SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Co jsem vařil v pohodě kořeny bazickými elektrodami u plechů 10mm, to mi dělá problém vařit s trafem bez usměrnění s rutilovými elektrodami na tom naprosto samém materiálu. Buď musím nastavit proud spíše větší a materiál se propaluje, nebo menší proud a oblouk často zhasne. Trafo mi dává napětí naprázdno 47.4V
Není tedy na vaření kořenů plechů 10mm obecně vhodnější bazická elektroda a vaření stejnosměrným proudem? Oblouk se mi zdá zde mnohem stabilnější a lázeň se krásně rozlévá.
Díky
Pořiďte si rutil-bazické, např. Böhler FOX SPE. Na to jsou, abyste i trafem udělal pořádný svar.
Jirinek napsal(a):
Co jsem vařil v pohodě kořeny bazickými elektrodami u plechů 10mm, to mi dělá problém vařit s trafem bez usměrnění s rutilovými elektrodami na tom naprosto samém materiálu. Buď musím nastavit proud spíše větší a materiál se propaluje, nebo menší proud a oblouk často zhasne. Trafo mi dává napětí naprázdno 47.4V
Není tedy na vaření kořenů plechů 10mm obecně vhodnější bazická elektroda a vaření stejnosměrným proudem? Oblouk se mi zdá zde mnohem stabilnější a lázeň se krásně rozlévá.
Díky
Buď to, nebo si k trafu udělat usměrňovač, svařování stejnosměrným proudem je vždy lepší. Není to tak složité a je tady spousta návodů. Výhodu to má oproti moderním invertorům jednu zásadní - je to na desítky let, prakticky se tam nemá co pokazit.
Stránky: 1