SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Já když už kuchám někomu třeba Optrelku, kterou kdysi kupoval za 12 tis., tak přidělám zrovna pouzdro na 2xCR2032 nebo i na větší a je to vyřešeno. Ano jde to udělat i tak jak je na fotce
bobobo napsal(a):
čas úpravy 10 minut
nelži, to bys nestih - provrtat kuklu, připájet kontakty, dobastlit připojení v kukle
Já teda nacpal i do čínský kukly kde byli originál přiletovaný 2032 nebo slabší, patice na stejný baterky a vešlo se . Toto je ve stadiu definitivniho provizoria
Máš pravdu , stihl jsem to dřív .
Pěkný hnus. Fuj
jak se vám vybíjí rychle baterky (origo)? Mám SpeedGlass 9100xx a je to hrozný.baterky se vybíjí i při vypnutým stavu.Když vezmu kuklu do ruky za čas(za cca 3 měsíce),baterky jsou KO. Je to normální,nebo je něco špatně ? Existují nějaký padělky kukel SpeedGlass ?
nemalo byt to byt normalne - speedglaska sa po hodine necinnosti vypne sama - iba ak by ju nieco stale "aktivovalo" - nemohla reagovat na nejake svetlo?
ja menim baterky cca raz za rok, a to s nou zvaram takmer kazdy den - tiez mam 9100xx
nn,ona vypne,ale za čas (3 měsíce) nefunguje.Po výměně baterek zas OK.Uvažoval jsem už o externím vypínači,ale nechce se mi zasahovat do DPS.Je ta kazeta opravitelá,nebo se řeší pouze výměnou ?
nie je jednoduchsie vybrat baterky, ked vies, ze ju nebudes pouzivat?
Taky měním zhruba za cca 9-12měsíců.Jedině Lidl baterky vydržely cca 3-4 měsíce.Nejdýl mi ale vydrží Panasonicy.Mám 9100X
právě že se musí dost rozebrat a vyndat celá kazeta ven.Když by člověk kuklu používal náhodně (někdy každej den a z toho jednou za dva měsíce i víc),byl by vypínač vhodnější.Kukla má dvě baterky.
Editoval Sender (26-10-2016 21:11:23)
No pod každým okem jeden"šuplíček na jednu CR2032.Manipulačně je lepší rozebrat celou kuklu,ale u 9100X to lze s trochou zručnosti vyjmout jen po odklopení stříbrné "masky".Nicméně když už baterky měním rovnou kuklu i kompletně vyčistím.
Kuklu používám každý den a baterky vydrží rok a půl.
Sender napsal(a):
jak se vám vybíjí rychle baterky (origo)? Mám SpeedGlass 9100xx a je to hrozný.baterky se vybíjí i při vypnutým stavu.Když vezmu kuklu do ruky za čas(za cca 3 měsíce),baterky jsou KO. Je to normální,nebo je něco špatně ? Existují nějaký padělky kukel SpeedGlass ?
Tak to normální rozhodně není, měl jsem na opravě jednu 9100x a ta čas od času sama měnila tmavosti a vůbec se chovala zvláštně ikdyž byla položená na stolu. Diody na ní blikaly jak barevná hudba.
V autě mám 9100x a baterky tam mám cca 5 let - používám jen na test svářečky.
Mám Esabku a v pohodě mě vydrží baterky 5 až 6 roků. Jole.
u nás v Kowaxu (1 baterka) vydržela ca 2 roky občasného svařování. Když už byla řeč o výměně kazety, u KWX 73 stála téměř jako nová kukla, asi o 300Kč méně
Pro znalce , proč tam chcete dávat dvě! baterky ?????
pán volnosti napsal(a):
Tak to normální rozhodně není, měl jsem ........
Tak přesně to mi to občas dělá. Je ta kazeta KO ? Jde to opravit ?
Když nandám baterky,tak to den funguje celkem OK.Když baterky nevyndám tak to druhej den zlobí.Mám dvě kazety (9100xx) -u obou stejný problém.
Kukla se dá používat pouze při teplotách cca nad 15°C (aby si člověk moc nenablikal do očí).
Kontrola stavu baterek .
bobobo napsal(a):
Pro znalce , proč tam chcete dávat dvě! baterky ?????
Protože speedglas je na dvě baterky,tak vyměnit jen jednu je asi blbost ne
Takovýmito argumenty se toto forum jen hemží . To je síla, asi to nikdo neví ........
bobobo napsal(a):
Zdravím přispívající . Zoufalé stavy plodí zoufalá řešení .... cena úpravy 0,0- , čas úpravy 10 minut se vším .
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 42-001.jpg
Proč dvě baterky?????
Ak tam bola napriklad CR2032 ta ma 3V. Potom ich ma zapojene seriovo.
Asi nechcel vyberat baterku z maticnej dosky v PC kde taka baterka zalohuje RTC hodinky a NVRAM-ku.
Asi potreboval velmi surne zvarat (proste nuzdovka co suplik dal)
Skoda na to zakladat novu temu, stacilo to pridat inde. sem alebo skor sem.
Na starej maticnej doske je aj drziak na tie ploche staci vypajkovat a kabliky od PATA/FDD su tensie
Na elektrotechnika by som cakal inu pracu. Jak pisal Varok - kabliky fuuj
"MISTR" mohol napisat postup pajkovania tych tazko pajkovatelnych plosiek pre zaciatocnikov (bez poskodenia baterie)
potom by vlakno malo vyssiu pridanu hodnotu.
Nastastie nove kukly nemaju tento problem. 2 roky jedna zatial baterka (hobby zataz:1-2x za mesiac polhodka prace)
Peace alebo Piss? - a tak dlho som vydrzal byt ticho.....
Editoval ihlan (29-10-2016 11:03:24)
bobobo napsal(a):
Takovýmito argumenty se toto forum jen hemží . To je síla, asi to nikdo neví ........
Asi ne když jsi se ptal.