SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Jak jednoduše rozpoznat slitinu hliníku od elektronu? Váha je mi jasná, jenže když mi někdo donese osazenou převodovku, tak poznám prd. Odstrouhnout někde kus a zapálit taky nemůžu a rád bych to poznal dřív, než začnu svářovat. Jak na to, pokud na odlitku není nic vyraženo?
koumes napsal(a):
Jak jednoduše rozpoznat slitinu hliníku od elektronu? Váha je mi jasná, jenže když mi někdo donese osazenou převodovku, tak poznám prd. Odstrouhnout někde kus a zapálit taky nemůžu a rád bych to poznal dřív, než začnu svářovat. Jak na to, pokud na odlitku není nic vyraženo?
Přesně to určíte jedině Spektrometrem. (Spectro analyzer) Sehnat firmu, nebo někoho, kdo se spektrometrem pracuje a požádat o PMI. Myslím, že někdo zde na fóru nabízel tuto službu.
Aj na BAZar.cz som videl typka ktory ponukal tuto sluzbu ma tam obrazok s vystupom.
Editoval ihlan (16-07-2017 08:45:18)
Zistis to najjednoduchsie octom
Ked tam das kvapku octu a nezreaguje je tam pod 6% MG pokial ti to speni tak tam je viac ako 6% MG. Presne to vies jedine spektometrom.