SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
uvažuji o koupi berlan bwig180 a viděl jsem, že to tu dost lidí má, můžou mi vlastníci nebo ti kteří s tím přišli do styku dát nějaké reference? samozřejmě jak pozitivní tak i negativní.
Já mám jenom pozitivní, jedine co tomu vytknout je delka kabelu na MMA, je sice 25mm , ale jsou dost kratky, hlavne ten zemnici, takze jsem si udelal svoje. Jinak prislusenstvi je klasika, masku a kladivko ktere nikdo nepouzije. Co se tyce TIG horaku tak jenom chvala. Vari paradne jak TIG tak MMA. Dodava se s horakem c 5,6 a 7 plus jedna elektroda WC 1,6 . Za tu cenu to nema konkurenci. Vrele doporucuji
Editoval vkalina (25-05-2009 14:18:06)
Díky, jsem prakticky rozhodnutý, jen zjišťuji jestli tam někde není zakopaný pes :-) Jaký to dává proud při 100% zatížení? Jestli se tedy správně vyjadřuji...
Popravde nevim, neni to uvedeno. Varil jsem s tim celej den 2,5 a neco i 3,15 a ani jednou nezavahal. Mel jsem to i rozebrany a ten chladic s ventilatorem je fakt dobre nadimenzovanej. Foto je http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1199 . Rozhodně nemusíš mít strach že ti bude vypínat. To same platí o TIGu, ale tam asi vic jak 80A nepoužiješ. Jinak tento invertor se prodává pod více značkama.
PS: abys to na tom aukru neprepalil, už jsi na cene za kterou ji prodava kup ted.
Editoval vkalina (25-05-2009 22:42:45)
Já vím, po pravdě jsem zvědavej, jestli to někdo nepřerazí Buď jí budu mít o pade levnější nebo kup teď
Mě tato mašinka přišla dnes. Na aukru jsem taky skončil stovku pod "Kup teď". Ale stovka taky dobrá. I jako laik jsem z této věcičky nadšen. Návod je v Němčině, stejně jsem ho ale vybalil až po hodinovém vaření.
Mě ho prodejce poslal ve wordu, myslím návod v češtině, tak Ti ho dám do mailu
Muzu o nej taky poprosit ?
vkalina@volny.cz
Máš ho tam. Chtěl jsem ho sem vložit, ale nevím jak...
diky
asi na tu aukci jeste prihodim tak 5Kc , abych ji vyhral )
no o to právě jde, že musíš přihodit min. 100, tak sonduji, jestli se najde někdo tak soutěživý, že by šel přes cenu
Sorry že jsem Ti zkazil kup, chtěl jsem jít do kup teď, ale pak jsem prostě neodolal
Asi se zbytečně přepalujete, šel jsem na dohodu s prodejcem mimo aukro za 4600,- bez problému. Navíc jsem si vzal i plasmu za 6400 (chtěl jsem 6100,-). Cena je vždy o jednání...
to mate pravdu. Domluvit se da vzdycky
Akorat pozor, kdyz Vam to prodejce proda mimo Aukro , porusuje pravidla, takze je lepsi se o tom nezminovat.
Editoval dolezelk (27-05-2009 02:47:10)
To snad neni ani mozny. Kdyz si predstavim, ze na tom musi mit zisk, tak by me vazne zajimalo, za kolik to kupuje on.
Jsou spousty prodejců na Aukru kteří mají klasický obchod, nebo I-shop. U těch je pak Aukro jen jedna z prodejních cest.
bejmar napsal(a):
Koukám že popularita berlana roste, doufám že nám to nadšení vydrží.
Nadšení vydrží, dokud ho někdo neodvaří.
Koukal sem na ten zatěžovatel je to 140A/100% a 180A/60%, zatim se mi zdá že by ta mašina mohla vydržet i víc než jen takové to domácí žvýkání.Opravdu mi u toho chybí funkce 2T/4T a možnost tam dát i vodou chlazenej hořák.No třeba by se to dalo předělat.Nějakej ten hořák sem našel tu http://cgi.ebay.com/WP-18-Water-cooled- … 1|294%3A50
Nakupna cena mohla byt okolo 150,- EUR, ale kedze je teraz kriza, tak aj nizsia. Zavisi to od toho, ktory cinsky noname vyrobca to vyraba (kopiruje) a kolko zobral zvaraciek naraz.
A este som zabudol na ROHS smernicu. Ak ju tie zvaracky splnaju (pravdepodobne nie), tak cena bude vyssia.
Vzhledem k tomu, ze se to prodava pod nemeckou firmou a i napeti na prazdno je zde 56V tak predpokladam, ze to splnuje vsechny mozne smernice. A co je ta ROHS ?
V katalogu GM electronic to popisují takto:
Tato direktiva vstoupila v platnost 1.července 2006. Cílem direktivy RoHS je zakázat používání nebezpečných látek při výrobě elektrického a elektronického zařízení a tím přispět k ochraně lidského zdraví a životního prostředí. Direktiva RoHS zakazuje použití těchto látek: Kadmium, Rtuť, Olovo, Šestimocný chróm, Polybromované bifenyly (PBB), Polybromované difenylethery (PBDE)
Začínáte mě děsit, já snad začnu litovat že jsem ji koupil ještě dřív než mi přijde (už aby to bylo)
Bejmar: Kde jsi našel ten zatěžovatel? Svářečku sice ještě nemám, ale v návodu to není a jsi asi jediný kdo to ví. Jestli je to fakt (což by potvrzovalo chválu vkaliny) tak je to za ty prachy k nezaplacení.