SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny vespolek.
Zajímá mně váš názor na tyto otázky.
1. Otupení špičky elektrody po zabroušení: jak moc je to důležité ? na svarinfu je o tom zmínka ...
2. Existuje nějaké pravidlo popř. tabulka, podle které bych se mohl orientovat při
výběru průměru elektrody, hubice a zvolení svařovacího proudu v závislosti na typu a síle materiálu ??
U MMA elektrod to mám už za ty roky co dělám mechanika nějak zmáklé ale TIG je uplně o něčem jiném..
3. Administrátore, nechystáte náhodou nějaký článek, třeba něco jako desatero elektrosvářeče, který by obsahoval základní
svářecí postupy specifické pro metodu TIG. Objednal jsem si učebnici od Zerossu, ale i tak mně
zajímá názory vás fachmanů z oboru. Svařování mně neživí, sice mám ZK ZG1 ale místo kurzu na TIG
by si pořídil raději nějaký další hardware do dílny.
Dík za odpovědi.
Editoval Radim205D (17-05-2010 22:25:35)
No ak máš na mysli Wolfrámovú ihlu je to moc doležité!Skús ju brúsiť proti smeru otáčania sa kotúča točením do strany!
TAk tá na pravo je určite zlá! Na toto si dávaj pozor je to dóležité! akú máš mašinu?
...netvrdil by som to s takou istotou - na YouTube som videl ako po nabrúsení robia aj tú plôšku...
Radim205D napsal(a):
...............
2. Existuje nějaké pravidlo popř. tabulka, podle které bych se mohl orientovat při
výběru průměru elektrody, hubice a zvolení svařovacího proudu v závislosti na typu a síle materiálu ??
U MMA elektrod to mám už za ty roky co dělám mechanika nějak zmáklé ale TIG je uplně o něčem jiném..
............
pokial ti nevadi trosku anglictiny a palce namiesto milimetrov , mozes skusit:
http://www.millerwelds.com/resources/ca … ulator.php
popripade, ked ti ani viac anglictiny nevadi:
http://www.millerwelds.com/resources/TIGhandbook/
Editoval rcp (30-05-2011 21:42:32)
-> rcp: vypadá to na moc pěkné počteníčko, děkuji.