SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den přeji, prosím Vás o radu čím bych měl spájet k sobě 8mm ocelovou kulatinu. Jedná se o podvozek k modelu letadla.
pokud pájet, tak jedině autogenem, ale je zde riziko pokroucení. Nebylo by lepší tu kulatinu svařit elektrodou, popř mig-mag mašinou? Pokud jde o model, možná by byl vhodný i tig- ale ten je podstatně dražší! 8mm kulatinu mám chápat jako plný materiál? Nebo je to jen krátká trubička, malé tloušťky stěny?
pokial to mas 8mm pruzinovu ocel tak to uz bude teda poriadny model !!!
A jaký je to typ spoje? Na tupo, přeplátovaný, kouťák, téčko?
tomape napsal(a):
pokud pájet, tak jedině autogenem, ale je zde riziko pokroucení. Nebylo by lepší tu kulatinu svařit elektrodou, popř mig-mag mašinou? Pokud jde o model, možná by byl vhodný i tig- ale ten je podstatně dražší! 8mm kulatinu mám chápat jako plný materiál? Nebo je to jen krátká trubička, malé tloušťky stěny?
jedná se o plný materiál
Oldo kdyz chcete poradit musite dat co nejvetsi mnozstvi relevantnich informaci to ze potrebujete spojit kulatinu je hezke ale dejte sen vykres a co nejlepe popiste danou problematiku.
Má to být 8mm na 8mm kulatinu?Srazit hrany,nechat menší mezeru pro kořen pak tak aby to bylo souosé přitáhnout k podložce zavařit jednu polovinu a po pootočení a přitažení dovařit zbytek.Tak to alesppoň dělám já když mi chybí kus materiálu k dokončení práce nebo když stáčím a spojuju kroužky.Tam dělám sražení mikrobruskou.