci je už odepsat,
eldy, pěkně na půlce.
Potvory jsou v záruce,
sednou pěkně mi v ruce.
Nechci řešit záruku,
jdou mi pěkně na ruku.
Co hulis? Resit takovou kravovinu a jeste takovym zpusobem je trochu na palici ne? Pokud chces neco aby fungivalo musis jit do jineho regalu a ne do toho, kde nejvyssi cena je 100,-kč
Zdravím -Rellik-,
musím Vás zklamat, nic nehulím i když to tak asi z mých posledních příspěvků vypadá.
To jakým způsobem to podávám je proto, že to chci tady možná trochu ozvláštnit, dělám prostě věci jinak a baví mne to.
Jestli se mi to daří nebo ne, je dost diskutabilní.
Jsem trochu kutil a rád se něco dozvím.
Stále je se co učit - a neplatí to jen u svařování.
Cena je pro mne i nadále dost limitujícím faktorem, proto si vybírám nářadí a materiál z low-end spektra. Lacná věc - dvakrát placená. Je to špatně? Asi ano...
Na lepší (bohužel) stále nemám.
Není umění dělat "velké věci" s patřičným vybavením, ale umět to udělat "na koleně". I když dnes už se toto nenosí a je to "out".
Jsem hold v některých směrech ze "staré školy" a nic s tím neudělám.
Děkuji za Váš příspěvek -Rellik-, respektuji.
Editoval Tigem (19-07-2016 21:43:44)
Ak mas cas , chut a chce sa ti. Tak potom a oplati hrat .-)
I cesta múže býti cílem (občas )
Knipex a je to fixnute lepsie klieste neexistuju asi
No kolenem drát neucvakneš.Jestli je tam prasklina vrátil bych je.Jestli je to cenový low end nejspíš to seriózní prodejce vyřeší rychlou výměnou za jiný kus.Knipexy nejsou určitě špatné,nicméně jedny jejich sikovky už jsem viděl opakovaně rozlousknuté,ale s dalším jejich vercajkem jsem dá se říct nadmíru spokojen(jen kombinačky mají na můj vkus poměrně brzy vyčvachtaný středový čep)
Tigem napsal(a):
I cesta múže býti cílem (občas )
V tom případě vyžíhat na měko ,zavařit ,zakalit,poustit ,nabrousit,.Myslím že se do pár stovek za tepelné zpracování vejdeš,teda pokud si kvůli tomu nebudeš stavět kalící pec.
no, ty nerezový koule ti jdou myslím líp než básnění...
No, když to pro Vás má takovou emocionální hodnotu, vybrousit a tigem Welco 1660 T, zdravím
Podobné kleště-stejný problém. Doma jsem hned zahodil účtenku a kleště praskly. Bral jsem to
jako pokus, vybrousil a svařil mag drátem OK Autrod 16.95 plyn CO2-jiný jsem doma neměl.
Kleště drží fůru let.
TaggerxXx napsal(a):
Knipex a je to fixnute lepsie klieste neexistuju asi
to som si myslel aj ja pokial som nevyskusal Cimco
Cimco? to čo je za značka.....
Editoval driger (04-01-2017 19:35:13)
je to asi o zvyku ale ja na knipex nedám dopustiť keď vidím čo sa s tým dorába u nás v robote a stále sú ako nové......ja tiež kupujem iba knipex v podstate z každej výplaty si doprajem nejaké značkové náradie
ja netvrdim ze knipex vyraba sunky to nie ! mam ich niekolko druhov a spokojnost ale pouzivane cimco (papagaj) strihaju lahsie/lepsie ako cisto nove knipexky
predpokladam že maš klasiky? rohatka so zapadkou? ako dlho ich používaš?
ano tie,mal som aj vacsie ale niekto ich potreboval viac ako ja...fuuu zo 5 rokov cca
kdysi při použití klasických štípaček se mi ulomila jedna ta čelist kousíček blíž nýtu, tam jak se to zeslabuje, tak sem to přivařil obyčejnou rutilkou nic jiného na trafo použít nešlo, kleště fungovali pár let dál až zase jednou cvakám (asi to byl zase nějaký tlustý drát nebo ta elektroda) a jak sem ty rukojeti mačkal oběma rukama a ještě si pomáhal břichem tak to prdlo a pěkně sem si zmastil prsty, svině praskli znovu tak sem s nima v rozčilení švihnul do kouta a na druhý den až sem vychladl tak na to hledím a ono prdla ta protější čelist ta přivařená tam držela tak sem to znovu svařil a kleště mám do teď, už teda s nima necvakám na to už mám nové, ale na tahání hřebíků nebo na rezavění při zapomenutí na dešti to stačí
Podobně zavareny klic vyšel svářeče na šachtě na 50000 včetně soudních nákladů. Údržbář,kteremu praskl si o mašinu vyrazil 3 zuby a zlomil lícní kost. Pracovní úraz atd. Nic nepomohlo, že to bylo v dobré víře. Pojišťovna mu vypálil veškeré léčebné náklady bylo to skoro čtvrt mega. Největší položka byla plastika lícní kosti. Po vleklých soudech beztak zaplatil raketu.
Takže opravdu se vyplatí opravovat jakýkoliv vercajk. Pokud si vážíte zdraví mrskněte to okamžitě do kontejneru, alespoň tedy můj pohled, nepracuji li nemám prachy a proto si sakra davam bacha.
Knipex dává celoživotní záruku, nebo už ne?
6six6 napsal(a):
Podobně zavareny klic vyšel svářeče na šachtě na 50000 včetně soudních nákladů. Údržbář,kteremu praskl si o mašinu vyrazil 3 zuby a zlomil lícní kost. Pracovní úraz atd. Nic nepomohlo, že to bylo v dobré víře. Pojišťovna mu vypálil veškeré léčebné náklady bylo to skoro čtvrt mega. Největší položka byla plastika lícní kosti. Po vleklých soudech beztak zaplatil raketu.
Takže opravdu se vyplatí opravovat jakýkoliv vercajk. Pokud si vážíte zdraví mrskněte to okamžitě do kontejneru, alespoň tedy můj pohled, nepracuji li nemám prachy a proto si sakra davam bacha.
Možná by bylo dobré, kdybny tady někdo uvedl. co musí mít svářeč za doklady a certifikace, aby taková oprava byla pro firemní použití košer. A aby tak při výše popsaném průšvihu neměl problém.
Stránky: 1 2