SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mal som asi 5 rokov odložené wolfrámové elektródy (červené - thorium) v pivnici, kde je vlhko a dnes som zistil, že všetky zoxidovali. Namiesto lesklej striebornéj farby sú ošumelé sivé. Môže mať takáto oxidácia nejaký vplyv na zváranie, napr. zníženie vodivosti elektrickej energie?
Skúšal som merať odpor a zdá sa, že rozdiel medzi novými asi veľmi nie je, rozdiel sa síce prejavoval, ale bol na úrovni rozsahu nepresnosti meracieho prístroja.
asi nejlepší způsob jak to zjistit je si vyzkoušet pár housenek na čistý materiál
Zkus to vyleštit Scotch-britem neboli tímhle:
http://www.autolaky-eshop.cz/product/3m … -224-mm/20
nebo něčím podobným a eldy se zase budou lesknout jako za mlada :-)
jarinox napsal(a):
Mal som asi 5 rokov odložené wolfrámové elektródy (červené - thorium) v pivnici, kde je vlhko a dnes som zistil, že všetky zoxidovali. Namiesto lesklej striebornéj farby sú ošumelé sivé. Môže mať takáto oxidácia nejaký vplyv na zváranie, napr. zníženie vodivosti elektrickej energie?
Skúšal som merať odpor a zdá sa, že rozdiel medzi novými asi veľmi nie je, rozdiel sa síce prejavoval, ale bol na úrovni rozsahu nepresnosti meracieho prístroja.
Stačí je přebrousit brusnou vatou nebo jemným šmirglem