SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
rcp - spočítané to máš asi dobře, ale jde o to, aby tím topením těch 200l proteklo. Tvé řešení je jednoduché, musíš se viskozitou oleje dostat na parametry nafty. Buď zředit, nafta - nic neřeší, potrolej - drahý, benzín - výbušný. Anebo ten olej musíš zahřát (tak jak to mají origo hořáky na vyjeťák). A to buď ohřátým vzduchem z bufíku, anebo na výfuku. Chce to asi malinko zalaškovat s teploměrem, ale myslím, že je to reálné.
Na start nádrž s naftou a po ohřátí oleje na provozní teplotu přepneš ventil a můžeš fritovat:-).
Radim - Perfektní! No pafiku dívej..... jaké tu Chachary máme!!!!!!!!!!! Jen bych dopnil, že staré nafťáky používají úplně jiný systém krmení motoru než ty dnešní. Proto je-li to alespoň trochu tekuté jsou schopny to strávit.
Editoval nešika (07-11-2021 15:47:00)
Ty crossi - dávej bacha! Máme velké rezervy :-). Jen jsem napsal jak by to šlo řešit. Zaplať Pán Bůh to tady u nás máme jiné , levné nafty je stále dost.
U nas lacnej nafty je malo . Vacsinou si uz vo firmach strazia+ maju odmerane ,ze kolko ma pracovny stroj priemernu spotrebu za hodinu . A vo vacsich firmach kde to neriesia tak co si zamestnanci bokom odleju tak to si sami aj s rodinami spotrebuju a nepredavaju ako par rokov dozadu .
Tak gps je jedna vec ale napriklad na velkych zeriavoch sa neda vzdy presne urobit priemerka lebo vzdy sa dviha inak tazky naklad a ine faktory k tomu . Ze tam sa da neaky litrik dat bokom ale prichadza ludsky faktor -ako delba s veducim alebo co sa da bokom ostane ,,doma ,,
Není GPS jako GPS. Jestliže je montovaná dodatečně a má vlastní snímač v nádrži můžeš ji za určitých podmínek podojit klidně o 100l. Ale jestli je originál koupená s autem tak to je problém. Jednotka komunikuje s celou károu, na server je schopná posílat přesné info o spotřebě, stavu nádrže a prakticky celý jízdní protokol. Hlásí sama snímané hodnoty, závady a umí si zavolat i servis. Tady to doopravdy nejde.
Editoval nešika (08-11-2021 11:18:38)
Sledujem toto forum, pretoze sa chcem nieco poucit o zvarovacej technike a tu sa to vzdy zvrtne na celkom inu temu. Mimochodom, GPS je len prijimac. Nie je tam moznost pripojit k GPS senzory na sledovanie paliva atd. Mate to trochu pomylene.
Editoval bibibo (08-11-2021 11:34:40)
bibibo - ale nemám, GPS je příimač, ale celá jednotka obsahuje mj. komunikační modul GSM s možností přenosu GPRS a samozřejmě SIMkartu! A tudy jdou data z auta ven na server. Koukni třeba na stránky Volva.
nesika - je to tak ako pises. Len som chcel poukazat na to, ze samotny GPS toto proste nevie. Musi ist o system.
varok napsal(a):
Třeba bagry co jsem se bavil s jedním bagristou taky nejdou moc kontrolovat. Někdy dělá povrchové úpravy, kde není motor s čerpadlem moc zatěžován a tudíž je i nižší spotřeba. Když hloubí třeba výkop pro potrubí, základy pro dům a pod., tak tam už jedem motor naplno a spotřeba obrovská. U velkých bagrů 20t a více prý není problém i kolem 400L nafty za 12 hod. směnu. A přesto jsem viděl jak si bagrista nosil každý den asi 10L kanystr domů. :-)
Pokud bude mít sondu v nádrži, tato zaznamenává pohyb hladiny v čase, tedy jak stav NM postupně klesá, míň nebo víc strmě, záleží právě od momentální spotřeby. Pokud by naftu odpustil najednou, křivka se kolmo propadne, stejně tak při natankování kolmo vzroste
jees - těsně vedle! Dodatečně montované systémy si nic moc neví rady s pohybem hladiny v nádrži v jízdě. Buď neměří vůbec, anebo s takovou tolerencí, že z 800l nádrže kamióno odtáhneš 100l a systém to není schopen zpozorovat jako "podezřelý úbytek". Podotýkám, že auto musí být pro jednotku v režimu jízdy.
Tak tie naše dodatočne montované jednotky okrem rýchlosti, súradníc, času prenášajú stav nádrže v litroch, napätie palubnej siete, otáčky motora, teplotu chladenia, meno prihláseného vodiča, celkové odjazdené km- a to su len tie údaje ktoré vidím ako vodič.
sttefo86 napsal(a):
Tak tie naše dodatočne montované jednotky okrem rýchlosti, súradníc, času prenášajú stav nádrže v litroch, napätie palubnej siete, otáčky motora, teplotu chladenia, meno prihláseného vodiča, celkové odjazdené km- a to su len tie údaje ktoré vidím ako vodič.
Přesně tak, může to přenášet i teplotu, čas otevření/zavření dveří, průběh množství nafty v čase, přetížení v různých směrech, počet, dobu a intenzitu užití pedálu, páky nebo tlačítka, případně to porovnat se stejnými strojními jednotkami u firmy nebo třeba i na celém světě - v podstatě cokoli se dá změřit nebo zaznamenat
sttefo86 - z pohledu "odtahu" nafty je zásadní ten dodatečně montovaný snímač. (Jednotka z auta bere napájení, info z tacha a motor. Naftu si řeší "po svém". Ale jakmile cokoli "bonzáckého" (origo či jiné) napíchneš na CAN BUSS vozidla je vymalováno. Poloha, směr či rychlost jízdy je vždy samozřejmostí.
Editoval nešika (08-11-2021 17:25:08)
jees - jen těmi dveřmi si nejsem úplně jistý... Podmenu - Odemknout/zamknout to v Confortce určitě bude, ale jestli to posílá??? fakt nevím. Otevření/zavření si myslím, že NE.
Já ho mám v garáži. Výfuk jsem prostrčil ven provrtanou dírou. Venku mám osazený tlumič hluku. Bufík funguje perfektně, z výfuku nejde žádný smrad. Protože vzduch na spalování si bere z prostoru garáže, tak se někdy při startu stane, že při "blafnutí" vypustí sáním trochu naftového smradu do garáže. Ale opravdu je trochu, nijak to nevadí, kvůli tomu nebudu vrtat další díru přes zeď.
Dobře, jdu na to.
admin rovno vymazal cele vlakno ohladom bufikov
"inteligentne" riesenie.............
Tak to je v x....x. Je to ještě horší. Zmizela celá kategorie " Diskuse k Svarbazar a všeobecná diskuse". To je zvláštní diskusní fórum, kde se nesmí diskutovat.....?
Vypadá to tak, že kdo bude chtít nějakou slušnou diskuzi, bude muset nakonec za to platit formou nějakého předplatného.
rcp: Admin už odstranil i to nové téma co jsi založil? Hm, nechápu.
Možná je to jen error a opraví to. A možná si myslí, že vytápění dílny do svařování nepatří... ?
Velice zajímavé téma zmizelo v propadlišti dějin ......RCP mě baví s jeho stanem i s bufíkem s číny:).Taky proto,že s tím zateplením jsem na tom podobně.Nerozumím tomu.Škoda,no.....
pafík: Když se to dávalo tady, tak bych to chápal. Ale rcp kvůli tomu založil téma a admin to odstranil. Když tady už minimálně 2 roky není všeobecná diskuze, tak kam to chcete dávat? Škoda
rcp - no a co jako? Je to přeci tak jednoduché. Zůstaň ve stanu makat o dvě hodiny déle a z vývaru z těchto dvou hodin nakup kvalitní palivo k vytápění. Co je na tom tak k nepochopení?
Editoval nešika (13-11-2021 23:41:08)