SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Mal som možnosť odskúšať jeden čínsky invertor MMA invertor 400A 60%, samozrejme to dáva len 400A 31% (40C), ale má to lift tig, hot start arc force+display, + nejaká neidentifikovatelné prepínače, lebo celý je popísaný po čínsky, zvára to veľmi pekne, hot start aj arc force dobre fungujú skúšal som tenkú celulózu na stupačku pri 42A ide to pekne, ale čo stým chcem povedať? ......cena 500 dolárov (strašne málo),
Nj ale jak je to se spolehlivostí těchto čínských strojů?
no životnost odpovídá ceně.Ale vem to tak pokud v profi nasazení vydrží jen rok což povětšinou vydrží tak mi doma vydrží 15 let takže mi to vyhovuje
Editoval aumirek (04-11-2008 17:30:29)
Spolahlivost je len o zivotnosti a kvalite jednotlivych suciastok.Za totality boli suciastky (ich parametre) hodne predimenzovane;a vieme,co vsetko s nimi stroje vydrzali.Teraz zavisi od vyrobcu,kolko chce na com zarobit.Ved aj velmi draha masina moze zlyhat (napr. studeny spoj).Teraz neobhajujem ziadneho vyrobcu (aj doma sa da postavit velmi dobra masina),ale nezatracujme nic,co sme nevyskusali,alebo co sme nevideli z vnutra.
spolahlivosť neviem, ani náhradné súčiastky ale tých 500doláčov=23,792x500=12 000 sk, nech sa mi to 5 krát pokazí, a dajú mi nový, samozrejme 400A inverter sa počíta ako profi stroj a nemal by sa kaziť. Je to nenormálne čo dokážu tý čínania
no není to tak nenormální až budeš dělat ty i tvé nedospělé děti celej den za hrst rýže tak poznáš proč to muže bejt tak levné bohužel tady už každého zajímá hlavně cena včetně mne
K té levné pracovní síle si připočtěte peníze, které ostatní světové firmy dávají do vývoje ( a že se nejedná o žádné malé částky). Jen takový malý příklad: Zdroj, který představila naše firma jako prototyp na veletrhu v Essenu, se dostane na trh v lednu 2009. To jsou zhruba čtyři roky vývoje. Číňan si koupí jeden vzorek a má vývoj za sebou. O tom, že svářecí zdroje musí splňovat velice přísné normy ani nemluvím. Já chápu, že většinu z vás zajímá především cena, ale pokud to dojde tak daleko, že budeme nakupovat pouze levné čínské výrobky, můžeme vlastní lidi propustit z práce, protože naše drahé věci nikdo nebude kupovat a my nakonec nebudeme mít ani na ty levné čínské krámy. V zavřených firmách pak budou stát zdroje za 500 doláčů a nebude pro ně práce, protože se vše bude vyrábět v Číně.
Editoval Petr (04-11-2008 21:32:11)
V dnešní MF DNES je pěknej článeček o nepokojích v Číně. Docela se to tutlá, ale množí se tam protesty hlavně rolníků a dělníků makajících za tu pověstnou hrstku rejže. Chtějí mít daleko větší užitek z toho jejich hospodářského zázraku, založeném na kopírování a vykrádání nápadů. Už nechtějí makat za pár šupů. Bude se zdražovat. A to dost. Sice ne hned zítra, ale přijde to.
Stránky: 1