SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
To je otázka do pranice. Museli bychom vidět co je napsané od konstruktéra na výkrese (norma EN 5817 /C/D) a co je požadováno ve smlouvě. Jak svářeči tak zákazníci dovedou být docela prasátka. Já bych tohle z firmy jako výrobek nepustil, bez ohledu na přání zákazníka na co nejnižší cenu.
Co ty díry?To panu "svářeči" není ani kapku blbý tohle pustit z dílny?Nízká cena s tím nemá co dělat-spíš jde o jakousi "profesní zodpovědnost a čest".
Diery tam nemaju co robit, to vie aj zvarac amater, mozno to nechal kvoli zinku
Asi by bylo třeba rozdělit to na část, řekněme, faktickou (tzn. zda to splňuje co má) a pohledovou (jak to vypadá). Ono taky jestli tam musí člověk svařit hromadu zábradlí denně aby si vydělal, pak asi bude leccos opomíjet aby se nezdržoval a to opomíjení se bude postupem času zvětšovat
Na foto č1 je jedna díra jak na zinek ostatní asi propal a ta prasklina přebroušeného sváru na foto č3 je normalní ?
To bych viděl na první týden svářečské školy a pak šrot . Potkat to jako zábradlí tak jdu u zdi .
co takové ? ty tam nemají ?
propálená díra tam byla na téměř každém sváru, na většině určitě, na některých i dvě. To na 3. foto, bych řekl, bude špatně slitý/provařený materiál
takovéto sváry jsem tam nenašel, ale nechtěl jsem se tam ometat moc dlouho abych nevypadal jako nějaký milovník kovů s dvoukolákem za zády
S tím zinkem to bude asi dost pravděpodobné-na kompu to po zvětšení vidím líp-bez zvětšení to vypadalo jako propálené(že by svářeč s ENkem propálil 8mm díru vedle sváru a hned na 2 místech do kříže v téměř identické vzdálenosti od krajů jeklů?).Jít by to jistě šlo udělat lépe a pečlivěji-zábradlí by jako bezpečnostní prvek zasluhovalo víc pozornosti...
Editoval Ládes (21-06-2016 22:30:04)
Na zinek tam bude jedna díra na foto č.2, ta největší, ty dvě vedlejší díry byly spíš nechtěné odvzdušnění
S tym zinkom som si robil srandu, dost pochybujem (fotka č 2) ze ta najv. diera je diera na zinok, vsak je ovalna, je to prepalene, nieje co riesit.
tak vtip to byl opravdu dobrý, ale když jsem později koukal na fotky, nebyl jsem si vůbec jistý jestli ta jedna není schválně, původně mi přišly všechny propálené. Ale v zinkovně chtějí mít tolik otvorů, že už jsem se jich ptal, jestli má cenu všechno to železo nejdřív vařit dohromady
V Seredi v zinkovni chýbajúce otvory narýchlo vypália plazmou.Vyzerá to potom podobne...