SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Na jekl 1.5mm bych zvolil elektrodu průměru 1.6 mm
Na jekl 3 mm bych zvolil taky průměr 1.6 mm
Jedná se o svařování trafem-rutilové elektrody a jekly "obyčejná ocel"
Díky!
Ano, nic takovým postupem nezkazíte. Kdyby těch svárů na tl. 3 mm bylo víc, tak by se dal použít i průměr 2 - 2,5 mm podle zručnosti svářeče.
díky za odpověď, já jsem se obával, že na sílu jeklu 3mm bude elektroda 1.6 mm málo, že to bude chtít aspoň 2 mm aby to bylo řádně provařené
tak, tak.... a na tu 3mm už můžeš vzít i větší jak ti píše moderátor. U tenkostěnného jeklu je třeba pospíchat a držet velmi krátký oblouk, když propálíš díru nech ji být, až materiál vychladne krátkými sváry ji zalepíš. Když to nebude provařené přidáš další housenku, to už se nic propalovat nebude (je dokonalejší odvod tepla - do obou matrošů.)
Editoval bourač (19-06-2016 22:45:39)
Na sílu jäckelu 3mm vem bez obav 2mm a pokud si troufneš, jde to i 2.5mm. Jinak na 1.5mm je 1.6 akorát.
milosak napsal(a):
Všechno jedeme 2,5 EVB , i futra tím bodujeme , vlastně jiný už nekupujem, je to efektivní ....
To lze vařit sílu jeklu 1.5mm i tou 2.5 mm elektrodou? To se nepropálí? Nebo asi nejde o souvislý svár, ale jen bodování, ale i tak bych měl strach, že i tím bodováním bych to propálil SKRZ
Pro milosak - A určitě ne trafem, že?
mám to tedy zkusit nabodovat i ten jekl o síle 1.5mm elektrodou rutilovou průměru 2.5 mm?
Aha , nečtu 1. příspěvek, takže se smažu ...
malarad napsal(a):
milosak napsal(a):
Všechno jedeme 2,5 EVB , i futra tím bodujeme , vlastně jiný už nekupujem, je to efektivní ....
To lze vařit sílu jeklu 1.5mm i tou 2.5 mm elektrodou? To se nepropálí? Nebo asi nejde o souvislý svár, ale jen bodování, ale i tak bych měl strach, že i tím bodováním bych to propálil SKRZ
Jasně, že to jde , ale chce to mít v ruce (teď nemluvim za sebe)
milosak napsal(a):
Jasně, že to jde , ale chce to mít v ruce (teď nemluvim za sebe)
mám to stejný je potřeba ty futra vařit denně, né jako já jednou za 10let. Svár je třeba zahájit na tlustém matroši a opatrně přiblížit lázeň k futru, perfektně se to sleje (2mm elektroda)
Spíš než elektrodu bude třeba podle mně vybírat trafo. Musí snadno chytnout a oblouk musí dobře držet a nezhasínat. Bau trafo s nízkým napětím je málo vhodné.
Navíc u klasického svařovacího trafa s regulací proudu magnetickým bočníkem je při nejnižších proudech nutných na elektrodu 1,6 nejnižší napětí a nejhůř chytá oblouk.
Aspoň moje trafo chytá oblouk s elektrodama dvojkama znatelně hůř než elektrody 3,2. 1,6 elektrody jsem nezkoušel.
Stránky: 1