SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
nevíte někdo jak by se dalo eliminovat deformování (boule) které vznikají po svařování ?
příklad:
mám 3mm nerez plech v brusu, na jeho rubovou stranu přivařím menší plech (4 sváry o délce 5 mm 30A) ale tyto sváry mě na lícové straně plechu vytvoří výstupky,
které musím obrousit a následně zasažené místo vrátit zpátky do brusu :-/
způsob jak to alepsoň minimalizovat,je ihned po svaření místo prudce schladit, ale to není řešení :-/
https://www.youtube.com/watch?v=GGiwa29L2zE
Editoval FAuSTus1985 (12-09-2017 06:36:56)
Místo máte asi moc přehřáté.
Menší plech? Co to je?30A je na t 3mm málo(záleží jestli jsou situované v ploše nebo u kraje),nutně musíte ohřívat strašně dlouho aby se vytvořila lázeň.Otázka co je to ten menší plech.fotka by řekla víc.Když dáte víc ampér lázeň se vytvoří rychleji-pokud je to opravdu tenké přikápněte tam PM
dejme tomu ze na plech 180x320x3 vařím na střed plech 150x200x3 svar 4x 5mm v rozich. Na rozmeru az tak nesejde, efekt je stale stejny, Vim ze 30 A je malo ale snazil sem se jit co mozna nejniz, nejde ani tak o pevnost svaru jako o spojeni samotne. Celý 5mm "svar" je hotovy do dvou vterin bez pm
Editoval FAuSTus1985 (11-09-2017 21:01:48)
Nejsem z toho moc moudrý,zítra to na stejných parametrech stejným způsobem vyzkouším ať vím o co jde.
https://www.youtube.com/watch?v=GGiwa29L2zE
toť názorná ukázka
no 30A je opravdu málo, co tak zkusit si to "naheftovat", tzn. krátký impuls 0.1 sec na 180A. A svařované místo pokud chci aby mi to nedělalo neplechu a je tam místo, tak podložit měděným kvádříkem a pokud není tak aspoň hliníkovým. A pokud nejde o pevnost, co tak zkusit pájení bronzem (tig brazing)?
On to není vystouplý svár,ale deformace vzniklá pnutím po svaření(svár si protější plech "přitáhne kor u nerezi náchylné k deformacím vneseným teplem) na ploše to pak vypadá jako"vlnobití".
Editoval Ládes (12-09-2017 17:54:44)
Aha, já myslel něco jiného. Když se dá moc velký proud a přehřeje to, tak to na druhé straně jakoby ukápne a udělá takový bobek.
Tohle nema reseni tedy pokud nehohnes stojnu a nepribodujes ji k pasnici.
Stránky: 1