SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
jsem kutil amaték chci si koupit svářečku CO pro začátečníky -budu svářet kotec pro psa z vinglů a jeklů prosím poradtě nějakou levnou na tyto profily
jardík napsal(a):
jsem kutil amaték chci si koupit svářečku CO pro začátečníky -budu svářet kotec pro psa z vinglů a jeklů prosím poradtě nějakou levnou na tyto profily
ty nejlevnejší jsou na nic jsou to hračky lepší mašiny začinaji kolem 15 000,- http://www.rulik.cz/index.php?akce=sort … zbozi=1074 tento stroj se vam osvečí svou kvalitou a robusností a temeř bez poruch..
když to potřebuješ na nějaký kotec nebo občas něco doma a kolem baráku tak nemusíš mít zbytečně drahou mašinu, akorát v tom budeš mít peníze, já měl Mig 170 Iskravar a na takový věci to stačilo uplně bohatě
http://www.svareciagregaty.cz/agrega-ty … od_10.html
JarekCh, niektoré zvary sa nedajú zvládnuť ani kvalitným MMA inevrtorom, tam je potrebné MIG-MAG
jardík a to jako ty levný (jak říkáte hračky) ty jako nesváří vůbec ((nač je tedy prodávají,když jsou vůbec nefunkční) jak tvrdíte. Já nechci žádnou profi za 20000 když to použiju 2-4x do roka a půjčovat od kamardádů se mi nechce a nikdo stejně nechce moc půjčovat (já se ani nediv´ím) tak naco tak drahou na pár svárů
Dobrý den,
tu se neřeší, že to vůbec nesvařuje, tu se řeší to, že kdykoliv ke svářečce přijdete např. 4x do roka, tak aby to svářelo a ne se s tím zlobit, což se málo komu tady podařilo. Proto se tu diskutovalo, navrhovalo, zdůvodňovalo atd. . No a Vy, si kupte co uznáte za vhodné. Byl jste varován. Ostatní je už na Vás.
S pozdravem Zdeště
P.S. Konec konců, když si pořídíte profi, potom ji můžete půjčovat zase Vy, kamarádům!?
já myslel nějakou tak do 7tisíc MIG-MAG co?????
za tych sedem by sa dala kupit mozno daka pouzivana...pokial je tych 7-litrou strop nebolo by vyhodnejsie zakupit invertor ?
kupte si tohle na vaš učel bude sloužit dobře... http://www.alfin-trading.cz/telwin/svar … 65-mig-mag
Editoval alll (13-11-2010 17:12:49)
pro alll-díky ta vypadá dobře asi opravdu půjdu do ní
Taky bych to viděl spíš na MMA. Invertor za 7000, ale i za míň, bude slušnej a hlavně bude svařovat, ale COčko za tu cenu, nevím nevím... Pokud chcete rozumně a v klidu svařovat a neriskovat infarkt, kupte si nějakou Gamu, nebo KITin, na vaše potřeby poslouží víc než bohatě a určitě ho i potom využijete víc, než to CO.
Taky si myslím , že pokud jde o sváření párkrát do roka a není to klempíř , je CO zbytné .
dám na vaše raDy poněvač jsem laik a půjdu do elektrod -s nimi uz jsem delal mockrát a slo mi to a s CO jsem jeste nemel moznost
díky za rady
Přátelé nepropadejte pocitu, že když někdo něco prodává, není to k prdu. Obchod je především stvořen pro výdělek prodávajícího, ne k plnění spokojenosti kupce. Kdyby z trhu zmizely všechny věci, které jsou tak nějak k hov.u, tak by jsme tu měli nabídku jak za komára.
Naprostý souhlas se Zdeště!
bobobo napsal(a):
Taky si myslím , že pokud jde o sváření párkrát do roka a není to klempíř , je CO zbytné .
To si jen mislite,ale ne vše jde svařet elektrodou...
Pokud si někdo chce koupit velmi levné cočko a předtím stím nikdy nesvařoval, tak to už je snad lepší si koupit tubu lepidla ta toho udrží víc. Vím očem mluvím taky jsem tak začínal.
Souhlasím se všemi, kteří píší, že levné COčka nemají moc smysl. Většinou to laik vzdá a stejně jde pro něco dražšího a kvalitnějšího. Ty levnější potřebují od majitele trošičku zkušeností a úprav. Píšu z vlastní zkušenosti. Ten telwin si myslím je dobrá volba. Mám taky Bimax od Telwinu, ale trošku větší. Svařuje docela kvalitně, a ta v odkazu má navíc i spínání svářecího trafa, ta má bohužel ne. Ale s tím invertorem nevím. Pokud jste opravdu začátečník, tak nevím, jak zvládnete sváry nad hlavou apod.!
Pro-JAREKCH já sice nevařil s COčkem ale s elektrodou umím docela slušně a to lepidlo byl doufám vtip (chtěl bych vás pane vidět jak lepíte kotec pro psa 500x350x200 z vinglů a jeklů lepidlem ) to si raději koupít svář. na elektrody a budu to mít dokonalé, já myslel že když už něco budu kupovat tak CO se mi zdálo lepší -tak proto jsem založil tuto diskuzi
Byl to vtip. Myslel to asi tak, že když někdo nedržel nikdy v ruce COčko a chce si koupit nějakou levnou sračku, tak bude jen nadávat a sváry budou jen studené sople. Ty ale budou nejen špatně provařené, ale navíc nebezpečné.
takže půjdu asi do koupi svářečky s elektrodou-s tou mám alespoň zkušenosti
Tak pokud vám bude vyhovovat více invertor, tak není co řešit. Sice na svařování materiálu kolem 1,5mm je to tak na hraně, ale já nejsem profík. A i oproti nejlevnějším COčkům, které jsou nanic, jak jsem psal výše ušetříte. Slušný invertor koupíte kolem 5 000,- kč zatímco COčko začíná na asi 12-15 000,- pokud chcete kvalitu.
To lepidlo bylo opravdu myšleno jako vtip ! ! Omlouvám se jestli jsem se vás svým příspěvkem nějak dotkun, ale nemyslel jsem to špatně. Opravdu i když svařování s COčkem vypadá velice lehce opak je pravdou a když se to ještě zkloubí s nekvaliní mašinou tak ten pes z toho kotce uteče už první noc. To je můj názor a podle přízpěvků nejsem ani jediný.
To je ta chyba neznalých a začátečníků, kteří se v tom nevyznají. Každý si myslí, že u svařování elektrodou je to těžké, protože se musí umět zapálit oblouk a pořád přidávat z elektrody. COčko že se jen zmáčkne tlačítko a ono to už svařuje samo. Opak je pravdou. Ano, nemusíte se starat o zapálení oblouku. To je ale asi vše z toho jednoduššího. Složitější je umět nastavit svářecí stupeň a k tomu nastavit potřebný posuv. Umět vézt hubici rovnoměrně apod.
Editoval varok (16-11-2010 17:07:51)
pro VAROK jo jo máte pravdu to jsem přesně já uz jsem se rozhodl koupím invertor cca za 7tis- přece jenom s prskavkou uz mám praxi