SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím. Mám dotaz mám acetylenový redukční ventil a chci ho předělat na používání PB. To znamená jiná matka a úprava trubky na soustruhu. Co mě zajímá, nerozleptá mě PB gumovou membránu u rv ?. Otázka hlavně pro mistra Bourače :-. Psal, že hadice na acetylen ok.
Nerozleptá. Když už to budeš mít rozdělané podívej se v jakém stavu je střed membrány, tam co je ten šroubek který tlačí na ventilek. Ventilek má taky svoje gumové těsnění které dosedá na hranu sedla (průměr asi 6mm) tam se to nejvíc opotřebovává a RV pak nedrží tlak.
Zahoď to a napiš Ježíškovi. (nový cca1tisKč)
Z mnohaleté praxe potvrzuji že hadice určené na PB je jen marketing. Originál acetylenová dřív zpuchří nebo se prodře manipulací ale uvnitř je jako nová, PB ji nijak neublíží. Howgh.
Mám ve skladu zánovní, tak ho přehodím na acetylén, kde asi bude, jak píšeš to gumové těsnění na ventilu je asi v pr... .Teď se mě stalo,že mě vylétl prac. tlak a pošlu ho do opravy a napíšu Ježíškovi o nový na PB. Jinak hadice dám nový acetylenový. Dík za odpověď.
Stránky: 1