SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dnes som siel po cca 3 mesiacoch zvarat a po otvoreni zvaracky som na drote zbadal naznak "korozie" myslel som si ze drot je pomedeny takze by k tomu predsa nemalo dojst ? stroj bol skladovany v suchom prostredi...si ani neviem predstavit co by to spravilo keby to mam niekde v stodole,da sa s tym povlakom nieco robit,treba do bowdenu pouzivat dake mazivo aby sa zabranilo jeho poskodeniu ?
Bowdenu se nic nestane,spíš je nemožný s tim pořádně něco zavařit...jednou jsme potřebovali narychlo něco dovařit a došel drát...v archivu zbyl jen takovýto zkorodovaný drát na 15 kg cívce (škoda vyhodit vždyt to znáte),i čtyřkladkový podavač v profi mašině měl problémy...rez zas*rala kladky takže drát prokluzoval i s 3m hořákem...naštěstí po "odtočení" nejhoršího se to zlepšilo zkus několik metrů odmotat jestli to nebude pod "horní" vrstvou lepší
Editoval Szabitch (29-07-2010 23:10:31)
Szabitch napsal(a):
Bowdenu se nic nestane,spíš je nemožný s tim pořádně něco zavařit...jednou jsme potřebovali narychlo něco dovařit a došel drát...v archivu zbyl jen takovýto zkorodovaný drát na 15 kg cívce (škoda vyhodit vždyt to znáte),i čtyřkladkový podavač v profi mašině měl problémy...rez zas*rala kladky takže drát prokluzoval i s 3m hořákem...naštěstí po "odtočení" nejhoršího se to zlepšilo zkus několik metrů odmotat jestli to nebude pod "horní" vrstvou lepší
Szabitch ma pravdu odmotat z civky nekolik metru dratu ja jsem z 5 kilove civky odmotaval 2 cele vrstvy dratu abych vubec mohl svařovat tim vypujčenym dratem me doma došel, tak jsem potreboval silnejší matroš zavařit a ono to jaksi 0,6 ma slaby zavar podavač by jel dlouho na plno než bych 0,6 udelal 5.svar co jsem potreboval svařit konstrukci z uček tak jsem si pučil drat. po odmotani 2 vrstev to bylo celkem v pohode šlo stim i svařovat ikdyz se za*ral bovden v hořaku tak jsem ho pořadne vyčistil a zas jede jako předtím..
Editoval alll (29-07-2010 23:50:56)
Szabitch napsal(a):
zvarat to zvara normalne len som zostal velmo nemilo prekvapeny