SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den.Můj dotaz :Pro jednoho zákazníka svařuji tlakové potrubí 1.4301 o průměru cca80-120 stěny6-10mm délce 2000mm z obou stran jsou navařeny krkové příruby 3-4vrstvy sváru a jedná se mi o to jestli mohu pro lepší provaření kořene předehřát materiál propanbutanovím hořákem nebo poradte jak to předehřát.
Dobrý den myslím že u tohoto materiálu není k vůli provaření kořene nutný vůbec předehřev spíš půjde o správné sestavení a o správnou velikost úkosů na trubce a přírubě. U tohoto průměru bych klidně po nabodování vařil první svar zevnitř trubky a pak až z vnějšku trubky a tím je průvar zaručený a nebo použít podfuk.
24paja napsal(a):
Dobrý den.Můj dotaz :Pro jednoho zákazníka svařuji tlakové potrubí 1.4301 o průměru cca80-120 stěny6-10mm délce 2000mm z obou stran jsou navařeny krkové příruby 3-4vrstvy sváru a jedná se mi o to jestli mohu pro lepší provaření kořene předehřát materiál propanbutanovím hořákem nebo poradte jak to předehřát.
Materiál 1.4301 je AISI304, pokud mne paměť neklame a tento materiál má celkem mizernou tepelnou vodivost, takže bych si s předehříváním při svařování kořene starost nedělal. Spíše může nastat problém s překročením interpass teploty při těch krycích vrstvách. Nevím jakou metodou to svařujete, ale konkrétně u TIGu to může být problém.