SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tomuto argónu vobec nerozumiem,ako to vlasnte funguje? prídem tam poviem mu že chcem plyn argón an mi naplní nejakú flašu a zaplatím?
Ja som zavolal oblastnemu s ktorym som sa telefonicky dohodol co potrebujem.
Kedze som bral mensiu flasu argonu doniesol mi ho autom aj so zmluvou.
Podpisal som , zaplatil , prebral zmluvu a flasu.
Dalsia vymena na vymennom mieste SIADu.
Tot vsjo.
Jo jenže na mě se SIAD vykašlal...sliby chyby....hlavně, že jsem k vůli tomu řešil novou lahev s papírama....takže raději sem se domluvil se známým a za 300kč mám 175bar přepuštěných...každé naplnění budu mít opět za 300....to je pro mě nejlevnější varianta sehnání argonu, když už dělají z toho plynu bůh ví co...smutná realita.
Ja som neriesil nic.
Dohovoril som si prenajom ich flase a ich plynov.
Vsetko je tak trochu aj o ludoch.
Ja nemam cas nahanat prepustanie a podobne klucky. Boh vie ze by som chcel .... mat cas.
to SO 545: No s těmi lidmi to máš pravdu, ale já to měl jaksi slíbeno a podmínkou bylo mít origo novou lahev...a když jsem jí už měl i s papírama, tak najednou problém...asi si mysleli, že si dělám srandu....a nemám v zásobě X lahví, abych si mohl na dva dny otočit od siadu jejich pronajatou na přepuštění....když mi dají max 20L, tak si do své 5Kg přepustím a co se zbytkem?...to nevyvařím hned a stejně ve své bych neměl ani těch 175baru.
Editoval Discovera (09-06-2010 16:45:46)
a ako sa vlastne ten argon delí? podla čistoty? ak bude kupovať tak aký?
Deli sa podla cistoty, zalezi na tom na co to ma byt. Cim reaktivnejsi material tym cistejsi argon. Ja pouzivam na ciernotu a nerez 4.6, na hlinik tusim aspon 4.8 a na titan 5.0. Zalezi na tom co treba zvarat. Ale cenovy rozdiel medzi 4.6 a 5.0 je poriadny.
ja chcem len ocelo hrúbke 3mm a neviem aký? tá 4,6 by vyhovovala?
Jakub Zikmund> semancko Vám v příspěvku na otázku odpověděl. Tj černota->ocel takže ano 4.6 vyhovuje.
Jakub Zikmund napsal(a):
ja chcem len ocelo hrúbke 3mm a neviem aký? tá 4,6 by vyhovovala?
Vyhovuje i 4,5 z Polska
ešte mám dotaz koľko stojí Ten argón v okolí Nr a ako dlho vydrží koľko litrov?
a ešte ako dlho vydrží 10l argónu ,6 a koľko váži 1l
Jakub Zikmund napsal(a):
a ešte ako dlho vydrží 10l argónu ,6 a koľko váži 1l
To neni ako u kvapalného CO2.
Tu sa to neberie na váhu ,ale na tlak plynu vo fľaši.
Jakub Zikmund napsal(a):
ešte mám dotaz koľko stojí Ten argón v okolí Nr a ako dlho vydrží koľko litrov?
20litrov 4.3m3 stoji u SIADu 71.3euro
Kolko to vydrzi ti exaktne nepoviem ale viac ako dost .-)
ďakujem moc pekne a mohlo by sa stať že mi nejaká predajňa predá niečo nekvalítnéa pórovalo by to?
Ak budes mat problem pri zvarani a kupis plyn od dodavatela ktory to neprepusta trebars doma na dvore
asi najskor bude chyba na tvojej strane.
Zbytocna spekulacia.
Ako Messer , Siad atd su dodavatelia od ktorych berie ako moj zamestnavatel tak aj ja a problem som este nemal.
no dobre teda a niečo som na nete kukal o tej váhe toho argónu 1l by mal vážiť 1,669kg ale neviem či je to tak čiže 20l- 33,38kg+ flaša a o životnosti tých 20l som nič nenašiel neviem koĺko hodín to zhruba vydrží pretože v kurze mi inštruktor vravel že 10l tú vyzváram za 2 dni
Když vezmeš nastavení cca 8l/min tak snad není takovej problém spočítat jak dlouho vydrží například 20l flaška natlakovaná na 200bar, ne?
20 (l) x 200 (bar) = 4000 (l) 4000 (l) / 8 (l/min) = 500 minut = 8,33 h (v reálu to bude o něco méně) - matematika základní školy
Editoval Pruduch (22-06-2010 19:47:23)
na to aby som to vypočítal mi nestačí vedieť len tých 20l ak by som mal aj tie ostatné hodnoty tak by som to vypočítal netreba mi pripomínať matematiku !
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008042201
Bohužel vše se jen a jen opakuje dokola. Jakub Zikmund být vámi nezlobil bych se na Pruducha, chtěl jste poradit on vám poradil. Mohl jste si ty vzorečky během 2 minut najít sám.
Jakub Zikmund napsal(a):
na to aby som to vypočítal mi nestačí vedieť len tých 20l ak by som mal aj tie ostatné hodnoty tak by som to vypočítal netreba mi pripomínať matematiku !
Když matematiku zvládáš, tak v čem je problém ?????
Ale ako sa dá od rady dostať k provokovaniu? vzhľadom na to že som úplný začiatočník neviem koľko litrov pretečie za minutu a ani aký je tlak vo fľaši takže nerozumiem ako došiel k tomu že neviem matiku to sa týka Radeka09 a aj Prúducha (nesúď ludí keď ich nepoznáš)ale ďakujem za tú radu len keby to šlo bez blbých poznámok...
Ak si clovek prestuduje forum tak tie informacie najde, ak nie potom polozi otazku. Problem nastava ak sa opytate to co uz bolo niekde riesene a zvlast viackrat.
tak je tu mnoho príspevkov nie každý má chuť a čas perčítať to všetko
ne každý má chuť a čas odpovídat na jednu otázku pětkrát!!!!!!!! Dotazujících je zde taky dost