SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Našel jsem, že bych měl použít OK63.80 nebo může být pro tento účel jakákoliv nerez elektroda ?
Rám by som zvaril tým čo bude, ale samotný rošt ktorý tvorí gulatina povedzme o priemere 3-4mm by som použil bodovačku. V práci som takto robil nejeden rošt - bodovanie je hlavne rýchle, akurát teda rám zváram TIG-om
Mám jen MMA a protože jsem už to tady někde viděl tak jsem to musel vymyslet tak abych to zvládl, takže dva plocháče do nich navrtat řadu otvorů 6mm nařezat 6-ku kulatinu a po stranách zavařit akorát nikdo neprodá 1m jen 3 a 6 tak jsem musel flexou řezat na pásy 5-ti mm nerez plech o kterém nic nevím akorát že je HOT ROLLED a v místech kde sou čísla jsou vypálené otvory ale používá se to někde v hutnictví jako součást trysek.
Editoval renda4 (13-09-2016 16:17:25)
Na takovouto aplikaci můžete použít v podstatě jakoukoliv austenitickou (vč. typů s menším podílem feritu) elektrodu, kterou doma najdete.
Stejnorodá na 1.4301 je 308L a 347, ale klidně i tuto, což je 318.
No nakonec mě kolega s práce donesl 2.0 OK 68.81
...no neviem, či 1.4301 bude to najvhodnejšie do ohniska - radšej aspoň 1.4541...
Ja som vyrábal rošt priamo z obalených elektród .
Nejaká žiaruvzdorná oceľ ktorá nehrdzaveje .
Mám ich plnú krabičku a nemám pre nich využitie ...
Stačilo oklepať obal , pár krát zapichnúť do zeme aby sa obrúsil zvyšok obalu a bolo .
Nakoniec som to ešte dočistil práškom na riad.
Najlepšie by ale bolo použiť drôty na TIG.