SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Já to oddálil a to udělalo díru
Je to nutno ani ne oddálit jako utrhnout.
Tím rychlým oddálením sem myslel to "utrhnutí". Každý tomu říká jinak. Prostě dát elektrodu rychle tak daleko kdy zhasne oblouk... V podstatě jako u svařování elektrodou... Jediné co mě napadá pro tvorbu děr, je velký proud na slabý materiál, tam by se teoreticky mohla udělat díra. Jinak nemá šanci...
na normální ocelový plocháč 4mm 80 A ? Když jsem to utrhl tak jsem viděl jak je plyn od plocháče až k hořáku asi 5 cm ... Tak nevím Dneska jsem zkusil Pegase 160 T pulz HF a to je trošku jiná úroveň
Lify napsal(a):
Dneska jsem zkusil Pegase 160 T pulz HF a to je trošku jiná úroveň
Dufam ze si pochopil to co som ti pisal v povodnej teme- inak Rellikovi zabijes/ukradnes temu
Skus napisat tie dojmy do povodnej temy ake si mal pocity z Pulz HF stroja celkom ma to zaujima
Este mozes spravit jednoduchsi pedal, len BI-LEVEL (horna aj dolna hodnota) a to tak ze, pedalom/tlacitkom do dolnej urovne (5-10A) a pockas a az potom odtrhnes.
Urob taky test poziadaj niekoho aby stal pri KITovi a ked povies koncim ti potenciometer pomaly stiahne na par amper
a uvidis ci je to pre teba cesta vyrabat ten pedal.
Inak metoda TIG pedal potrebuje len neviem kedy skape obluk na KITovi
Pozri si "DOWNSLOPE TIG" cez google
Zase budem zly na teba. Zarobis si na elektrodach na lepsi TIG stroj vela usetris nervov plynu aj materialu ...
Nieje to dobra cesta sa ucit na stroji ktory nieje na to urceny asi ako na kolobezke slapat do kopca.
Nechcem ta odrazdat len aby si poznal limity, mozes to skusat ale ak si das povedat pojde to lahsie.
Rellik ides
odpoved: KITIN 150..... nieje idealny stroj na TIG...
nechcem pisat dalsi zbytocny prispevok....
Odpoved2: keby len Kitin ale aj HORAK s ventilcekom
Editoval ihlan (25-08-2017 00:12:27)
Dobře napíšu, Jak to že ten Pegas není na TIG ?
Odpověď: Kitin jde z domu. Kupuji Pegase
Editoval Lify (24-08-2017 23:43:52)
Jo a hořák není problém vyměnit, když jsem se ptal na prodejně. A dokonce by měli Pegase taky za bomba cenu
Lify: Ja som ukončenie oblúka na svojej Game 1700M s HFU400 vyriešil tak, že za bežca potenciometra, ktorým sa nastavuje prúd som zapojil kontakt relé (NC kontakt, po privedení napätia na cievku relé sa kontakt rozpojí). Za týmto kontaktom je (aj bol v pôvodnom zapojení) rezistor k zemi, takže keď sa kontakt relé rozpojí, je to akoby si nachvíľu nastavil prúd potenciometrom úplne na minimum.
Napätie na cievku relé privádzam cez ďalší vypínač na horáku, ktorý som tam pridal. Čiže jedným tlačítkom na horáku spúšťam HF, druhým ukončujem zvar... Možno to znie krkolomne, ale je si na to jednoduché zvyknúť.
Já když byl u pafika tak na Pegasovi u hořáku měl tlačítko a po zmáčknu se zapnul oblouk HF, poté jsem nedržel a u konce zmáčkl a konec
Tak to jsem ti tam omylem dal 4-takt, kterej sám nepoužívám . Nevadí, důležiré je, že ti to vyhovovalo.
Už je to sice starší téma, ale zeptám se. Rellíku, jak jste tady dával fotečky upravených tlakových láhví pro argon, tak jste psal, že to jsou bývalé hasičáky. Ten větší je klasika 8L jako se dávají i na CO2 a ten menší je klasický malý, myslím 5L? Psal jste, že si je plníte sám, ale zkoušel jste to prosím už někde nechat naplnit v nějaké plnírně? Zajímá mě hlavně ta větší flaška. A barva je komaxit nebo to je normální barva? Děkuji
Hořák už dávno mám, psal jsem o tom ve svém tématu o gamě. Auto už mám v pořádku, no pokakalo se mi tam spoustu věcí najednou, tak velké investice.
Ano, gama je ještě v záruce. Vaš stříkací pistole, měl jsem podobnou zn. Magg, ale něco mi tam odešlo, tak jsem koupil jinou a mám Extol. Podobná jen stříbrná.
Editoval varok (12-01-2018 21:37:49)
Varok: plním si to sám v práci. Barva je obyčejný sprej a nikdy jsem to nezkoušel plnit někde jinde i když vím v okolí o jednom prodejci svářecí techniky, který plní pomalu i petflašky...
Aha, musím se konečně zeptat v tom frýdku. Už jsem se ptal v 5 ti obchodech a plnírnách a ani o tom nechtějí slyšet. CO² mi naplní i do hasičáku skoro všude, ale Argon chtějí jen originální láhve. Mám v garáži jeden hasičák navíc, předělaný na původně kyslík, ventil je jak u argonu. Jen je stále červený s černým vrchem, tak to zkusím jako vy přestříkat a uvidím. Děkuji
varok napsal(a):
Hořák už dávno mám, psal jsem o tom ve svém tématu o gamě. Auto už mám v pořádku, no pokakalo se mi tam spoustu věcí najednou, tak velké investice.
Ano, gama je ještě v záruce. Vaš stříkací pistole, měl jsem podobnou zn. Magg, ale něco mi tam odešlo, tak jsem koupil jinou a mám Extol. Podobná jen stříbrná.
Taky jsem měl stříkací pispistol magg tu nelze používat na rozpouštědlove barvy_ hlavně ředěné acetonem a jinymi ředidly odeslo těsněni v regulaci vzduchu_spoušť te pistole podobnou jsem meěl z lidlu dopadla stejně pak jsem koupil jakousi neznačkovku, ale ta vydžela i tyto barvy ředěné acetonem konktetne 2 složkové barvy firmy Viton pd 53 profi barva na stroje a zařízení používa se v mé byvalé praci stříkal jsem sní i plotové dílce a ručně i plotové šloupky štětcem mají i dokonce spěšl zakladovou barvu ktera je suchá za chvili a pak lze na ni nastříkat vrchni barvu v 1 vrstvě do 1hod pak nechat proschnout a nastříkat 2. finalní vrstvu. velká parada jsem spokojen. barva vydrží v origo obalu pokud je neotevřená i několik let, jen tužidlo je zapotřebí mít čerstvé vydrží cea 1 rok.
Editoval alll (12-01-2018 23:18:55)
Vy prodáváte tu mašinku TIG? Viděl jsem váš inzerát na sbazaru. Teda myslím že jste to vy.