SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
zdraim ma nekdo udelany zvedak na drevo ke koze udelany na ulehceni prace?nebo kde tak hledat pro inspiraci...premyslim protoze to je jedno co mi chybi k usnadneni prace z drevem
dekuji
urob si na to nejaku trubkovu konstrukciu, spoje trubiek mozes jednoducho urobit pripravkom, ktory uz mas urcite hotovy.....
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 14&p=1
Editoval rcp (26-09-2020 21:50:52)
to rcp -> Následovat bude dotaz na držák na pilu, k usnadnění práce...
a není to zbytečné?
Do kozy dávám to co unesu, tedy mám držák na více polen a prořezávám je zaráz.
Zbytek řežu rovnou na zemi.
Jinak asi použij žirafu.
davor napsal(a):
a niekedy na jar 2021 bude mozno aj drzak na drzak na pilu.....
Editoval rcp (26-09-2020 21:57:06)
mal napsal(a):
a není to zbytečné?
Do kozy dávám to co unesu, tedy mám držák na více polen a prořezávám je zaráz.
Zbytek řežu rovnou na zemi.
Jinak asi použij žirafu.
myslis?co ostatni na to?
rcp napsal(a):
davor napsal(a):
a niekedy na jar 2021 bude mozno aj drzak na drzak na pilu.....
nerozumim reci tveho kmene jako tvemu komentari vzdy...tady se ptam a normalni vec druhych...odborniku...
kozy zelezne,
kozy na drevo,
zdvihak,
stolicka,
drziak na kolo,
drziak pistole,
rampa,
susicka,
rezanie trubiek
prepac, si ma spatne pochopil ![]()
- ja len ze na take mnozstvo vybavenia, ktore si si v poslednej dobe vyrobil budes potrebovat hodne drziakov
inak nejake foto by sa hodilo - kazdy z nas obcas potrebuje nejaku tu kozu, drziak, stolicku - velmi radi by sme sa inspirovali....
nahanbi sa! - ja mam tiez rozne kozy:
hlinikove![]()
nerezove![]()
![]()
cierne![]()
ihlan> sorry, vykradol som ti prispevok, ale uz sa nedalo.....
Editoval rcp (26-09-2020 22:32:50)
RCP: Si mi vykradol zoznam R2JTB tem! Ty plagiator ! (inokedy citujes ako prasa teda ako koza..)
tak som ten list prerobil na tabulku ta sa ti bude kradnut horsie ![]()
asi si zariaduje dielnu na tom nieje nic zle len nedodal rozmer dielne a foto! aby sme mu vedeli poradit!
napr Rellik dodal rozmery a foto a potom bural ![]()
inak ja by som ho podla toho co zverejni ake ma vysledky toho co uz vyraba dal tip
a) made in polland ten vyrabal aj zverak
b) make It Extreme - iny level kutenia ![]()
najde na youtube tam je to to aj obrazom zvukom a zvinovacim metrom.
Editoval ihlan (27-09-2020 07:45:58)
rcp napsal(a):
kozy zelezne,
kozy na drevo,
zdvihak,
stolicka,
drziak na kolo,
drziak pistole,
rampa,
susicka,
rezanie trubiek
prepac, si ma spatne pochopil- ja len ze na take mnozstvo vybavenia, ktore si si v poslednej dobe vyrobil budes potrebovat hodne drziakov
inak nejake foto by sa hodilo - kazdy z nas obcas potrebuje nejaku tu kozu, drziak, stolicku - velmi radi by sme sa inspirovali....
nahanbi sa! - ja mam tiez rozne kozy:
hlinikove
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 003_68.jpg
nerezove
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 008_23.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 013_10.jpg
cierne
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 019_49.jpg
ihlan> sorry, vykradol som ti prispevok, ale uz sa nedalo.....
parada ! to zted ziram a nedivim se... na co pouzivas ty nerezove kozy s 3 nohama treba ? a ty pod nimi?
Je to svarforum, takze vsetko co ma na obrazkoch pouziva na pracu s drevom... vsak ano...
No a teraz sa pochval ty a hod nejake fotky z tvojej produkcie...
rcp ten stůl z pororoštu je geniální
přesně to bych na barák potřeboval. Je to zinek? Schválně jsem koukal a dělají se černé nebo z hliníku, to by tež mohlo jít. Zdá se mi to o dost lepší než ty spešl svařovací za těžké peníze.
Ten stol z pororostu to bola taka improvizacia na montazi - aby to bol relativne lahke, aspon trosku tuhe a aby to slo jednoducho zbalit do kontajnera.
Po skonceni montaze som to odviezol domov aj s nerezovymi kozami (na fotke este s "ciernymi" kozami, ktore zostali "za odmenu" sefmonterovi
)
2x1m bol najvacsi, ktory sa dal vtedy jednoducho zohnat![]()
![]()
Editoval rcp (27-09-2020 23:10:32)
R2JTB napsal(a):
parada ! to zted ziram a nedivim se... na co pouzivas ty nerezove kozy s 3 nohama treba ? a ty pod nimi?
Na husle! Normalne si strcim husle pod bradu, do druhej ruky slak - na tu trojnozku dam noty a idem - bethoven, bach, mozart, chopin, jelinek, becher, ... - co pride.
Mam 4 - sme huslove kvarteto - len tak po sichte si na dielni zabrnkame na struny....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Editoval rcp (27-09-2020 22:55:35)
rcp napsal(a):
R2JTB napsal(a):
Na husle! Normalne si strcim husle pod bradu, do druhej ruky slak - na tu trojnozku dam noty a idem - bethoven, bach, mozart - co pride....
Jasne! Este dnes si idem urobit titanovu aj kozu - taku este nemam... ![]()
![]()
Však taky šroubované kozy u svařeče , fuj ! ![]()
rcp napsal(a):
Jasne! Este dnes si idem urobit titanovu aj kozu - taku este nemam...
Stohovatelna aby tie hlinikove mohli ist do "trojky" na seba....
(stale premyslam preco si ich nespravil stohovatelne. Miesta tam mas malo, jahody zaberaju vela fleku ....
)
Ked uz sme pri tych kozach a ovciach.
Viete aka je to poloha na korytnacku ?
podstate taka ista ako na barana,
ale s vanou na chrbte.... ![]()
rcp: Tento obrazok sa mi velmi pacil. Premyslam ze ci je to ceska alebo slovenska nosna raketa ![]()
Skoda ze ten tvoj fronius nema merac dlzky zvaru, bolo by zaujimave vediet kolko metrov das za rok.
Editoval ihlan (28-09-2020 09:34:44)
Ked Elon Musk zbada ako pekne RCP s kolektivom zvaraju antikoru, presunie vyrobu tej jeho pokrkvanej STARSHIP na Slovensko...
Ale to sme uz pri "zvedaku na drevo" v teme niekde uplne inde..
Editoval vyrobca (28-09-2020 09:41:47)
Ziadna nosna raketa > silo na susene mlieko (sunar, detska vyziva, ....) - objem 40m3
Nie je to len o zvarani - to uz je len taka ceresnicka na konci - ale cele to poskladat! Poskruzovat plechy na skruze a kuzely, pospajat, vyvody, a nakoniec to musia chalani komplet zvnutra vybrusit a zvonku nejaku "stabnu kulturu"
Ps: tie rury na trojnozkach pred tou "raketou" su vibracne dopravniky na to susene mlieko - len, aby si vedel ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Editoval rcp (28-09-2020 10:04:32)
RCP Při přípežitosti těchto koz jsem si vzpoměl, že jsem kdysi slíbil, že u dám fotku pacholete, pásovce. Tak tady to je:![]()
![]()
Vidím, že to je naležato a musíš si k tomu lehnout. Mě se to PC zobrazuje normálně.
Editoval Famater (28-09-2020 10:05:06)
To je ono! kazdy mame nejake kozy - konecne sa to tu nejak rozbieha ![]()
Editoval rcp (28-09-2020 10:06:15)
RCP - kecas, ziadne silo na susene mlieko... Vidim ze zverejnujes na nete TAJNY SLOVENSKY RAKETOVY PROGRAM.... ![]()
Editoval vyrobca (28-09-2020 10:20:28)
vyrobca napsal(a):
Je to svarforum, takze vsetko co ma na obrazkoch pouziva na pracu s drevom... vsak ano...
No a teraz sa pochval ty a hod nejake fotky z tvojej produkcie...
ok taky se pochvalim ted jak si me zminil ![]()
tady to je :
file:///C:/Users/Dell/Desktop/R2JTB/Fotky/Fotky/Work/IMG_20180707_192051_HDR.jpg 2 kusy pro svagra a pak dalši 2 kusy ted nedavno sem delal pro znameho ale trochu jine rozmery kvuli vysce zajemce...
dalši ze dreva sem delal takove :
file:///C:/Users/Dell/Desktop/R2JTB/Fotky/Fotky/Mobil/IMG_20180913_192435_HDR.jpg
a prvni kozy co sem delal byli z tycek zeleznych a flahajzu(tyc rovnomerna)
pak mam jeste zeleznou kozu udelanou co je v mountfieldu ale seriditelna na konci s retezem a dve stelovaci stojky co jezdi po poloze aby drevo nespadlo a a zajistene je tyci na pruzine
a misto sroubu co drzi pokope tak tam mam cepy....viz odkaz
https://www.mountfield.cz/skladaci-koza-1zst9001
Obrázky - návod: http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=12407
Stránky: 1 2