SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 8 9 10 11 12 … 17
Že ? A ešte chcem sa spýtať , o tie horáky , dá sa použiť aj ohrievací ten čo je na acetylén ?
Mrkni se na nějaké forum o karavanech, plnění čistým propanem tam často řeší. Někde ti naplní láhev hned, jinde to trvá třeba dva dni.
alofok napsal(a):
Mrkni se na nějaké forum o karavanech, plnění čistým propanem tam často řeší. Někde ti naplní láhev hned, jinde to trvá třeba dva dni.
Ok . A ten horák sa dá použiť ?
Lebo niekedy by sa hodil . Na spájkovanie tvrdou spájkou a pod. . Dalo by sa to použiť , alebo ostanem radšej len pri tom rezáku a budem ho používať aj na spájkovanie .
Chcem sa Vás ešte opýtať , na koľko mi asi vystačí 10 kg fľaša PB na rezanie ?
http://czech.gcegroup.com/download-file/167-rezani.pdf
1kg propanu = 0,53m3
Editoval alofok (15-12-2010 18:18:33)
alofok napsal(a):
http://czech.gcegroup.com/download-file/167-rezani.pdf
1kg propanu = 0,53m3
Diky
A poradi mi ešte niekto o tie horáky ohrievacie ? Či sa dajú použiť ak do ních pustím PB . Diky
Frank napsal(a):
Nedělejme z toho zase takovou vědu. Použití acetylén-kyslík hořáků na PB-kyslík je možné. Trysky není ani potřeba měnit. Plamen nastavíte optimálně nastavením tlaku na redukčních ventilech. Pro svařování to moc není, pájení tvrdými pájkami jde výborně.
Ok . Len , to vážne ? Všetky sa dajú použiť ?
Posielam fotky redukčných ventilov , rezáku a rukoväte . m.evil : Tých kyslíkových RV mám 4 ks.
Riso SK napsal(a):
Tento sa už prerába na PB .
Tak . Dúfam , že sa obrázky pridali . A čo na to hovoríte ?
Vypada to ako redukčáky , rukoväť, a rezák. Čo iné by sme nato mali hovoriť _?
Oj . Ne tak som to myslel , ale tak že ako či to môžem použiť a tak .
Riso SK napsal(a):
Tady u toho řezáku to vypadá že je tam daná řezací a nahřívací hubice co k sobě asi moc nepatří
Ja viem. To je len provizórne potom to zmením . Ale mne sa tu marí , že niekto tu vravel že na PB treba dať o číslo väčšie hubice.
Nedá mi to, abych se k tak neuvěřitelně zeširoka a pořád dokola omílanému tématu nevyjádřil. V jedné firmě jsem se přes rok, kromě mnoha jiných záležitostí, zabýval rovnáním ocelových desek tlustých až 65 mm a rovnáním různých dost složitých svařovaných konstrukcí pomocí propan-kyslíkového plamene se specielními hořáky pro daný účel. Propan jsme odebírali jak z lahví 15 kg, tak 30 kg. Nemá vůbec žádný smysl používat nějaký budíkový redukční ventil, úplně vyhovuje běžný originální redukčák na propanbutan používaný třeba ke sporáku na PB. Plyn se totiž odpařuje pouze z povrchu hladiny a to neumožňuje jakékoliv zvyšování tlaku. Přesněji - tlak kolísá v rozsahu cca 0,2 baru podle teploty plynu v lahvi. Při odběru na maximální možný průtok se expanzí v lahvi začne tekutý plyn rychle ochlazovat a postupně se tím sníží odpařované množství. Originální redukčák je konstruovaný tak, že pomalu hořící PB nemůže nikdy přes membránu proniknout do lahve.
I když se pro kombinaci PB-O2 dají používat hořáky na acetylen, není takový plamen nikterak stabilní a proti teplotě až 3200 st.C u acetylenu nepřesáhne teplota PB-O2 plamene nikdy 2200 st.C. Plamen navíc nemá definované tepelné zóny, jak jsme zvyklí z acetylenu.
jirkati napsal(a):
Nedá mi to, abych se k tak neuvěřitelně zeširoka a pořád dokola omílanému tématu nevyjádřil. V jedné firmě jsem se přes rok, kromě mnoha jiných záležitostí, zabýval rovnáním ocelových desek tlustých až 65 mm a rovnáním různých dost složitých svařovaných konstrukcí pomocí propan-kyslíkového plamene se specielními hořáky pro daný účel. Propan jsme odebírali jak z lahví 15 kg, tak 30 kg. Nemá vůbec žádný smysl používat nějaký budíkový redukční ventil, úplně vyhovuje běžný originální redukčák na propanbutan používaný třeba ke sporáku na PB. Plyn se totiž odpařuje pouze z povrchu hladiny a to neumožňuje jakékoliv zvyšování tlaku. Přesněji - tlak kolísá v rozsahu cca 0,2 baru podle teploty plynu v lahvi. Při odběru na maximální možný průtok se expanzí v lahvi začne tekutý plyn rychle ochlazovat a postupně se tím sníží odpařované množství. Originální redukčák je konstruovaný tak, že pomalu hořící PB nemůže nikdy přes membránu proniknout do lahve.
I když se pro kombinaci PB-O2 dají používat hořáky na acetylen, není takový plamen nikterak stabilní a proti teplotě až 3200 st.C u acetylenu nepřesáhne teplota PB-O2 plamene nikdy 2200 st.C. Plamen navíc nemá definované tepelné zóny, jak jsme zvyklí z acetylenu.
Čiže , ja som z toho pochopil že originál RV na PB má v sebe membránu cez ktorú nepreletí plameň do fľaše , a dá sa použiť aj ten ktorý sa používal na PB variče , alebo sporáky atď. . Pochopil som správne ?
Stránky: 1 … 8 9 10 11 12 … 17