SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
To je celkem jednoduché... Aspoň na dědině... Klasická cirkulárka - někdo si ji půjčí, ale když ji zapne má obrácené otáčky. No zdělá kryt zástrčky a přehazuje káble, než to zase zakrytuje tak to vrazí do zásuvky, jestli to už jede dobře. Pak to zas vytáhne a našrubuje kryt... no a někde mezi tím ho to kopne...
Nieco hovorite , ale nie vzdy je to cilkularkov ...
JARDA V napsal(a):
Já pořád nějak nechápu, jak může někoho kopnout 380V.
mne pripravil brat prekvapenie keď mi naťahoval kábel prívod do poistkovej skrine 5 žíl ukončený ,,ničím,, nechápem dodnes prečo nechal zapnutý istič a prečo v snahe odblankovať kábel som ho chytil a palec priložil na všetkých 5 žíl....mal som na palci vypálenú peknu dieru pekne dlho ......niekedy sa stane.....či už vlastnou hlúposťou a ,,šikovnosťou,, alebo aj pričinením iných...
No, ono je to věc pravděpodobnosti. Čím vyšší napětí, tím větší procento lidí nepřežije.
Nejhorší je, když je pod proudem nějaké držadlo . U dotyku člověk automaticky cukne nebo se i svalí a z proudu se dostane. Ale jak chytne do ruky držadlo pod proudem, třeba 220, už ruku nerozevře....
Zdravím
Dneska mi přijde tá Svářečka Gama 160
Chtěl jsem se zeptat,můžu to zapojit do elektriky a vyskoušet jestly mi to vyhodí jistič? Ale nemám elektrody!!!
A jestly tu gamu zapojím do elektriky tak musí tam bejt v té Gamně zapojené i svařecké káble a nebo to můžu zapojit i bez kábelu?
Jenom chci vyskoušet jestly ta Gama je funkční,aby mi neposlaly nějakého šmejda kterej nejede.
Do zásuvky to kludne môžeš dať, aj bez káblov, či ti to vyhodí istič zistíš až ked budeš zapalovať oblúk, ale "opalovať" nové kliešte asi nechceš...
Tak ho mám už doma,je to krástnéj malej Invektorek!
Akorád je divné,jak zastrčím ty svářovací dráty a v manualu je napsáno že mám stěma pootočit a dotáhnou že to nějak nejde,já je tam zastrčím ale otočít sněma nejde,jak to tam je u toho invertoru?to tam jenom nasunu?když to tam nasunu tak pak stačí slábě popotáhnout za svařovací dráty a a dráty jsou venku cubidup.
juras13 napsal(a):
Tak ho mám už doma,je to krástnéj malej Invektorek!
Akorád je divné,jak zastrčím ty svářovací dráty a v manualu je napsáno že mám stěma pootočit a dotáhnou že to nějak nejde,já je tam zastrčím ale otočít sněma nejde,jak to tam je u toho invertoru?to tam jenom nasunu?když to tam nasunu tak pak stačí slábě popotáhnout za svařovací dráty a a dráty jsou venku cubidup.
Problém Vyřešen,muselo se to rozkmitat!!
Jsem nadšen!!!
Takový malej Invektorek to je a hezky vypadá!!
Jak jsem to zapnul do zásuvky a zappnul tak větrák krástně najel.
Hoši paráda!!!! Děkuji za krástnej a dobrej typ!!
V manuálu jsem se dočetl že to není Hoby stroj ale Profesionální
Kdyby to bylo Hoby tak to tam napíšou.
Jinač moc vám znova děkuji za dobrej typ a že jste mi poradily že to je ZNAČKOVÁ Svářečka a na domací práce krástně vystačíí.
Teď jen sehnad štít nebo kuklu a pár elektrod abych ji tu krasavici vyskoušel.
nemáš nejakého suseda, čo by ti na chvíľu nejakú kuklu a elektródy požičal ?
Ahoj Palo.
Právě že nemám, skusím se poptat kamarádu.
Jinač Palo,děkuji ti moc za radu za tu ZNAČKOVOU Svářečku,je malá a hezká.Super
OK.
ináč, máš na youtube svoj channel (kanál) ?
pavolpi napsal(a):
OK.
ináč, máš na youtube svoj channel (kanál) ?
Ne nemám,proč pak?
máš tam nějaké video ke schlédnutí? jestly jo tak pošly odkaz
niečo si predtým spomínal, že natočíš video o zváraní invertorom a dáš ho na youtube.
tak som si myslel, že máš svoj channel.
pavolpi napsal(a):
niečo si predtým spomínal, že natočíš video o zváraní invertorom a dáš ho na youtube.
tak som si myslel, že máš svoj channel.
Video bude to jsem slybil!!! Jen seženu štít nebo kuklu a natočím video přez webovku.
Jak video bude tak tu hodím odkaz.
Jo jinač palo?
V manualu jsem se dočetl že to je profesionál svářečka!
Když jsem kupoval třeba Hoby horkovzdušnou pistoly tak v manualu bylo napsané že to je Hoby stroj.
A na svařečce v mamualu je napsano že to je profesionál svářečka
skôr by som povedal, že je to taká poloprofesionálna zváračka. Tie zaťažovatele nie sú najmenšie, ale ani najväčšie. Takže skôr poloprofi.
Pozri si napríklad invertor Asist 10-85A (s veľmi slabými zaťažovateľmi) a napríklad Kitin 170 TIG LA (s pomerne veľkými zaťažovateľmi). Gama 160 je niečo v strede.
Editoval pavolpi (19-04-2012 16:08:05)
Palko,sehnal jsem kuklu.
Elektrody mám ale nevím co to jsou za elektrody. Označení tam je E-B 125
je to elektróda od firmy ESAB, bazická, s takou som ešte nezváral.
tu je informačná tabuľka o nej: http://products.esab.com/Templates/T041.asp?id=97854
sú tam popísané aj nastavenia prúdu podľa hrúbky elektródy.
Pripája sa na plus pól.
pavolpi napsal(a):
je to elektróda od firmy ESAB, bazická, s takou som ešte nezváral.
tu je informačná tabuľka o nej: http://products.esab.com/Templates/T041.asp?id=97854
sú tam popísané aj nastavenia prúdu podľa hrúbky elektródy.
Pripája sa na plus pól.
Tak že je to klasické zapojeni?
Drž palce jdu to vyskůšat,snad nevyhodím jistič
ako hrubá je ta elektróda?
pavolpi napsal(a):
ako hrubá je ta elektróda?
to nevím jak je hrubá
musíš to zistiť, lebo podľa toho nastavíš veľkosť prúdu.
ak máš nejaké posuvné meradlo, alebo nejaké pravítko, zmeraj jadro elektródy (nie aj s obalom, ale iba to kovové vnútro)
jak to mám zapojit? zemnicí kábel do mínusu a kleště do plusu?
áno.
pavolpi napsal(a):
musíš to zistiť, lebo podľa toho nastavíš veľkosť prúdu.
ak máš nejaké posuvné meradlo, alebo nejaké pravítko, zmeraj jadro elektródy (nie aj s obalom, ale iba to kovové vnútro)
měřil jso to podle metra a je to asik 1,5mm nebo 2,MM