SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím,
mám soupravu hořáků na propan-butan, nejvýkonnější hořák má 2000W,což ovšem nic nevypovídá o teplotě plamene, údajně by měl, dle návodu, zvládnout pájení mosazí.
Pájel jsem měděné trubičky o průměru 6mm stříbrem a bylo to tedy utrpení.
Stříbro se spíš paplalo než aby zateklo do spoje.
Koukal jsem se na nabídky různých e-shopů, kde nabízejí kartuše s plynem MAPP s teplotou plamene 2100-2400°C, údajně připojitelné k hořákům na MAPP i PB.
Dá se MAPP plynem opravdu normálně pájet? Nebo je to jen o něco lepší než PB?
Fungoval by s tímto plynem ( při použití patřičné redukce) i starší hořák na PB?
Děkuji!
MAPP neide použiť do horáku určeného pre PB.
Aspoň to tak tvrdia predajcovia horákov ....
skor by som sa poobzeral po lepsej pajke ktora ma nizsiu teplotu tavenia
Citát z nabídky hořáků Bernzomatic: "Nový - ještě výkonější piezo elektrický turbo hořák TS757 s regulací plamene
Pro tvrdé a měkké pájení s přímým připojením na plynovou kartuši MAP/PRO (US závit) nebo připojením pomocí adaptéru US/EU (obj.č.34906) na evropské plynové kartuše MAPP, Propan, Propan-Butan.
Možnost připojení hořáku plynovou hadicí na klasické propan-butanové lahve (2kg,10kg)"
Podle mě jde jen o správné nastavení trysky a vzduchu - obojí jde v mém PB hořáku měnit. Nebo se mýlím? Rozdílný bude jistě závit, to ale není problém.
pavol.sk: Co existuje za pájky s bodem tavení někde mezi stříbrem a cínem? Cca 400-500°C?
Díky!
Editoval Paul (15-06-2011 23:16:12)
je to asi dva tyzdne dozadu co sused letoval male diely striebrom kupil "striebornicu" a nic,ako to nahriel tak nahrieval proste to neslo...siel do obchodu znova a kupil iny druh a uz to islo bez problemov
Stránky: 1