SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím chtěl jsem se zeptat na nastavení svarecky omi 385 , zkušenosti, mám 1 drát a svarujeme především jackle o tloušťce 1,5 - 2 mm, jaký proud rychlost drátu a litraz co2 by byla nejideálnější, děkuji, jedna se mi přesně o tento typ svarecky
Svařovat tloušťku 1,5 - 2 mm drátem 1 mm při běžných tolerancích vstupních dílů ručně (pokud nejde výhradně o dopasované koutové sváry) je technologický nesmysl. Šlo by to samozřejmě robotem s postupovou rychlostí nad 10 mm/sec. Z množství (rychlosti) podávaného drátu si svářečka sama nastaví svařovací proud, resp. napětí.
Typ svářečky nemá na svařování vliv, snad jen na nějaké její nastavování.
Úplně jsem nepochopil odpověď nademnou,... omi 385 si rozhodně nenastaví posuv drátu sama. Ale k dotazu. Průtok plynu ideálně 8-12 l za minutu. Posuv v kombinaci s odbočkou to chce vychytat. Vyzkoušet si nastavit proud, doladit si posuv aby vařila pěkně a pak zkoušet jaký svár to udělá. Zda bude propalovat nebo dělat kopce. Chce to zkoušet, ladit. Vždy nastavit odbočku, doladit posuv.
Jirkati chtel jednoduše povedet že má radeji použít drát 0,8mm.