SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Je vidět že jiný kraj jiný mrav, mi to opravujem tak že vyndáme tu jednu diodu a natlučem tam novou, je fakt že vyměnit celej usměrňovač je jednodušší ale nákladnější. Hlavně, že běží
dobrý den, mohl by mi někdo poradit s trafem UTA 200-1?
Po zapnutí se všechno rozjede jako normálně, ale vůbec nejde regulovat proud, je stále na tak malé hodnotě, že nelze pořádně chytit oblouk,, a když tak velmi slabý. vzhledem k tomu, že se to stalo znenadání asi po 10 letech sváření tak sem to rozdekloval, nikde na pohled nic uvolněného, opáleného nebo smrdutého .Po rozdělání regulace jsem ale zjistil, že je na plošňáku docela opálenej výkonovej odpor (hodnota k nepřečtení, naměřeno 10 k), a zoxidovaný elektrolyt M470/40V.Může toto způsobovat tento problém, popř. dala by se někde sehnat nová deska s regulací?
To je presne ono odpor a kondiky na pomocnym zdroji....Pripadne regulator..Deska se urcite da sehnat, ne nova ale repas ano.
budu velmi vděčen za info nebo inzerát , vygůglil jsem zatím akorát kompletní svářečky od 7200 kč výše, rád bych si poradil levněji.J.K
Zkama jste? jak daleko je od vas Ceska trebova? Ale jinak by to mohl zvladnout servis svareci techniky....V usti nad orlici je taky servis kde delaj tyhle starsi stroje, my je delame taky...Takze by snad nemel byt problem neco najit...
Editoval killer (16-10-2008 17:44:57)
killer napsal(a):
Zkama jste? jak daleko je od vas Ceska trebova? Ale jinak by to mohl zvladnout servis svareci techniky....V usti nad orlici je taky servis kde delaj tyhle starsi stroje, my je delame taky...Takze by snad nemel byt problem neco najit...
Jste od Betlacha?
Editoval Petr (16-10-2008 18:14:21)
zdarec, jsem z Frýdlantu v čechách, ale jsem mobilní, jezdím po montážích i na Moravu, právě sem přepájel obě na oko vadné součástky a bez efektu, porád to jen prská, tak nevim.Během příštího týdne jedu kousek za Vsetín, pojedu okolo Hradce, tak bych se stavil.J.K.
Petr :ano a vy od Šilara?
Editoval killer (17-10-2008 17:31:10)
Zdravím odborníky ve svařování, vlastním mimo jiné účtu 200 a přestala jít regulace proudu i na minimu na pot. jede pořád na plno.Prosim o radu zdali to zvládnu opravit sám nebo shánět servis.Dekuji
Pane Lorenc a ted uz to uvezu?
Vymen potenciometr a uvidis... Jsou to 3 dratky...
Rellik napsal(a):
Vymen potenciometr a uvidis... Jsou to 3 dratky...
Jako první náhodná sázka na příčinu poruchy dobrý. Třeba to bude ono. Nebo taky spíš ne, pokud se nejedná o úplně přerušený spoj v poťáku. Potenciometr obvykle odchází tak, že ztrácí kontakt na části dráhy - nejpoužívanější části rozsahu a na jiné části dráhy či nějakým potlačením na knoflík atd to chvilkama funguje normálně.
Tak pokud umí aspoň trošku pájet, tak výměna potenciometru otázka pár korun. Za tenhle pokus to myslím stojí.
Potak po odpojeni jsem změřil ohledem a má plynulý průběh z obou stran,ale po úplném odkrytovani se ukázala zavada_odpadly rezistor od bocniku,po připájeni opět svaruji.Dekuji těm kteří se mi snažili pomoc.