SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat, jestli je potřeba mít zaškoleného pracovníka dle ČSN 050705 pro elektro metalizaci.
(Metoda: Dva elektricky vodivé dráty, mezi nimiž hoří elektrický oblouk, jsou roztaveny a roztavený kov je stlačeným vzduchem v trysce rozprášen na stříkaný povrch výrobku).
Za odpověd, předem děkuji.
Přiznám se, že toto je oblast, o kterou se moc nezajímám. Ale vím, že existuje kvalifikace, které se říká žárový stříkač a podobně jako svářeč i tento pracovník musí absolvovat nějaké zaškolení nebo kurz. Stejně jako třeba existují Evropští svářeči, existují i Evropští žároví stříkači Více naleznete v normě ČSN EN ISO 13 214 – Žárové stříkání. Dozor nad žárovým stříkáním. Úkoly a odpovědnosti. Tu to normu byste asi měli mít, pokud se metalizací zabýváte.
Snad to trochu pomůže.
mraza napsal(a):
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat, jestli je potřeba mít zaškoleného pracovníka dle ČSN 050705 pro elektro metalizaci.
(Metoda: Dva elektricky vodivé dráty, mezi nimiž hoří elektrický oblouk, jsou roztaveny a roztavený kov je stlačeným vzduchem v trysce rozprášen na stříkaný povrch výrobku).
Za odpověd, předem děkuji.
Ahoj Libore, co jsi dělal ve škole?
Petr pařízek
Ahoj Petře.
Chodil jsem tam pravidelně,ale tady ta metoda není u nás tak rozšířena.
Co si o tom myslíš ty?
Měj se fajn.