SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#51 27-01-2025 16:52:05

Charon
Člen
Místo: Praha

Re: Držák elektrod nejde zmáčknout jednou rukou

To jenom odpovídá tomu, že tělo se postupně opotřebovává a snad kromě mozku přespříliš používání mu škodí. Říkám, svíce může hořet klidně a dlouho, nebo intenzivně a pak brzo zhasne. Obojí najednou nejde.

Znal jsem holku jako lusk, jen pomilovat, gymnastka, bylo nám lehce přes dvacet. Pak najednou bolesti v kloubech a z holky byl invalida.

Do kolen se píchají injekce kyseliny hyaluronové, na chvíli (cca 6 měsíců) koleno promažou a oddálí nutnost kloubní náhrady. Nevím, zda to lze i do kloubů.

Editoval Charon (27-01-2025 16:54:15)

#52 27-01-2025 18:53:31

dede
Člen

Mozek nejvíc trpí, když se nepoužívá. Důchod je cesta k demenci. Jak nemá člověk mentální aktivitu, tak to sním jde z kopce. Mám klienta, který v 80 pořád vede firmu, běhá po zakázkách a člověk by naněm ten věk nepoznal.

Editoval dede (27-01-2025 18:53:51)

Berlan Bwig 180, IDEAL Tecnomig 212 LCD

#53 27-01-2025 22:44:57

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

Muži nestárnou, jen čas letí jako bláznivý (já nechytím ho - ani vy Karel Got) pouze z bývalých spolužaček ze základky jsou staré ohyzdné babizny, pokud teda ještě žijí. big_smile
Divný mi je, že nejstarší vnuk bravurně řeže dříví motorovkou... kuwa vždyť ho nedavno přivezli z porodnice?

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#54 27-01-2025 22:52:54

stanik84
Člen

bourač napsal(a):

no, dobrý no, big_smile
máš smůlu, dle životní čáry co máš na dlani se budeš se svařováním trápit ještě velmi dlouho big_smile

:-)))

Jirko, docela pobavilo :-) . Už i věštíš z dlaní ?  :-D

Nejlepší zkušenost mám s těma žlutýma od ESABu. Něco už nadělaly a drží už pár let.

https://www.svarovaci-technika.cz/drzak … nfort-300/

Lepič amatér :-)

#55 28-01-2025 09:10:46

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

bourač napsal(a):

Muži nestárnou, jen čas letí jako bláznivý (já nechytím ho - ani vy Karel Got) pouze z bývalých spolužaček ze základky jsou staré ohyzdné babizny, pokud teda ještě žijí. big_smile
Divný mi je, že nejstarší vnuk bravurně řeže dříví motorovkou... kuwa vždyť ho nedavno přivezli z porodnice?

To máš pravdu, nestárnou. Naopak mládnou. Jsem na tom tak, jako jsem byl v patnácti. Líběj se mi holky stejného věku a dvacetiletá baba je na mě moc stará .... big_smile

#56 28-01-2025 09:58:29

dede
Člen

Honza Nedvěd říká, že prý "šestnáctky supr." big_smile

Berlan Bwig 180, IDEAL Tecnomig 212 LCD

#57 28-01-2025 11:19:27

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové

Pafíku, jen jestli se z tebe nestává z praktika učitel.

TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

#58 28-01-2025 17:46:31

jirkati
Moderator
Místo: Liberec

Famater - pafik píše patnácky. V takovém případě by byl jen žákem. Když se na obdobné téma dostane doma řeč s vnučkami 20 a 22 roků, které žijí trvale s námi, tak si žena přikrývá uši, že to nechce ani slyšet. Prý to za jejího mládí nebylo. Samozřejmě kecá, sama se vdávala poprve v osmnácti, a musela. Nejvíc mně pobavila ta mladší, když líčila jak v devítce se spolužačkami probíraly nejrychlejší postupy k orgasmu.
My jsme v jejich věku posedávali v Brně Husovicích se stejně starými holkami v parcích s kytarou. Inu čas letí a dnes můžeme v reálném čase akorát tak svařovat, případně exhibovat na svarfóru.

#59 28-01-2025 18:03:26

varok
Člen
Místo: Havířov

Bourač: jen opravím, Karel Gott se psal se 2 t. 😄

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#60 02-02-2025 05:44:06

jouda74
Člen

bobobo napsal(a):

nedělat jakékoliv zbytečné pohyby . Tal jsem mu opáčil co sportovci . A on na to - no a dnes sedí u mne v čekárně . Zůstal u tvrzení , že každý zbytečný pohyb je zbytečný .

Tak to si dovolim silne nesouhlasit, presne tohle jsem (coby kancelarska, teda home office krysa) delal z donuceni o Covidu, proste chozeni jen po baraku a jednou denne nakup.
Vysledkem byly v háji klouby, jak kolena, tak kycle, takovym zpusobem, ze vstat z postele/zidle nebo jit treba po schodech slo jen za dost silne pomoci rukou. + v kloubech nejaky zanet (proste to bylo cejtit jak horky),
trvalo to pres rok to za pomoci Voltarenu a Ibalginu dostat do pouzitelnyho stavu, a teprv pohyb to spravil, takze loni v lete uz jsem si zase vylezl s deckama jednodussi via ferratu.
(I u ortopeda jsem byl, i na rtg)

Vsak to plati i s autem, kdyz se jezdi hodne, tak se opotrebovava hodne, kdyz se jezdi malo, opotrebovava se malo, ale kdyz se nejezdi vubec, za zimu to zrezne... Proste tech 10km denne po vlastnich je takove minimum.

Editoval jouda74 (02-02-2025 05:46:36)

Einhell trafo -> Kitin 150TIG LA, Omi176LS

#61 02-02-2025 08:59:30

Radim
Člen
Místo: Severní Morava

Tvrdí se, že člověk se má hýbat přiměřeně a pořád  zhruba stejně.  To je stará známá věc, že lidi, co jsou do důchodu  hlavně z manuální práce a nemají žádné koníčky a místo pohybu v práci najednou sedí doma, začnou v důchodu velice rychle stárnout a dost rychle zemřou.
A zrovna na klouby je přiměřený pohyb správný, protože ta kloubní výstelka, pokud tam ještě nějaká je, s právě přiměřeným pohybem  obnovuje nebo aspoň stárne a mizí mnohem pomaleji. A obnovuje se ze správné stravy, ze všelijaké té želatiny, sulcu, kližky a podobného.

#62 02-02-2025 10:12:09

pafik1605
Člen

Radim napsal(a):

Tvrdí se, že člověk se má hýbat přiměřeně a pořád  zhruba stejně.  To je stará známá věc, že lidi, co jsou do důchodu  hlavně z manuální práce a nemají žádné koníčky a místo pohybu v práci najednou sedí doma, začnou v důchodu velice rychle stárnout a dost rychle zemřou.
A zrovna na klouby je přiměřený pohyb správný, protože ta kloubní výstelka, pokud tam ještě nějaká je, s právě přiměřeným pohybem  obnovuje nebo aspoň stárne a mizí mnohem pomaleji. A obnovuje se ze správné stravy, ze všelijaké té želatiny, sulcu, kližky a podobného.

Správně; každý extrém je škodlivý!
Žrát moc x nežrat vůbec, chodit co nejmíň x naběhat za tejden 100 kilometrů, spát 14 hodin denně x spát 2 hodiny denně,  ..... atd atd.

#63 02-02-2025 11:29:35

bobobo
Člen

Žvásty o kližkách a prášcích jsou šílený . To jste vypnuli mozky . Vždyť to říká doktor , který musí ráno vstát , jít do práce , věkem na vnoučata , rodina , atd atp . Ale žádný další zbytečný pobyby . Frštenzíííííí ????

#64 02-02-2025 17:18:36

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

otcové některých přispěvovatelů opravdu dělali zbytečné pohyby - kopulační big_smile

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#65 02-02-2025 18:58:46

jirkati
Moderator

Dané téma o pohybu je velmi polemické. Pravdou je, že chrupavky ve velkých kloubech se mohou částečně regenerovat. Pohyb je potřeba v takovém případě přizpůsobit právě stavu chrupavek. Bohužel, neexistuje žádný "doplněk stravy", který by chrupavku uzdravoval. A dokonce neexistuje ani žádné doporučené penzum pohybu. Je potřeba povzbudit tvorbu příslušných bílkovin a to dokážou prakticky jen příslušné vitamíny. Jenže v tom směru nefungují uměle chemicky vytvořené vitamíny.
Na netu je na dané téma poměrně hodně informací a je zajímavé, jak se diametrálně liší informace od lékařů od "odborníků" na samoléčbu. Ale konec konců, ať si se svým tělem každý dělá co chce, je to jen jeho zodpovědnost. Horší je, že takoví odborníci na všechno tvrdě svůj názor vnucují i jiným.

#66 03-02-2025 17:22:09

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové

Na regeneraci chrupavky používají krevní destičky. Odeberou krev, odstředí, oddělí destičky a ty pak vstříknou do kloubu. Snad to prý funguje. Mě to ortopéd nabízel. Chodím, lyže jsem s velkým sebezapřením odložil do kouta navěky. Tak jsem to nevyužil.

TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

#67 03-02-2025 21:05:14

jirkati
Moderator

Manželka si nechala do ramenního kloubu aplikovat vlastní krevní destičky. Říká, že samotná aplikace byla velmi bolestivá a týden ji to bolelo. Pak se jí sice trochu ulevilo, ale za cca 2 měsíce byla bolestivost při pohybu v krajních polohách - hlavně dozadu - zpět v původním rozsahu.
Taky mám v jednom ramenu artrózu a když to rameno prochladne, tak šílím bolestí. Už nemůžu ani nosit pyžamo s krátkým rukávem. Doktorka mi nabízí maximálně injekci s "dlouhodobým" účinkem proti bolesti. A naplno mi řekla, že žádná regenerace chrupavek u lidí nad 70 roků prakticky neexistuje. A už vůbec ne přes jídlo bohaté na chrupavky, želatiny apod. Vysvětlila mi to tím, že každá bílkovina, která projde žaludkem, je trávicími procesy zcela zničena. Každá bílkovina je v trávícím procesu rozložena na aminokyseliny, které se postupně dostnou do krve a pak do buněk, které mají vytvořit vlastní bílkovinu. U starších lidí  už ty příslušné buňky tak dobře nefungují.

#68 03-02-2025 21:18:55

bobobo
Člen

TAK . Ortel vynesen . Nyní už jen naše vynesení .

#69 03-02-2025 21:53:59

zahajskej
Člen

Suchou větev hnojenim a zaléváním nedonutíš k tomu, aby se zazelenala. To je reakce jednoho ortopeda na různé přípravky na "omlazeni" kloubů.
A k tomu nepohybu po pohybu. V mém okolí pár čerstvých důchodců, poté co vypadli z pracovního procesu a užívali si důchodu nicneděláním, už koušou hlínu. Během pár let zchátrali tak, že zubaté stačila hodně tupá a zrezlá kosa. Ti, co důchodcují aktivně, vypadají stále svěže. A nemusí to být kazdý den 50 na kole.a 20 bazénů. Stačí vycházky, nějaká ta práce okolo baráku či na zahradě.

#70 03-02-2025 22:29:59

pafik1605
Člen

zahajskej napsal(a):

Suchou větev hnojenim a zaléváním nedonutíš k tomu, aby se zazelenala. To je reakce jednoho ortopeda na různé přípravky na "omlazeni" kloubů.
A k tomu nepohybu po pohybu. V mém okolí pár čerstvých důchodců, poté co vypadli z pracovního procesu a užívali si důchodu nicneděláním, už koušou hlínu. Během pár let zchátrali tak, že zubaté stačila hodně tupá a zrezlá kosa. Ti, co důchodcují aktivně, vypadají stále svěže. A nemusí to být kazdý den 50 na kole.a 20 bazénů. Stačí vycházky, nějaká ta práce okolo baráku či na zahradě.

Suchá větev = mrtvej důchodce .... smile

#71 Včera 07:35:52

Charon
Člen

jirkati, z odstupem času šla by do krevních destiček Vaše manžela znovu? Pozoruje nějaké zlepšení z dlouhodobého hlediska?

Oni doktoři klidně experimentují, hlavně když to není jejich tělo.

#72 Včera 17:51:41

jirkati
Moderator

Charon - tak moje žena by už na injekci destiček nešla. Teď, asi půl roku, používáme na bolavá záda a ramena tzv. Tygří náplast z Číny. Je to lepší a výrazně levnější než náplast Voltaren a skutečně to funguje už za půl hodiny a vydrží až 24 hodin.

#73 Dnes 06:59:44

Radim
Člen
Místo: Severní Morava

Koukám, že by se do fóra hodilo přidat další sekci. Něco jako  "Nemoci z povolání a z věku".

#74 Dnes 16:27:45

Charon
Člen

Jirkati děkuji. Tygří náplast, musím se po ní podívat, kde jí kupujete, na aliku? Znam tygří mast v takové té malé plechovce ale s náplastí zkušenost nemáme.

Moje drahá má dobré zkušenosti s mastí vyroběnou z mar.....y, někouřit ale naložit do sádla nebo lékařské vazelíny, vymačkat a pak natírat.

#75 Dnes 19:26:49

jirkati
Moderator

Radim - taky zestárneš a při svařování v polohách tě budou bolet i místa, o kterých jsi ani nikdy neslyšel, že je máš smile

Charon - na Allegru je docela výběr. My kupujeme :
NÁPLASTI PROTI BOLESTI HŘEJIVÉ   LÉČIVÉ NÁPLASTI PROTI BOLESTI 80 ks (258 Kč)

Editoval jirkati (Dnes 19:34:14)

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla