SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim chci si koupit cočko do 10tisic
chci to hlavne na karosařinu
puvodne jsem chtel : http://www.svartop.cz/svareci-technika/ … ue-einhell
ale po prečtení par članku a temat tady na foru jsem si to začal rozmíšlet.
chtel bych poradit jaka by byla vhodnejsí premyšlel jsem http://www.svareciagregaty.cz/agrega-ty … rod_9.html
Věřte že slušnou komplet svářečku za 10 nekoupíte . Ale to jste si tu ne foru již přečetl.Počítejte kolem 15.
to jo ale nebude se s tim svarovat nonstop spis jen občas potrebuji vyvarit jedno auto a pak jen občas
važne uvažuji o tom ISKRAVAR
Kdyby jste chtěl něco pořádnýho: http://stroje.bazos.cz/inzerat/18865092 … IG-305.php (sice dražší, ale zato špičková značka), Něco pro vás při zemi- cena 10000Kč http://stroje.bazos.cz/inzerat/18600824 … KA-150.php ,
a nema nekdo zkusenost s tím ISKAVAREM?
to uz radsej 170-ku
Ta 150 je prý stejný šmejd jako Einhel 150 Blues
Iskravar 150 mám. Kúpil som ju na karosarinu na svojich autách a domáce kutenie. Som s ňou spokojný. Bowden má kovový a končí až u pruvlaku. Vinutie je hliník, ale trafo je veľké a dobre dimenzované. Vinkle a jokle zváram na 3 stupni zo 4-och a v pohode. Nevýhodou je, tenký plech skrine a z toho plynúce rezonancie a pazvuky pri zváraní najmä na 3 a 4 stupni. Dnes som dokončil úpravu na bodovanie(zváranie sietí) a zvaril som masívny vozík na jej prepravu po dvore. Teraz ju mám o 40cm vyššie a pohodlne ovládam funkcie, jej premiestňovanie a zvárať môžem vo väčšej výške.
Zdravím,
také jsem něco našel;není to žádná hračka a je za dobré peníze.
Prodávající nejsem já,je to jen můj jmenovec.Kdybych ji měl,neprodal bych ji ani za 20tis.
http://stroje.bazos.cz/inzerat/19152939 … 315-21.php
Editoval Michal01 (10-11-2012 20:54:27)
Kdybych byl amatér, tak jdu do něčeho novýho- lepší ovládání. komfortnější, díly se snáze seženou. Jako profík ale dnes raději šáhnu po nový mašině- kšefty si sehnat dovedu- takže vražený peníze se vrátí
Za ty peníze bych moc neváhal a bral bych ji. Za stejnou cenu se nechá koupit jen malá "prskavka" na přestavbu. Hořická WLSP 315 je vedle ní spolehlivější.
trosku taky prispeji,
kdyz jsem hledal neco na svareni tak jsem taky koukal po cockach 12-20tis.
Nakonec jsem vsadil na prakticnost a koupil neco pres 8tis. invertor dedra na 5kg civky s euro koncovkou...
asi nebude fungovat naveky(samozrejme cina) ale zatim vyvarene 2 civky a vse OK.
jinak 20% 180A ,60% 120A ,100% 100A.
a hlavne krasna vaha 14kg bez dratu
ahoj preson :
kde jsi to pořídil? , je tam elmag.ventil na plyn?
preson napsal(a):
trosku taky prispeji,
kdyz jsem hledal neco na svareni tak jsem taky koukal po cockach 12-20tis.
Nakonec jsem vsadil na prakticnost a koupil neco pres 8tis. invertor dedra na 5kg civky s euro koncovkou...
asi nebude fungovat naveky(samozrejme cina) ale zatim vyvarene 2 civky a vse OK.
jinak 20% 180A ,60% 120A ,100% 100A.
a hlavne krasna vaha 14kg bez dratu
Môžem potvrdiť, kúpil som ju asi pred necelým rokom, zatiaľ žiadna závada. Používam ju síce "rekreačne" - stála 311,-€ som spokojný - naposledy sa mi podarilo vyregulovať nastavenie tak, že pri zváraní žiadny praskot - len tichý šum. vyzvárané asi 4 cievky fí 0.8mm po 5kg.
hm ta 315 by byla
tony69 napsal(a):
ahoj preson :
kde jsi to pořídil? , je tam elmag.ventil na plyn?
jj ventil tam byt musi na euro horak,v pistoli je jen spinac.
z polska mi to poslat prodejce nechtel,tak jsem objednal ze slovenska,platba predem.(tady to nikdo neprodava)
prskal jsem i na cocku za 80tis. a nechci prehanet ale srovnatelny :-)
samozrejme ze ne v rychlosti,takto cocko melo tusim 300A pri 100 %
zvuk to ma hezkej :-)
-to napisy
...me se pistole nespini,pouzivam separacni pastu.
...nejdriv jsem zkousel horak binzel neco (na hodne A,hodne silny kabel,4M) podavac mel ale obcas problem prekonat nejaky ohyb na hadici,tak jsem ho vymenil za pribaleny k svarecce(lehoucka rukojet pusobici ne moc bytelne) a vse OK,s origo horakem asi 1 civka,tryska i pruvlak puvodni a vse OK
Napisy: podle mě právě svářečka má prskat, ale pravidelným zvukem. Když jen šumí, tak je málo drátu.
varok napsal(a):
Napisy: podle mě právě svářečka má prskat, ale pravidelným zvukem. Když jen šumí, tak je málo drátu.
Keby bolo "málo drátu" to znamená, že by bol malý i zvárací prúd (pravidlo - čím väčší posuv drátu, tým väčší zvárací prúd), avšak zvarar je dôkladne prevarený do hľbky...takže nerozumiem "málo drátu"? ...jedná sa o plechy 2mm na tupo.
Kolega varok nejspíš myslel nízkou rychlost posuvu.Je pravda že je slyšitelný takový šumivý zvuk občas doprovázen zelenkavými záblesky a kapky drátu přidávané do lázně jsou poměrně dobře patrné.
Nevím jak u modernějších strojů, ale co jsem svařoval na hodně svářečkách CO2 a to i s ochranou atmosférou Argon, tak při správném nastavení svářečky mají mít sršivý zvuk, spíše prskavý. Když někdo nastaví malý posuv drátu, tak to taky jen šumí jako sodovka a svár je takový plochý a jakoby propadlý.
ne jakoby,ale opravdu je svar propadly jinak v artmosfeře argon/co2 korgon jde nastavit sprchovy přenos materialu...
To zalezi na nastavenem svarecim procesu, zkratovy prechodovy nebo sprchovy.V posledni dobe hodne svarime sprchou a ta jen sumi.Ale to je pri 300A 30 V a v smesnem plynu.
Editoval Honza007 (16-11-2012 20:44:15)
No u nás ve firmě svářeči používají skoro čistý Argon. Na láhvích je napsáno myslím 82% Argon a zbytek CO2 a různé plyny, nebo tak nějak. Na 300A a 30V nevím jestli svařují, ale asi ne. I tak ale k příspěvku od uživatele Napisy. Bral jsem to všeobecně, možná některé moderní mašiny mají takový průběh svařování, nevím.
prave 82% ar a 18%co2 je smesny plyn takzavany korgon/stargon a nevim ješte jak jinak maji firmy obchodni nazvy smesí pro svařovaní...