SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím potřebuji pomoc při opravě svářecího poloautomatu který jsem zdědil jedná se o stroj Elektra Beckum Typ 150/25T Turbo . Jedná se mi o výměnu řídicí desky
Děkuji za pomoc David
jadejvi@seznam.cz
723464280
Specifikuj prosím trochu přesněji co potřebuješ a odkud jsi.
Potreboval bych vymnenit ridici desku treba pouzit s Kühtreiber CO2 KIT 169 nebo jestli je nekdo ochotny ji vyrobit ja bydlim v plzni
Porad nikdo neni ochotny pomoc ? Nechci to zadarmo aby bylo jasno
Se schematem a znalostmi elektriny ZŠ tu desku zapoji kazdy (za predpokladu kompaktibility podavace, ventilu, stykace a napajeciho trafa).Ja pouzil desky od AEK (jsou levnejsi a schema bez problemu dostupne).Zapojeno za jednu sobotu.
Ja nemam schema od svarecky Elektra Beckum a hlavne jsem chtel nekoho kdo se tomu venuje a pomuze a ne ze budu neco zkouset doufat trapit se cekal jsem ze je to zde plny odborniku
pane styles dekuji za prispevek svarecku jsem zdedil a dal jsem ji novy podavac dratu dodelal euro konektor koupil novy horak a tak jsem chtel trochu zmodernizovat vnitrnosti upravit podavani dratu na citlivejsi stelovani a posuv dratu dal bych jsem foto ale nevim jak . dekuji za vas nazor
V drtive vetsine tech slusnych svarecek je vse na 24V takze dva kabely k spinaci horaku dva k napajeni řj dva kabely k podavaci a dva k stykaci takze neni problem pri dodrzeni zakladnich pravidel a znalosti funkce svarecky zapojit vetsinu řj ktere nejsou origo.
Svářečku jste tedy trošku zmosernizoval, ale se starou deskou elektroniky vám normálně jela? Tak jestli chcete opravdu dávat novou i přes to co psal pan styles, tak jedině všechno nakreslit na papír a podle toho pozapojovat.
Do servisu svářeček bych to určitě nedával, jsou k tomu dva důvody.
1. Buď vám to udělají jak chcete, ale potom se nedoplatíte. Vemou si za to tolik, že by jste za to měl druhou svářečku
2. Udělají to podle sebe, i přes vaše připomínky, vemou si za to hrozně peněz, přitom práce bude zfušovaná
Píši to proto, že jsem kolikrát ve firmách viděl, jakým způsobem opravovali firemní svářečky a hnus fialový. Sice jsou určitě servisy a SERVISY, no zatím jsem viděl jen ty jakože servisy.