SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ved preto sa cakarnach tie divne lampy pustali na celu noc dnes to riesia natermi a ionizermi ale ambulancie
tam v noci bezne vidno svietit germicidnu ziarivku ... ale c o uz niekto bude mat pocit stastia pri reaktore na nose
takýchto výkrykov už bolo vela,že vyvinuli toto a hento,funguje to skvele,už sa bude vyrábat. A kde su tie super výrobky? Nikde nič,ani kus a tak to i dopadne s tými maskami a filtrami. Prípadne ked dostanu všetky schválenia a že by to možno aj funguvalo,tak než sa pustia do výroby,bude dávno po covid-19. Si myslia,že všetky schválenia vybavia za týžden? A na čom to chcu seriovo vyrábat? Na 3D tlačiarnach? To ich asi vela nevyrobia.
Editoval Brembo (18-04-2020 15:17:16)
ihlan! kua dnes spis? to si to tu mam davat sam?
respirator vo "fronius" farbe, s konikom, a priamo z maranella!
https://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000611 … hcel-kazdy
EDIT: kua, on je biely alebo cierny - to to riadne posrali....
Editoval rcp (18-04-2020 21:26:45)
tak polomaska,klon 3M 7502 dorazila včera i s filtrami. žiadny problém s colnicou,bolo to 20€. Maska je kvalitná,funkčná,filtre sedia dobre,tesní dobre. Len ma trochu prekvapila hrubka materiálu masky,je tenšia ako Spiderian,ale nemožem porovnávat s originál 3M-ten nemám. Krabica bola pekne preliačená zo všetkých strán,filtrom sa naštastie nič nestalo. Nebola príliš dobre zabalená,len kartonová krabica a do nej napchané,čo som objednal.
Ked tie ventilčeky a polomasky budu v kvalite réžie Ferrari,tak to možu rovno nosit i čínske-rozdiel v kvalite nebude,v cene ale áno.
A mne masky visia od 6.4. na letisku v Hong Kongu... do frasa...
brembo/vyrobca brali ste od toho predajcu uz daky tovar ? znamy tiez riesi dake ochranne prostriedky a nevie sa rozhodnut odkial to objednat...aby neprisiel daky "odpad"
vyrobca napsal(a):
A mne masky visia od 6.4. na letisku v Hong Kongu... do frasa...
no mne este tiez nedorazili tie drziaky, aj ked masky a filtre su doma uz dlho - vsetko bolo objednavane v jeden den
Měl jsem od ledna 4 objednávky a 3 z nich byly zrušeny a vráceny peníze. Dnes mě přišly HSSCo vrtáky a technické frézky. Dva měřáky ještě čekám, jen nevím jestli se to neválí u nás někde na celnici.
Mam za to, že corona nemá na dodávky z číny vliv. Spíš klasické důvody. Mě třeba nedošly nějaké tranzistory, integrované obvody a vrátily peníze. Zda se to ztratilo nebo je důvod jinde, třeba nedostupnost a tím vyšší cena nevím. Prostě běžný stav.
tak mi prišla i prvá várka respirátorov 3M norma KN95. žiadny problém v kvalite nevidím,material je tenší,než je zvykom u nás. No nie je pod ním tak horuco,ako pod FFP2 alebo 3. Ani na colnici žiadny problém. Obe várky po 5 ks odoslané v jeden den,druhý balík zatial ešte asi stále v číne na letisku. Podla všetkého mi dorazili i filtre na Slovensko pre ten škaredý respirátor,čo tu bol odkaz,no respirátor stále v číne,čaká na tranzit. Tiež podané v rovnaký den.
Pavol bral som od toho predajcu prvý krát,ale zatial spokojnost.Ja som bral toto https://www.aliexpress.com/item/33018707133.html
a respirátory https://www.aliexpress.com/item/4000784349090.html
Editoval Brembo (25-04-2020 19:39:49)
dik za info,posuniem to dalej...bohvie keby sa dnes objednava kedy to realne dojde na firmu,mozno koncom juna
mi dosiel jeden balicek z aliexpresu (nejake led svietidla) - ked som pozeral, kadial to chodilo (2x prekladka cina, Kazakhstan, Russia)
tak bud tie trackery ojebavaju, alebo to kvoli korone posielaju cez rozne "nahradne" trasy.....
menšie balíčky posielané zadarmo cez aliexpress dopravu nakladaju i do dopravných litadiel pre cestujucich. Ked je priami spoj do eu vytažený,posielaju náhradnými trasami. Tiež mi raz balík z číny išiel cez Kazachstan a potom Nemecko-a to nebol covid 19..Je zaujímavé,že ked dorazil do Kazaschtanu,tak sa preprava podstatne zrýchlila,v Kazachstane stál len 2 dni,v číne 3 týždne.
Editoval Brembo (25-04-2020 19:45:33)
teraz asi moc dopravnych lietadiel nelieta - mozno prave preto tie "nahradne" trasy
mozno to teraz chodi vlakmi a autobusmi
v kazdom pripade je to momentalne horsie, ako zaciatkom roka - "normalne" mi prisli naposledy asi tie masky - odvtedy mi neprislo nic skor ako za mesiac (mozno aj dlhsie)
pritom bezne mi to chodilo tak do 2-3 tyzdnov
Editoval rcp (25-04-2020 20:59:27)
V Trebici budu okrem zvaraciek robit aj
https://aktualne.cvut.cz/stalo-se/20200 … n-k-vyrobe
V Třebíči byly také dílny EGÚ (výzkumný ústav energetický), kde se vyráběly fajnové věci. Určitě to někdo zprivatizoval.
Mne z aliexpressu nikdy nič neprišlo skor,ako za 3 týždne,rekord bol 2 týždne,ale to posielali zo skladu v Nemecku. Inak štandardne mesiac,teraz už nestačí ani mesiac. Mne prišli len 2 balíky zatial-objednané 19.marca,ostatné boli objednané koncom marca. Jeden balík objednaný 5.apríla je už vraj na Slovensku. Ale myslím,že teraz tie trackery dost závadzaju,balík ktorý som objednal 20.4. je vraj už tiež na SK,ale pošta to číslo balíka nenájde. Taktiež ako zvyšné balíky,všetky vraj na Slovensku,ale v sledovači pošty nič nenájdem.
Tie plucne ventilátory už hádam vyrába i Jožko v garáži,každý den počut o firme,čo to začne vyrábat.
Editoval Brembo (28-04-2020 18:40:09)
nie je to uz tak-nejak zbytocne?
podla poslednych statistik to vyzera, ze nas skor pobiju splodiny zo zvarania, ako korona
uz je to naozaj zbytocne.. dosli mi tie 3M polomasky z Ciny... :-) to ale trvalo...
budes mat do zasoby - ja mam stale masky a filtre, drziaky filtrov sa niekde stratili postou (aliexpress vratil peniaze) - nove este nedosli.......
nieje to zbytocne mat info na jednej stranke a hlavne ked pride 2 vlna budete bohaty
lebo zase vybehnu ceny... inak rusku kupite uz aj samoobsluhe.. akurat predavaju za 10e/5ks
co je velka kravina clovek potrebuje 1-2ks a nie pre celu rodinu alebo kvoli 1-2ks platit 5ks za 10e (billa pokladne tam su)
doteraz boli modely take z nuzde cnost tento model uz ma aj tvar a je premysleny na filtre od kavy pozdaval sa mi.
inak tieto nahubky dam dolu hned ako to bude mozne hrozne mi to vadi a je mi fuk budu dalsi behat este s ruskom.
Nasledky po odpojeni od umelej plucnej ventilacie - celkom zaujimave si vypocut..
https://uloz.to/file/s89i4JCYPWxF/poumelom-dychani-mp3
Co ktomu dodat treba pozret
Este si to dali aj patentovat!!!!
a este jeden update
nove ruska s vytlacenym foto aby ludia mali pocit ze ju nemate
rusko sa tlaci z fotky ktoru si spravite pred kupou a potom dostanete svoju tvar na rusko.
Editoval ihlan (28-06-2020 19:11:48)
no mne prišlo takmer všetko.čakám na posledný balík. Vačšina z nich prišla po termíne,posledným to trvalo 2 mesiace aj nejaký týžden. Posledné balíky neprišli poštou ale na balíkomat cez nejaku polsku doručovaciu službu.
Vtipy nam zobrali ale to nevadiiii nemas masku tiez nevadi toto ti ju nasadiiii
https://www.youtube.com/watch?v=pa6BlJlrL-k&t=180