SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím vás chlapi,
nejsem sice žádnej velkej svářeč, ale občas nějakou tu trubku k sobě rád spojím . No nebudu si hrát na žurnalistu, když mi to nejde...
Řeším problém ohledně koupi masky.
Otázka je následující zda uhlíkový filtry pomůžou se zachycením plynů a výparů produkujících metoda MMA a TIG?
Konkurent kterého chci koupit je zde Polomaska 3M 4251 A1P1
Přemýšlím o této levnější variantě jelikož většinou svářim v místnosti, která je hůře větraná a druhý den na to jsem nemocnej či se mi špatně dýchá.
Díky za rady
Omlouvám se Adminovi a prosím o přesunutí do sekce Ochranné pomůcky. Děuji
Žádný filtr vám nenahradí odsávání, či aktivní větrání. Jediným řešením pro svářeče v takto zatíženém prostoru je svařovací kukla s přívodem čistého vzduchu hadicí z čistého prostoru mimo místo svařování.
Bezpečnostní předpisy pro svařování říkají: Při dokonalém odsávání z místa svařování musí připadnout na jednoho svářeče min. 15 krychlových metrů prostoru. Bez odsávání, při dokonalém větrání min. 100 m krychlových.
Ja som si kupil tuto polomasku 3M http://goo.gl/sBs9O s uhlikovymi filtrami. Vzhladom na to, ze uhlikove filtre nie su primarne stavane na prasne prostredie, to riesim tak, ze na kazdy filter natiahnem 2 papierove vreckovky, ktore tam nasledne fixujem gumickami. :-)) Pretrcajuci papier jednoducho odstrihnem aby nezavadzal. Masku s uspechom pouzivam pri zvarani hliniku, kedze sa mi zmesti do zvaracej masky, taktiez ju uspesne pouzivam pri rezani plazmou a pri bruseni. Ked sa mi zacne tazko dychat, okamzite menim papierove vreckovky na filtroch. Hlavne pri rezani plazmou clovek vidi co vsetko sa dokaze dostat do pluc keby som tu masku nemal.. A kedze som tak trochu alergicky na pel, musim sa priznat ze pokial ju mam na tvari, kazdy pel je na mna kratky.. tie dve papierove vreckovky su v podstate 4 vrstvy jemneho papiera ktory v pohode zachytava prach velkosti peloveho zrnka..
tuto polomasku tiez pouzivam uz dlhsi cas...daju sa do nej zakupit priamo filtre ktore maju "papierovu" vlozku idealne pri bruseni a rezani uhlovou bruskou ale osvedsila sa mi aj pri rezani panelu diamantovym kotucom
Maska od 3M je velmi kvalita taktiez ju pouzivam a mam odnich aj obicajne respiratory a tie su tiez velmi slusne. Mam ich vlozene v kufrikoch pri naradi a ak sa nahodou dostanem do situacie ked idem vrtat alebo rerat cosi hnustne mam to vzdy poruke aj ked niesom v dielni. Zachiti to celkom dost sajrajtu samozrejme na tu masku s filtrami to nema.
dnes som svoju masku rozobral a poriadne vycistil 3M-6000,ked uz to je rozobrane rad by som vymenil niektore casti,membranky ventilov tesnenia...ma niekto kontakt na firmu ktora tieto diely ma v sortimente ? jasne ze som googlil ale dako som nic nenasiel teda okrem zahranicnych predajcov ale nedam 15/20 eciek za postovne skrs gumicky za par centov...
My v práci používáme při sváření cisteren velké větráky, které napojíme přes hadici na ventyl. Občas musíme chtě nechtě brát na záda dýcháky (Drägger - stejný, jako mají hasiči...)
3M 6000 je standardna polomaska nemam vedomie aby bolo mozne kupit nieco na jej repas okrem filtrov.
SO 545 napsal(a):
3M 6000 je standardna polomaska nemam vedomie aby bolo mozne kupit nieco na jej repas okrem filtrov.
tie masky nestoja prave par eur tak som predpokladal ze ked uz je na nete v rozklade a jednotlive casti maju objednavacie cisla bude sa dat vsetko bezproblemov zohnat...potrbne tesnenia a ventily som nakoniec zohnal od kamarata...odkial to mal on netusim