SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Aka značka horáku je najlepšia ,chcel by som kupit horák mig mag od-Kühtreiber KTR 25 4 m je to dobra značka? http://www.svarovaci-technika-znojmo.cz … y-mig-mag/
Ten hořák používá standardní spotřební díly kompatibilní s řadou MB 25 od Binzela. Asi bych se toho nebál. Ale nedávno jsem jej držel v ruce a nevyhovuje mi ta ergonomie rukojeti právě tohoto hořáku KTR. Je tam totiž spínač hodně vpředu a ten hořák se drží trochu jinak než je zvykem. Docela mě to zarazilo. Ale je to možná o zvyk.
Co sem ty hořáky od Kühtreibera viděl, tak většinou stály za nic. Nejhorší bylo to, že se koaxy docela brzo lámou u rukojeti a to už se těžko opravuje. Binzel je binzel
A keď kúpim horák Binzel- MB 15AK 3m EURO -to je ten najlacnejší chcel by som ten horák na moju doma poskladanú ceočku.Malo by to mat asi 160A a nevie niekto nahodov či mi cez ten horák prejde aj 1mm drôt-na zváranie hliníka?
Je to dáno velikostí bovdenu a průvlaku. Takže se tam teoreticky dá vložit i drát 1,2 (ale pochopitelně výkonově na to ten hořák nestačí). V sérii se do těchto hořáků dává bovden se světlostí 1,5 mm a ten je přímo určen na dráty 0,8 a 1,0 mm. Takže stačí jen vyměnit průvlak.
Pokuk se s tím nebude vařit trvale na těch 160A, tak ten hořák vyhovuje.
MB 15 už je hořák, takže schvaluji. Na hliníku jsem ho teda nikdy neviděl ale určitě tam musí být teflon a U kladky