SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím vas pani, dnes idem zvarat tigom asi po mesiaci a cuduj sa svete stlacim a nic ziadne iskrenie. Zvaracku mam asi 7 rokov a nikdy nebol snou problem. ked drzim tlacitko a skrknem ako s elektrodou tak ide zvarat. dost ma to prekvapilo. Viete mi nejako poradit? Som zo Senice zo zapadneho slovenska.
Možná hloupost, nemáš to náhodou prepnute na MMA?
Popř. zapnuté zapalování náškrabem?
Já tam mám páčkové přepínače a občas si o ně zavadím kabelem od hořáku. I když to jsi už asi kontroloval. :-)
No mám takuto zvaracku, asi je to cina neviem, vravim mam ju uz 7 rokov. pozrite sami ci je to dobre nastavene, lebo uz ani sam neviem, ma to zaskocilo
No, podívejte se na zadní stranu, tam by měl zpravidla být vypínač HF, dává se to tam proto že při sváření s HF to dělalo problémy s počítači, elektronikou a pamětmi......zdravím
No vypinac tam nemam ziadny
Zkusil bych shodit kryt a vyfoukat vzduchem. Někde může být přechodový zkrat z prachu a pilin. V tom lepším případě to závadu odstraní, v tom horším se alespoň svářečka vyčistí.
Mně se u Kemppíka z druhé ruky stalo to samé-po pravdě z toho nejsem vůbec moudrý.Nejdřív jsem se domníval že jsem závadu odstranil výměnou spálené pojistky-HF následně fungovalo tak jak má.Pak jsem zdroj přepnul na MMA,vyvařil 3 450mm dlouhý bazický 3,2mm No a když jsem pak potřeboval svařit tigem dalších pár nerezových spon ani ťuk.Žádnej předfuk,žádný HF no prostě nic totálně mrtvo.Absolutně žádná odezva na tlačítko hořáku-ani 2 ani 4 takt.V silové části to asi nebude protože eldu to vaří pěkně i ventilátor spíná.
skusim odkrytovat a vyfukat kompresorom , uvidi sa
Tak vyfukanie nepomohlo, dalsie napady? Pripadne niekto kto opravuje zvaracky na zapadnom slovensku?
Napsal jsem do zoznam.sk "opravy zváraček" a jsou tam mraky firem po celém Slovensku, jen si vybrat.