SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
varok: S typmi, ktoré spomínaš okrem Iskravaru nemám skúsenosti. Výhoda môže byť u iných typov napr. 6 napäťových stupňov, alebo možnosť napájania združeným napätím (aj keď rozdiel v zváracích vlastnostiach to veľmi nebude, pokiaľ sa jedná stále o 1 fázový stroj).
Podstatné je jedine to, akým spôsobom je vinuté trafo a tlmivka. Ostatné sú drobnosti (aj keď nevravím, že lacné).
Prikladám nejaké fotky, kde som niečo pozváral (pripomínam, že niesom veľmi dobrý zvárač).
Tu je porovnanie zvaru dvoch U profilov 50mm k sebe (obr.1 je MAG, obr.2 elektróda, avšak horák som viedol nesprávnym spôsobom (ťažným - vzad), asi preto aj došlo k slabému prevareniu)
obr.1: MAG 4 stupeň
obr.2: 2.5 elektróda, asi 100-110A
A tu je 0.8mm plech:
Horak na tu masinu nie je problem kupit, ci to treba cely kabel? pripadne nieco z tychto masin??? Poradte prosim, nech nekupim nejaky suvik co bude leen soplit... http://stroje.bazos.sk/inzerat/41069627 … ktroda.php
http://stroje.bazos.sk/inzerat/41044908 … a-180A.php
http://dom.bazos.sk/inzerat/41388706/Co … -1926K.php
take odsavanie by sa mi tiez zislo...sice mam zvaracku uz zopar rokov ale vacsinou 3/5mm matros jeden krat som skusal zvarat plechy pod 1mm ale ziadna slava,nemal som na to nervy to nastavovat,peter s tych troch by som urcite nezobral ani jednu radsej zozen starsi klasicky odbockovy stroj ako noveho "šikmača"
pavol.sk ani tu co som dal link pred tym? http://stroje.bazos.sk/inzerat/41015236 … aracka.php
a netusim co je odbockovy stroj, preto by som vas tu poprosil o nejakutu radu. Clen co temu zalozil, odpoved moc nedostal a on chcel viac menej novu, ja by som nepohrdol ani starsim bazarovym kuskom, ale vobec netusim co kupit, lebo s tych lacnejsich sa 80% rozpadne, pripadne nevara, ale lepi... uz som si dal latku z financiami trosku vyssie cca. 350e, predsa len ta zvaracka sa nestrati, ale zase ju nepouzivam dennodenne a ked je nieco co nesuri zo zvaranim tak mame zvaracku na firme, ale predsa len su niektore veci ktore by som si porobil aj zo svojim strojom...
Tak ty tři svářečky.
První je skoro jak převlečena Gude Gis 200
Druhá je převlečená Gude Gis 200
Třetí nebrat !! to ta D+LTechnik kombi 180 za 200Eur i když omlácená pokud je v pořádku bude fungovat jak má.
Převlečená nebrat na 100% ale nejspíš to bouchá jedna fabrika otázka je v čem všem se to liší uvnitř.
Odbočkovy stroj řídí napětí přepínaním odboček na transformátoru ty nejhorší mají jen jeden nebo 2 stupně (1.nesvařuji vubec,2.prskám) ty normální (staré einhell,Electra Beckum a podobné D+LTechnik kombi 180 atd.. ) 5 - 8 stupu.
Osobně tu mám ještě Einhell 165? nebo tak něco a CO2+0,8mm drát je to použitelné na 5 a 6. (na 6 to svařuje normálně )
Invertor řídí napětí plynule + je menší , lehčí atd.. ale zase plný čínské elektroniky a toho se tu většina bojí
Mě jediné co vadí že ty malé levné mají jen 5kg cívku ale zase tahat se z velkou když to je na přenášení je taky nesmysl.
Editoval Juggernault (11-09-2014 23:26:49)
no tak asi zoberiem tu D+L technik a opravim ten horak... aj ked skoda, lebo mam doma zopar neminutych elektrod a myslel som ze niektora s tych dualnych zvaraciek by bola ako tak schopna, ale ked pisete ze je to vsetko cina tak to radsej nie.
ved som ti ten stroj sam dal ako "navrh" na prvu zvaracku.....si kukni prispevky,keby je to shit tak ti tu nedavam nan link
Tak já osobně bych se toho nebál pokud je na to zaruka a je to nové radši bych nový přenosný invertor než starou velkou bednu jen z trafem .
pavol.sk sorry ja som si nevsimol tvoj link... Idem volat na inzerat, skoda ze to mam 200km od domu....
Juggernault napsal(a):
Tak já osobně bych se toho nebál pokud je na to zaruka a je to nové radši bych nový přenosný invertor než starou velkou bednu jen z trafem .
moje rec , mame invertor a ,, novou velkou bednu,, OMI 205 odbockovej stroj - ten rozdil v ovladani a hlavne v samotnem vizualnim
srovnani vysled eho svaru je pro nas hodne veliky
radsi si priplatim za obcasny servis invertoru nez svarovat do smrti bez servisu v prome subjektivne horsi kvalite - jsem amater