SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim
Dala by sa spravit nejaka nadstavba na zvaraci invertor????
mam gama 140 a chcel by som na nu dorobit coocko
co vsetko je vhodne na MIGMAG dodrzat
regulacia posuvu
predfuk
dofuk
treba aj nejake vysokonapetove zapalovanie obluku?????
dakujem
nooo uz som si nasiel aj odpoved takze asi nie hmmm ((((
Editoval pipikkk (27-01-2010 22:43:02)
Nie,u toho to modelu to nieje možne
Vzhledem k tomu, že podobné dotazy se množí, připravili jsme (nebo spíše oprášili již dlouho rozpracovaný) článek o statických VA charakteristikách a jejich významu pro tu kterou metodu svařování. Přímo tam bude i pojednání o tom, proč nelze jednoduše MMA invertor konvertovat na MIG/MAG. Článek je z 90% hotov a měl by vyjít příští týden.
Před několika roky v některým čísle AMR vyšla stavebnice invertoru s možností využití jako zdroje pro MIG (dvě nebo tři čísla časopisu).Jak to vaří nevím (nestavěl jsem to).
Tak jsem to našel.Jedná se o PE_03_2008,PE_04_2008.PE_05_2008
Ak som to správne pochopil , tak ten pomocný obvod MIG blokuje výstupné napätie pri nečinnosti a pri zvárani zas pripína par kondenzátorov na výstupné svorky zváračky.
Pro pány elektrikáře : bylo by možné vytvořit jakýsi převodník charakteristik za invertor - modul který by měnil proudovou charakteristiku na napěťovou? případně jak moc by to bylo náročné(i cenově) bylo by lákavé mít jeden zdroj pro všechno(Tig,Mig/Mag)
Myslim ze spynany zdroj nieje problem riadit bud na konstantny prud alebo napetie.
to Szabitch: teoreticky to je jednoduché, stačí v invertoru upravit řídící obvody. Přesněji, odpojit měření proudu a vytvořit napěťovou zpětnou vazbu. Zkoušel jsem to v chopperu. Napěťová a proudová vazba je nezávislá, zapojená je vždy jen jedna (MMA - proudová, MIG/MAG - napěťová). Na výstup je třeba připojit pořádný kondenzátor při MIG/MAG.
V invertoru je to skoro stejné.
http://www.svarbazar.cz/phprs/storage/e … _popis.pdf