SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím vespolek. Mám na Vás dotaz. Doma mám právě KS 250, ale bohužel vzhledem k velikosti a hlavně váze bych se jí rád zbavil a pořídil místo toho něco více mobilního. Teď k dotazu - našel sem na BAZOS.CZ x inzerátů, který nabízejí právě výkup těchto a podobných svářeček. Po zavolání na tel. se mi ozval už podle hlasu "zvláštní člověk" , mno nicméně mi nabídl 2500,- Kč i s tím že si pro ní dojede. Mno abych se dostal k jádru věci - nevěřím, že ty svářečky kupuje pro další prodej - zájemců o ně už moc asi nebude, spíš si myslím že z nich něco vybere a šup s tím do sběrny... Nechci na tom vydělat, i 2500,- dobrých. Ale jde mi o to abych neživil nějakýho "římana", když to v podstatě mohu do té sběrny vyvrakovat sám... Tak co znalci - co je uvnitř co se nechá zpeněžit...? A neříkejte že nic, vždyť je to těžký jak hovado. Děkuji za info.
Editoval samik (14-06-2016 21:36:02)
Je to ta přepínačem jako zdroj napětí ? (bylo to tuším od 16V).Je ji škoda likvidovat.
Odkud jsi?
Jo,přepínač to má (chybí).Podle krytu je v dost špatným stavu.Je funkční ?
Mistře, ta svářečka je plná mědi trafo + tlumivka. A ten expert na internetu si takto vydělává. Barvu jeho pleti snad uhádneme všichni. Když si s tím dáte práci tak máte vyděláno na levnější invertor.
Bude v tom 30kg mědi? Jinak na to nevydělá
Sender: Ten panel nevypadá nic moc, ale jinak je funkční. Sou k ní cca 10 m kabely na svorky a cca 6m kabel na 380V.
Jen 30 kg...??? To by mohlo mít víc ne... Vždyť je to těžký jak prase... Ve dvou to zvednout je jen tak tak...
Jak říkám, když si s tím dáte práci, rozděláte trafo a tlumivku, hliníkové chladiče od diod tak si myslím, že máte na invertor. Trafo plechy jsou těžké jako pr.se. Kabely taky odizolujte a hurá na nákupy
Ale regulační desku byste mi mohl nechat
Editoval pán volnosti (15-06-2016 15:23:00)
Mno tak si holt zahraju na "římana" a budu lovit barevný kovy... :-D Ještě to pofotim bez krytu aby ste mě navedli... ;-)
Kolego neboj se, že onen ,,říman" ti dá 2500 je z dobroty duše Ten na tom vyvaří jednou tolik, ne-li víc...
A dalším rizikem je že po skouknutí prostor tě říman opět navštíví ale v tvé nepřítomnosti.
Když tak sem dej i foto z likvidace .
Nejlíp z likvidace toho "Řimana".
samik> Ta svářečka se dá dobře použít jako startovací zdroj,případně jako zdroj pro COčko(jak vaří nemůžu posoudit-nemám odzkoušený).Je to škoda likvidovat.
Jinak, i já bych měl zájem o desku,případně ostatní kolem desky.
té mědi tam moc nebude odhaduju tak 10-maximálně 15kilo (možná plus dalších 5kilo z káblů..) zbytek jsou trafoplechy (železo) případně hliník z chladičů, jinak tyto svářečky nicmoc, svařovali dobře to jo ale zapálit oblouk to byla klovatina, dělali 150, 200, 250, 350, měl sem tu čest vyzkoušet typ 200, 250 a 350 a u všech problém zapálit, jako nakonec se stím svařilo vždy to co bylo potřeba ale jako dělali se jiné lepší stroje tento kus by se dal spíš vytěžit na náhradní díly je to takové jakési, no podle fotky vrak a že to funguje by se dalo právě ty díly a za další párat kabely do šrotu? se podívejte kolik stojí nové a pokud nejsou spuchřelé tak je nechat raději doma do rezervy než je párat dvě hodiny a pak za pár stovek prodat, to že říman nabízel 2500 je fligna, mě taky nabízel za triodynu pět tisíc a když se přijel podívat tak jak vyděl ten rezavý válec tak ač plně funkční začal breptat cosi o slevě a že dva tisíce, jo tak tudle nudle a táhni no a přesně jak tu kdosi psal přijel se zahojit v době mé nepřítomnosti
S lidmi tohoto druhu doporučuji nejednat a vůbec se jim neozývat, neukradnou vám jen starou svářečku, ale též vybavení celé dílny.
Oni si vytypujou sami i bez návštěvy.
Mě jednou v baráku vzbudil Říman ve 4 hodiny ráno. Udělal jsem rachot, jak jsem vstával a ani jsem neměl pochybnou čest ho na vlastní oči vidět, jen jsem slyšel dupot a zbyly po něm jen stopy ve sněhu.
Bylo to v první polovině dubna, zrovna po ochlazení napadlo přes noc plno mokrého sněhu, asi si myslel, že barák je neobydlený a že se tam porozhlídne a když zmizí, padající sníh zakryje stopy.
A to bydlím dá se říct uprostřed dědiny, ne na žádné samotě.
Zdravím,
mám KS 250 ve svém inventáři, renovaci nemám ještě u konce. Byla také ve špatném stavu, byla v nějaké autodílně. Když jsem ji rozebral,
byly na dně skříně matky ,šrouby, litr oleje a neskutečný bordel. Dva litry Arvy a parní Wapka to spravila, po opravě "kastle " šla do laku,
původní kladívkový lakoši neměli, takže stříbrošedý akrylát... Vše jsem měl rozebráno, čistil jsem technickým benzinem...
Co se týká mědi, bude to asi tak, že celá svářečka váží 130 Kg, z čehož vlastní vinutí ne víc 18-22 kg. Ostatní jsou plechy, konstrukce a
ventilátor, chladiče ap. Já jsem nahradil Al propojky Cu / byly zdrojem poruch/ hliníku zbylo ca 0,7 kg.
Trafo a tlumivka jsou impregnovány vakuově, rozebírat to a opalovat musí být žrádlo. Myslím , že Římani mají někoho, kdo to koupí nastojato,
slyšel jsem, že někde dávají 25 Kč/kg, to by bylo 3250 za svářečku bez práce. To už dává smysl- vykoupím za 2000, prodám za 3250,ani se
nezašpiním a ještě někomu vlezu do baráku...
Trafa a cívky i impregnované jdou snadno rozebrat destruktivním způsobem za pomoci ostrého sekáče a velkého kladiva. Vinutí jednoduše přeseknout zároveň s plechy a potom vyrazit z dutiny. U menšího trafa práce na pár minut, u většího záleží na zručnosti "pracanta". Opalování nevím jestli je nutné.
Zdravím,
opalování není nutné, ale při výkupu letí cena dolů za znečištění.. I tak, teď je cena nižší, ale když bylo za opal Cu drát
120/kg, vychází mi 2640 za 22 kg mědi. Víc toho tam asi nebude, je to odhad, já jsem zatím žádnou svářečku
nešrotoval..... Slyšel jsem o jednom důchodci, který řeže i zářivkové tlumivky flexou e tahá z nich měď....
Já se počítám mezi zachraňovatele, ne těžaře.