SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
dostala se mi do rukou nová svářečka od tohoto českého výrobce a byl jsem velice mile překvapen. Stroj má SUPER svařovací vlastnosti, výborně vaří v COčku a jedná se o synergické provedení. Má někdo z vás s tímto strojem zkušenosti?
Myslíte tohle? http://www.kuhtreiber.cz/3-fazove.html , ale to není synergické, jinak jsem na jejich stránkách nic jako 2040 MIG nenašel
Pane "salyvane", váš dotaz na svářečku je položen s takovým nadšením v oku, že mám podezření, že je prodáváte. Pokud se pletu, tak se omlouvám.
to vladivoj ... zeby nevedel ani co predava ?? uvedeny stroj na stranke vyrobcu nie je ... ani nic podobne
jedine co som nasiel je zvaracska maska za 2040Kc, ale to asi nebude ono :-)
Je to nový stroj od kuehtreibera, svařuje bombasticky, měl by se prodávat koncem roku
1b napsal(a):
Je to nový stroj od kuehtreibera, svařuje bombasticky, měl by se prodávat koncem roku
to vypada jako inventorovy zdroj podle vahy stroje.. odbočkovy zdroj je ale odbočkovy vyhrava jeho jednoduchost a jeho snadna oprava zatim co inventor se spravuje huře..
Editoval alll (22-11-2010 22:49:25)
Je to invertor, nastavování synergicky pouze jedním poťákem, velmi malé rozměry, testovali jsme prototyp a moc se mi to líbilo
salyvan napsal(a):
Dobrý den,
dostala se mi do rukou nová svářečka od tohoto českého výrobce a byl jsem velice mile překvapen. Stroj má SUPER svařovací vlastnosti, výborně vaří v COčku a jedná se o synergické provedení. Má někdo z vás s tímto strojem zkušenosti?
Seznamte se prosím s pravidly tohoto fóra. Ještě jednou a je to za banána.
The IP address is: 194.228.246.226
The host name is: mail.kuhtreiber.cz
Editoval Petr (23-11-2010 12:52:15)
To jako Kühtreiber okopiroval Jasic a ted se to bude prodavat jako hightech masina
Je to vývoj kuhtreiber, podle mě velice povedený stroj, aniž bych za ně nějak orodoval, tak mě tenhle stroj přesvědčil o kvalitách oblouku i zpracováním, je třeba ho ještě prověřit trhem.
Taky nám ho tu někdy v létě přišel dealer od Kita předvést, ještě v prototypové bedně šíleného dílenského zpracování se svařovacími vlastnostmi horšími než bau-bau čína. Asi si kritiku vzali k srdci a něco s tím udělali.
To je pravděpodobný, my měli verzi blížící se fotce z letáku výše
1b napsal(a):
To je pravděpodobný, my měli verzi blížící se fotce z letáku výše
A my verzi ještě s jedním ovládacím potenciometrem.
Našel jsem na netu tohle http://www.svarovani.cz/ostatni-svarecky/pdf/04-05.pdf , není to taky ten typ ? Ale je jiné značení než 2040
To vypadá na nové prototypy již známých 3-fázových invertorů mig/mag, kde přibude mig/mag puls, mma a tig, vypadá to zajímavě
jak to vypada dal?
Dobrý den,
KITin 2040 MIG, zařízení je, zdá se podle zpráv od svářeče zajímavé. Jedním knoflíkem ovládáte posuv a druhým provádíte korekci napětí, neboť zařízení je zkonstruováno tak, aby automaticky přiřadilo napětí zdroje ke zvoleným otáčkám motoru podávání drátu. Na DPS jsem ještě neměl možnost nahlédnout.
Co je s podivem je hořák na pevno, a ač nese značku ABICOR /BINZEL/ je podezdřele podobný hořáku jaký mívá EINHEL - tedy myslím princip.
Napájení 230V, při DZ 100% asi 90 nebo 100A? /teď si nevzpomenu/, nevyhazuje jistič 16A/B. O slabším nemám zprávu.
Vzhled je jednoduchý účelný - skříň praktická k přenášení váha je velmi příjemná i cívkou 5kg drátu odhaduji 10kg. Výkonově odpovídá asi nějaké dvoustovce.
Uspořádání podavače s unašečem drátu je pěkně vyřešeno a drát se snadno zavádí. Připomínka by byla k zmíněnému unašeči drátu - taky EINHEL. Zemnící kabel je ke stroji napevno připojen.
Závěrem: hořák, zemnící kabel ani unašeč cívky drátu nemají žádný negativní vliv na proces sváření - vše bylo nové - pro stacionární používání tu nejsou připomínky.
Dá se, ale předpokládat, že zařízení si pořídí především ti, kteří chtějí pracovat se strojem v terénu a potom je namístě mít možnost za účelem přepravy mít možnost vše odmontovat a uložit.
Je to věc názoru a potřeb.
To jsou první poznatky o KITin 2040 MIG
S pozdravem Zdeště
Editoval zdeště (14-01-2011 20:48:04)
unasec einhel :-//
jeste nekdo o tom ví? silne o ni uvazuju
KITin 2040 MIG nebo OMI 165? Má někdo zkušenost s oběma stroji? Cena podobná, ale velký rozdíl ve váze. Potřeboval bych vědět, jestli svařují stejně kvalitně. Mám jen 220V, takže nemůžu přemýšlet o silnějším stroji.
omni 165 svařuje kvalitne mam jeji pajšl namontovan ve svem byvalem einhell už tam zbylo jen jmeno značky jinak nic z puvodniho stroje nezbylo. kitin 2040 MIG je inventor bude oneco lechčí vykon tam bude, ale kdyžse pokazí neco na omni tak to pujde snaze spravit jeto jen klasicke odbočkove cočko z transformatorem..
Dobrý den,
Jak OMI 165 tak KITin 2040 mají své přednosti. Pro přenosnost a pohotovost je výhodnější KITin, pro určitou robustnost a možnost použití 15kg cívky drátu snad OMI, je to silně subjektivní kdo se k čemu přikloní.
To, jak se co kazí je otázka, s OMI zkušenosti jsou, ale KITin 2040 zatím ne. Předpoklad, ale je, že výrobce má bohaté zkušenosti s invertory a zkušenosti s poruchovostí jsou v normě myslím KITin 150 ap.
Co vím od svářeče, tak ten kladně hodnotil svářecí vlastnosti KITin 2040.
Ceny jsou stejné /pokud se opět někdo nerozhodne mít cenu "nejlepší"/.
S pozdravem Zdeště