SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
novy prirastok do rodiny plus ukazka skusobneho zvaru dvojpulzom AlMg5 dratom..., neskutocne prijemny stroj!:
ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek, fotene mobilom....
ake mas skusenosti? je to celkom dobry stroj nie? ja mam tiez MAHE BETU ale tig (argon) a tiez si myslim ze to je celkom slusne
skusenosti su zatial len tie najlepsie....zaujimave ale je ze nejde o velmi rozsirene masiny...
denes napsal(a):
skusenosti su zatial len tie najlepsie....zaujimave ale je ze nejde o velmi rozsirene masiny...
O to sa neboj ci su rozsierene, bol som si robit kurz a pytal sa ma instruktor ze ci mam nieco doma, a ja ze MAHE a on tak pokyval hlavou ze hmm celkom dobreee
Prepacte, ze zahlcujem toto vlakno s OT, ale chcem sa poradit. Trochu chcem zmodernizovat strojovy park a cas ukazal, ze bez silnejsej masiny sa doma majstrovat neda. Takze zhanam cca. 300A invertorovu MIG/MAG zvaracku. Synergia nieje nevyhnutnostou, ale potesi. Predsa len doba aj technika pokrocila a je na case zliezt zo stromu. Cize klasicku trafo zvaracku s plynulou regulaciou nechcem, nedajboze odbocku uplne zavrhujem. Napisem to rovno a po lopate. Cinu Kuhtreiber, Alfain a spol nechcem. Po predoslych skusenostiach som dospel k zaveru, ze Kemppi uz nikdy viac, Fronius, Selco a EWM su nad moje financne moznosti, Migatronic servis mam poriadne od ruky. Ked som sa kukal po internete, tak v ramci mojich financnych moznosti ( +/- 2000eur, bez vypalneho pre stat ) mi najviacej muziky ponukaju znacky Ceska TNZ Tara, Talianska CEA a strumbach furer vyrabany u nas na Slovensku MAHE konkretne typ EcoMIG 3000 ( http://www.mahe-geraetebau.de/sk/wmachi … nr=1203300 ). Je to male, lahke, relativne silne 300A pri 40% zatazovateli (mne to v podstate dostacuje), ma to 4kladku, unasac na velku cievku, Synergiu, moznost zvarat aj elektrodou. Za tieto peniaze je to asi najviacej muziky. Otazka, znie ist do tohto stroja? Do Svitu to nemam zase az tak daleko, takze zo servisom by nemal byt problem. Citam rozne nazory po forach a na tuto znacku su dost rozporuplne, viac su ludia nespokojny, sice je pravda ze sa skoro vzdy jedna o starsie stroje okolo roku vyroby 2010. Ako su na tom s kvalitou, spolahlivostotu a vlastnostami dnes? Dakujem
Editoval fofo (14-06-2016 22:06:30)
Proc ne Kemppi ?
Není servis jako servis i když mě příjde že pokud se nejedná o prodej nového kusu jsou ochotní všude stejně.
mam MAHE a zvara to si myslim uplne dobre spolahlivo, dokonca to ma aj na medeny drot synergiu. tie z poslednych rokoch su isto dobre mašinky maju už všetky muchy vychytane(čo mi vravel servisak). ovladaci panel je velky silnosvetiaci a prehladny a dobre sa ovlada.
mam aj malu kempinu ta tiež fajne zvara ale: podla nich ma vraj užasny design...no ja by som im ho otrieskal o hlavu...
kedže je to male a išlo im o hmotnost tak su všetky kable upevnene napevno a miesto na neake upevnenie kablov skoro žiadne....by som sa vykašlal na taky moderny design na ukor pohodlia alebo funkčnosti to neznašam a na slnku slabo vidno hodnoty na displeji.
MAHE Hyper MIG 400 DPS Plus-3 som si kupil preto lebo som chcel aj silnu mašinu, a aj preto že to je slovensky vyrobok a servis je blizko vo vrutkach keby niečo bolo treba. zatial som spokojny, a aj ten ovladaci panel ma presvedčil to je parada. sa to robi sice na slovensku ale všetko ide von do nemecka
Editoval tarzan (15-06-2016 09:03:30)
to Juggernault: Mam 3 zvaracky Kemppi a ani spolahlivostou, ani zvaracami vlastnostami ma nepresvedcili. Proste za tie nekrestanske peniaze co za to pytaju som ocakaval , ze dostanem nieco naviac, nejaku pridavnu hodnotu v podobe nedobytnosti, alebo excelentnych zvaracich vlastnosti. Nestalo sa tak. Za vela penazi, malo muziky. To je cele.
Editoval fofo (15-06-2016 13:07:30)
to tarzan: Dakujem za radu. Je divne, ze na to lepia stitky Made in Merkelreich ked ich vyrabaju u nas, ale urodzeny povod zrejme predava. Co som kukal aj ostatne masiny od MAHE, tak urcite niesu najlacnejsi, ale za prijatelne peniaze ponukaju hory doly a nerad by som zase kupil predrazeny hnoj. Uz som opatrnejsi. Samozrejme ze budem trvat na predvedeni stroja. Ako som uz pisal cena je pre mna prijatelna, parametre dostacujuce, vybava nadstandartna, len aby to pekne zvaralo a hlavne sa to nesralo. Este si to necham ulezat v hlave.
len pre zaujimavost
http://stroje.bazos.sk/inzerat/61510139 … G-PULZ.php
hej ale to je jedna z tych starsich masin, co mali este nejake muchy. Ako pulz vodne chladenie OK, ale bojim sa toho. Radsej novu
nepišu made in merklica, čitaj pozorne :-) ...ale pišu mahe in germany, ale je pravda že to maju pod palcom nemci.
keby som mal kupovat novu tak by som kupil zas ale asi koli cene bez tolkej vybavy lebo tie kadejake pulzy tam aj tak nepouživam ked to dobre zvara aj tak, ale kupil by som radšej s vodnym chladenym, lebo ked tam dam okolo 250-300 A druhou rukou si často prdržiavam horak (som drevar a zvarač nie som majster sveta) tam ma to potom pečie na ten palec.
a čo sa mi dobre fakt pači že svieti ako vianočny stromček, -velke čislice, pre neakeho profika možno nepodstatne veci ale mna taketo maličkosti tešia.
Editoval tarzan (15-06-2016 15:48:32)
Vodne chladenie horaka nikdy nieje na skodu, ale za rovnaky model s vodnym chladenim je o rovnu tisicovku ( bez vypalneho ) drahsia. 500 ecok naviac by som este nejak prekusol, ale 1000cka je uz vela aj za samotne vodne chladenie. Rozpocet nepusti.
Editoval fofo (15-06-2016 16:16:21)