SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Nedávno som videl plazmu, ktorá má funkcie rezanie nespojitého materiálu, predstavte si sieť z kovového drátu 3mm, s okami 10x10mm.
V praxi to znamená, že obyčajný plasma by zhasla ak nemá čo rezať a opať musíte stlačiť knoflík na horáku ak chceťe rezať.
Ak nastavíte spomínanú plasmu ne tento mód, tak plasma reže materiál bez potreby stláčania gombíka na horáku-(kontinuálne).ale oblúk zhasne pri každom opustení materiálu a potom sa atomaticky zapne keď sa dostane nad materiál.Podĺa mňa to neni najšťastnejšie riešenie z dôvodu časteého štartovanie oblúka.
Videl so aj takú plasmu, ktorá nezhasína pri nastavení rezania siete.
Jo, jo, dnešní špičkové plazmové řezací zdroje umí ledacos. Naše přístroje jedné známé německé značky dokonce dokážou obsloužit své hořáky umístěné na šesté ose robota včetně řezání do trubek ve všech představitelných polohách s přerušením i bez přerušení při průchodech přes volná místa.
hypertherm vykonnejsia rada ma aj funkciu pre siete.nevypne obluk
Tohle už uměly Kjellbergy 45. Cca. 10 let staré mašiny.
Tak tuto funkciu ma plazma na 220V "Alfa in Pegas 40A Plazma". Bezne s nou rezem tahokov bez problemov.