SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ale profi plazmy používajú takú technológiu aku som opýsal , však ?
Riso : Tvoje predstavy o plazme su trochu skreslene .
Plazma je veľmi jednoduchy stroj a da sa vyrobiť aj doma.
Len ten horak je drahy.
Stači ti výkonný oddeľovak , usmerňovač , tlmivka a prip. dorobiť HF - ko (napr. z VN trafa z televizora).
V plazmovom horaku hori normalne obluk , ktory je vyfukovany stlačenym vzduchom smerom von.
http://www.youtube.com/watch?v=6W3tLDBdPQQ
A tu maš schemu :
Miki2t ma pravdu , to čo vymyšľaš je vlastne princíp plazmy , akurat tam nieje uhlikova ,ale kovova elektroda ....
Editoval m.evil (09-01-2011 00:19:08)
Pre Risa SK:
do Googla zadaj " drazkovacie klieste " a uvidis.To co chces vymysliet uz existuje.
- je to vzduchove drazkovanie uhlikovou elektrodou.
A aky mas k tomu "zdroj"?
-potrebujes k tomu specialne uhlikove elektrody na rezanie,zdroj s prislusnym prudom s prislusnymi drazkovacimi kliestami,kompresor so stlacenym vzduchom,a vela elektrickej energie.
Kdesi na fóre si spomínal že ti nestačí výkon PBO2, že chceš rezať aj materiály nad 50mm. Tak som zvedavý aký máš nato zdroj, keďže v jednom prospekte som našiel Tabuľku: 150 až 200 Ampér hĺbka drážky 3 až 4 mm.
A k tvojej otázke lepšie plazmy sú vybavené pilotným oblúkom, to znamená že kladná elektróda je aj priamo v horáku, na ktorú sa privádza znížený prúd, a po dobu horenia pilotARC je znížený aj tlak plynu.
uhlíky jsou nejlepší tzv kinouhlíky do obloukových promítaček ,loni se mi podařilo koupit cca 200ks za 1000Kč a vyrobil jsem si hořák na pájení mosazí a ohřev , ohřívaný materiál je silně sycen uhlíkem a tvrdne a křehne. řezat mi tím obstojně a rychle nejde .řez tenkého plechu tak na šrot , velmi nízká přesnost.Pokud má někdo zájem mohu pár kousků poskytnout
Ako páni , ja tomu celému nechápem , ak som asi pred 1 mesiacom spomenul plazmu , tak ma hneď niektori odrovnali . Vraj sa to doma spraviť nedá ... . A ešte k tej elektróde . Plazma používa wolfrámovú el . .
Poznaš jedno prislovie ? : Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Ako že maš prevažne stroje ktore su invertorove a tie už je ťažko doma postaviť ,ale stare dobre trafo je vždy najjednoduchši napájaci zdroj
Editoval m.evil (09-01-2011 12:36:04)
No vidíš , skade máš ? Ja mám normálne trafo také staré ale stále dobré , ale nakoniec asi ostanem pri autogene . Nechce sa my skladať nič nové .
Pre také domáce garážové práce je autogén,MMA a flexa uplne postacujúce vybavenie. Bud rád že máš aspon ten autogén, lebo ten už dnes nemá každý.
Tak , niekedy mám voľný čas , a chcel by som robiť také kováčské veci ako nože , bráničky a tak . Myslíš že autogén bude postačujúci na vypaľovanie dier trebárz na nožoch , na krútenie plného železa ? Na kalenie a tak ?
Edison Otázka pre teba chytí my obluk wolframová elektróda na MMA zdroji ?
Chyti , ale na vzduchu zhori a ten dym s toho je jedovatý .
Aha
tak ako obluk chytne ale hhned sa pri vysokej teplote zluci wolfram s kyslikom a vytvori to rakovinotvorne latky takze radsej volframovku nechaj v tig horaku
Jasne . To som sa len tak opýtal . Minule som bol pozrieť na tie uhlíkové el. celkom sú lacné . Ale dá sa z tým zvárať ako z autogénom ? Asi nie
ako si mysleze ze ci sa nimi da zvarat ako autogenom?nemyslel si nahodou ako s obalenou elektrodou,? podla mna nie lebo niekto pisal ze tam budu tie okuje a som videl zvar dajakou uhlikovou elektrodou a auto pisal ze zvar je presiteny uhlikom....takze asi nie
No tak už sme doma . Jedine využitie je na ohrev a rezanie .
riso tu je nieco na ohrievanie s oblukom a uhlikovymi elektrodami http://www.youtube.com/watch?v=DYnsCXVsJsw
Ok dik . Len asi skôr jak tu písali že na letovanie mosadzou , asi na to by sa to dalo použiť nie ?
Musím ti povedať Edison , že tá uhlíková el je dosť silná aj bez vzduchu . Páli to ako divé . Niekedy nevládze ani moja zváračka . Ale niekedy by to chcelo priviesť aj vzduch .
mohol by si spravit nejake video??? by som to chcel vidiet : :ten vzduch bude potrebny asi pri hrubsich materialoch ne?
No pokúsim sa . V sobotu idem páliť do kamaráta jeden stôl . Tak uvím čím to pôjde lepšie či autogénom , alebo týmto . Myslím že týmto . Len teraz mám problém s koncoukou od kompresora . Alebo púšťať kyslík ? Som nerozhodný .
vyskušaj a uvidiš
No vyskúšal som , ale aj video mám ktoré som ti sľúbil ... . Len ho neviem nikde vložiť . Mám ešte na teba jednu otázočku keďže si sa my raz pochválil že si taký pyroman , nedokážeš urobiť termit ? Asi chcem od teba kravinu , ale ta čo už so mnou .
niečo som na nete našiel a neviem isto či to je ono je to po anglicky-http://www.youtube.com/watch?v=SBo6oHbuFkA