SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím a potřeboval bych poradit.Koupil jsem vrtačku stolní Jihokov,ale stůj je ulamaný,potřeboval bych poradit jaký správný postup,při navařování litiny.Díky moc
Neříkejte, že v desítkách příspěvků na na dané téma jste nenašel inspiraci pro řešení vašeho problému. Vždyť jsou tam nejrůznější návary uštípaných hran, poškozených frém apod.
napiš Kimblikovi on to má už zmákle vařil děličku,je toho plné forum jak na to musíš.
Díky už jsem si našel spec.firmu,která mi ochotně poradí,svářím cca 25 let,ale s litinou nemám zkušenosti,bohužel admin je asi nakažen a neuvědomuje si že upinací stul s T drážkamy co chci vyvařit tak je zcela něco jiného než co tu je.Rád jsem tu četl příspěvky,ale po tom to končím,.
Bohužel bez fotky a lepšího popisu než mám olámaný litinový stůl nikdo neví co tě trápí , o navaření litiny i svěráků z ní je tady toho opravdu dost, pokud jde o něco specialního tak je potřeba to lépe vysvětlit , a pokud sváříš 25 let tak bys to měl vědět , svářím 36 let a zkušenost mám takovou že ne vše se podaří na první pokus
, je tam moc proměnných , znečištění , stáří lomu , povrchové napětí , teplota předehřevu , teplota a čas chladnutí atd a to ti jednou větou nikdo nenapíše na tak obecně položenou otázku kolik ten stůl váží, jak má žebra , jaká je to litina co do procent uhlíku . co nám k tomu řekněš něž někoho začneš urážet
Já jsem získal V16 TOS. Měla oštípané drážky, rozvrtaný stůl. Uvažoval jsem s vyvařením. Když jsem stůl proměřil, zjistil jsem, že je v prostředku prošoupaný cca 2mm a byl již několikrát vyvařený a hodně špatně. Když jsem uvážil, kolik bych spotřeboval přídavného materiálu, zaplatil za přehoblování (frézovat by to něšlo, netroufl bych si vylisovat sloup, který je z litiny), rozhodl jsem se našroubovat novou upínací desku. Musel jsem ale oželet 60mm výšky vřetene nad deskou.
Pajanb71 Tak to mě moc mrzí že končíš. Sotva jsi začal a už takové těžké rozhodnutí. Jsi registrovaný 19 3 2020. Že ty jsi nějak nemocný ? Co tak si skáknout k lékaři místo svařováni litiny?
AMEN
toto je ale komedia