SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, nema nekdo tip, jakym zpusobem je nejjednodussi sehnat 10 az 20 litrovou tlakovou lahev na argon ? Potrebuju to pro domaci pouziti a pujceni by asi bylo nezaplatitelne......
uz jsem o tom taky premyslel.Pokud mame max tlak pro lahev 220 baru tak by se teoreticky daly pouzit ocelove lahve na potapeni. Delaji se 10,12,15 a 18 litru.Nepremyslel o tom nekdo?A Argon by se mel dat normalka prepustit.
takze by se zaslo k linde vzala se velka lahev argonu prepustilo by se a za 2 dny trada zpatky s prazdnou to by se mohlo dat pouzit ne?Ja teda plyn jeste nekupoval tak nevim jestli to tak podle tech jejich novejch pravidel funguje.Ale predpokladam ze ano kdyz teda chteji za den nejaky pronajem za lahev :-)
Kolega v praci mi tvrdil, ze to tak dela. Naplanuje si nejakou vetsi akci, pujci si na to mensi plnou flasku. Potom prepusti do svoji vetsi a s tim zbytkem jeste svaruje.
Kdyby mel na prepousteni malou, tak by vracel zbytecne moc plynu. Poohlizim se teda po velke lahvi, nema nekdo tip, kde by se dala sehnat repasovana ? Radove 5000,- CZK za novou se mi davat nechce.
S tim Linde, Messner nebo jak se vsichni jmenujou to budu muset zjistit..... vsichni ale rikaji ze to je slozite a drahe, ze se musi podepsat smlouva a kdesi cosi.
zjistit by to chtelo.Docela me to stve ze si clovek musi platit za pronajem lahvi.Ale na druhou stranu ruku na srdce kdo si nechava delat na lahve revize kazde 2 roky?U tech potapecskych by to meli kontrolovat pri plneni jestli je na to revize a pripadne y to nemeli naplnit ale podle mych zkusenosti to nikdo nedela :-) U lahvi na tech plyny to bude asi obdobne predpokladam ze tam plati stejna pravidla pro revize a prezkusovani tlakovych nadob.
No, tak jsem sehnal 20-ku od Messnera a pry mi ji v Brne budou vymenovat. Jestli ne, tak to budu muset nechat prepoustet.
No, na moje svarovani to snad staci. Ten WIG jsem chtel stejne jenom na fajnove svarovani, hrube veci pujdou obalovkou.
Ahoj. Já mám 10-tku na Kyslík což je totožno s Argonem. Ty firmy (Linde, Messer ne Messner) s tím nemají až tak moc společného, lahve pro ně vyrábí Vítkovice Cilinders. Takže lahév po zakoupení je tvoje a tlakový atest prý je na 10 až 15 let. Pokud ji dovezu na prodejnu tak ji mi nechají do dvou dnů naplnit nebo si můžu přepustit z velké. Nejlepší je asi sehnat nějakou repasovanou 10-tku na inzerát za cenu asi 2000.
koupil jsem si Tig ,,Alfin..chtel bych se naucit svaret pro domaci uceli,,myslite ze je nutne absolvovat kurs na Tig,,prave je zdarma dik za radu,,
Nutný určitě ne ale na škodu a navíc zdarma neni
kdyby mi ho nekdo udelal zdarma a na konci bych dostal papiry jak u MMA tak bych nevahal ani minutu.Ve skole se toho naucis nejvic a hlavne v klidu muzes zkouset a cvicit se.
tiez by som potreboval------ precerpat argon------lebo mam doma prenajatu flasu od linde 4,5 kubikovu , achcel by som to precerpat do troch starich hasičakov od co2 ale tie maju prepustovaci ventil a na original flaši z argonom od linde prepuštovaci ventil nieje tak neviem či mi ten plin neujde ked ho precerpem , a asi treba otocit plnu flašu naopak a este som sa dozvedel ze v starom hasičakou je dnu od ventila az po dno nejaka trubka aby to striekalo tekute--- co2--- tak najde sa tu niekto čo to chce skusit ,alebo to skušal , poradi mi niekto nechcem totz spravit nejaku chibu
TOMY199 napsal(a):
tiez by som potreboval------ precerpat argon------lebo mam doma prenajatu flasu od linde 4,5 kubikovu , achcel by som to precerpat do troch starich hasičakov od co2 ale tie maju prepustovaci ventil a na original flaši z argonom od linde prepuštovaci ventil nieje tak neviem či mi ten plin neujde ked ho precerpem , a asi treba otocit plnu flašu naopak a este som sa dozvedel ze v starom hasičakou je dnu od ventila az po dno nejaka trubka aby to striekalo tekute--- co2--- tak najde sa tu niekto čo to chce skusit ,alebo to skušal , poradi mi niekto nechcem totz spravit nejaku chibu
flašu není nutné na argon otočit a ani vyndávat tu trubku argon není kapalný
butto si sežen redukci na tu láhev od toho hasičáku a nebo vyměn ventil
ja som si mislej ze argo nieje kvapalni ale jeden chlapik ma presviečal ze je a ze to inač neprečerpem
TOMY199 napsal(a):
ja som si mislej ze argo nieje kvapalni ale jeden chlapik ma presviečal ze je a ze to inač neprečerpem
no nevím ale ta trubka by tam na argon neměla ničemu vadit
maticu som kupil vo zvarexe a mam aj dve tie tički z maticou z hodin z kislika uz len dam visustruzit redukciu medzi tie dve tički --- a pre zaujmavost -- originaj redukcia stoji 1300sk a to bez manometru len tička a dve matice,
TOMY199 napsal(a):
maticu som kupil vo zvarexe a mam aj dve tie tički z maticou z hodin z kislika uz len dam visustruzit redukciu medzi tie dve tički --- a pre zaujmavost -- originaj redukcia stoji 1300sk a to bez manometru len tička a dve matice,
taky jsem se na to díval a s tou trubkou problém určitě nebude
to je dobre ale čo ten prepuštaci ventil čo je na tom hasičaku nachadza sa na ventile a je sucastou flaše a uz som aj raz videl jak sa jednemu v aute sam vipustil bola to šupa
je tam normálně na závit dá se koupit na argon a dá se na ten hasičák
nasiel som original trubku na prečerpanie argonu --http://www.kuhtreiber.cz/download/KITin-150-TIG_LA-080306.pdf
TOMY199 napsal(a):
nasiel som original trubku na prečerpanie argonu --http://www.kuhtreiber.cz/download/KITin-150-TIG_LA-080306.pdf
já vím už jsem se na ni taky díval
ten prepuštaci ventil čo je na tom hasičaku je tam normálne a i ostane len treba odstrániť z vnútra stúpaciu trubku a je to v poriadku. Ale najlepšie je to dať urobiť tam kde plnia hasičáky urobia i tlakovú skúšku a vyrazia na flaši, do kedy je platná /tlaková skúška/ Peter
Editoval petce (19-04-2008 16:48:40)
petce napsal(a):
ten prepuštaci ventil čo je na tom hasičaku je tam normálne a i ostane len treba odstrániť z vnútra stúpaciu trubku a je to v poriadku. Ale najlepšie je to dať urobiť tam kde plnia hasičáky urobia i tlakovú skúšku a vyrazia na flaši, do kedy je platná /laková skúška/ Peter
na argon se ta trubka nemusí vyndávat