SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Jestli je na sekundáru, tak to je opravdu na odrušení.
16 mm2. Je víc druhů podle ceny, nejlepší jsou pryžové.
Zbytečně drahé , domů stačí 10mm2 .
Jo, pokud nebudou nějak zvlášť dlouhé, stačí i ta desítka. Spíš šlo o to, že když si po nějaké době pořídíte výkonnější invertor, tam je lepší ta šestnáctka. Kabely jsou na léta.
Editoval Zdenek11 (03-05-2015 14:03:38)
Na doma je desítka více než dostačující a o to si kup více metrů .
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006082402
Na doma 25mm2 skoro nevyužijete, použít se ovšem dají, záleží taky na ceně, za jakou je můžete koupit. Jsou samozřejmě těžší a o něco hůř se s nimi manipuluje. Takový standard na domácí použití bývá dnes těch 16 mm2 pro běžnou délku. Na tu JS90 budou s nějakou rezervou, použít by pak ale šly i na moderní invertor. Životnost kvalitních kabelů je v desítkách let.
Editoval Zdenek11 (03-05-2015 18:15:41)
Taky možná záleží na tom, co s tím bude svařovat, ne? Jestli nějaké větší věci, tak káble 10mm2 větší délky asi nebudou moc dobré. Ve firmě kde jsem dělal měli káble 10mm2 na levném trafu, které dá max. 140A, délka kabelů asi 3m a při delším svařování byly docela dost horké. A to se nesvařovalo nic velkého.
Editoval varok (08-05-2015 21:08:06)
No ale 25mm2 kabely pro takové proudy se mi zdají docela přehnané.
Za tu cenu bych je koupil. Já sám používám kabely průřezu 50. Nemám problém se záměnou
koster,nebo kleští,protože mám všude stejné konektory.
originál k JS byli dva třímetrové 16, delší by byla ztráta napětí, takže když delší tak průřez 25 a mužó se tak mět aji desetimetrovy
Kontrolka svítí, je-li trafo zapnuté
Svářečka JS90 je jen trafo, takže střídavý proud. U toho je jedno kde jsou kleště a kde zemnící svorka.
Editoval varok (02-11-2015 20:27:43)
Přehazovat to můžeš jak chceš , pokud máš bazickou na střídavý proud . Zeptej se souseda přes plot , ten ti poradí na místě .
Pro valfren - je tu na toto téma nejméně tisíc příspěvků. Ani v jednom ale není napsáno, že by se dalo svařovat bazickou elektrodou střídavým proudem. Pokud ale máš na svářečce usměrňovač, tak bazická elektroda patří na + pól.
Stránky: 1 2