SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám Einhell BT-BD 501 a za ty prachy si myslím, že je to slušný. Má větší výkon nejen papírově, ale opravdu má sílu, do 16 mm úplně v pohodě. Sice jsem to neměřil, ale odhaduju to na víc než 350W. Akorát tedy motor nemá žebrování a tím ani extra chlazení a během chvilky se zahřeje, na vrtání velkého počtu velkých děr to opravdu není. Ale to bys musel jít cenou násobně nahoru, abys dostal něco na profi použití. A nebo někde (např. kovošrot) koupit levně standardní asynchronní motor a dobastlit. Jo a pokud nějakou tuhle čínu koupíš, rovnou si vyměň řemeny za nějaké kvalitní řezané. Ty čínské jsou úplně naprd.
Od Eihell se mi zdál typ 701, ten by mohl pro nějaké menší vrtání i držet v ose. Pak jsem koupil Herkules 501E, na občasné rychlé vyvrtání nějaké díry kvůli plynulé změně rychlosti vrtání, ale ta pak není správně v žádné ze tří os, protože se tam ohýbá sloup, stolek i sklíčidlo
Tak jsem koupyl S57A-PF od výrobce http://www.elektromotory-pfeiffer.cz/cz … nnost.html Zatím jsem vyvrtal jen pár dir, ale jsem spokojený. Vůle je minimální. Asi nejmenší stranová vůle z přídavných stojanů co jsem měl čest vyzkoušet nebo ohmatat..... Konstrukce hodně masivní. Zadní péro silné..... Ještě nějaký dobrý svěrák pod to???
tu sa da co to vybrat https://www.kovonastroje.cz/sk/Upinaci- … cku/?cur=1
Tak se zkusím zeptat trochu jináč. Je lepší podle vaších zkušeností svěrák pod vrtačku na volno(když je těžký a drží se v ruce) nebo svěrák připevněný ke stojanu.... Připevnění mám viz foto. Který konkrétně by jste doporučily... různé cenové kategorie. Děkuji
Připevněný svěrák použiješ v údržbářské práci tak na 1% práce . Neupevněný je téměř 100%ní realita . Tedy vlastně jak se ptáš , tak sám nevíš o co jde .....
ak potrebuješ niečo čo ti bude spomalovat pracu tak si kup sverak pod vrtačku.
Editoval tarzan (04-09-2017 00:45:45)
Obcas sa hodia prizmaticke celuste alebo aspon ta drazka co ich ma nahradit, uz vcera som chcel napisat
ze pripevneny zverak sa dost vtipne triafa diera .... (nechal som to na ineho clena )
Hlavne si kup taky co vleze na zakladnu prilis maly nieje dobre a prilis velky ti tam bude viac zavazdat.
Drevo budes vrtat bez zveraka a v zveraku len veci ktore neudrzis v rukach..
(prevrtat maticu alebo dieru do sroba a podobne)...
Tamtie T-drazky mozno nevyuzijes ani na krizovy stol (tie cinske su nafigu) frezu to nenahradi
Ten sustruznicky nadstavec si kupil nakoniec nekupil? (to by mozno ludi viac zaujimalo ako zverak)
Editoval ihlan (04-09-2017 05:20:43)
Ložiská vŕtačky nie sú stavané na radiálne zaťaženie. Dávnejšie som kamarátovi vyrobil malý sústruh na drevo z ručnej vŕtačky. Fungovalo to super ,ale len dva dni...
Děkuji za odpovědi. Moje chyba napsal jsem svěrák připevněný napevno k vrtačce. Ale tím jsem měl namysli skupynu svěráků různě stavitelných, nebo polohovacích. Některé se vyklápí. Některé mají dvě osy, některé třeba tři atd....... Ztakovými jsem ještě nedělal. Tak se ptám na zkušenosti....
Ten nástavec jsem nekoupyl. Nebot díky tomu, že mám konečně stojan a ještě si vibýrám svářečku. Tak si mohu pak ten nástavec sesmolit sám. Jako hodilo by se. Potřebuji si vysoustružit rukojetě na pilníky. Ale ted mě zaskočila ta zkušenost z odlágrováním ložisek. O jakou značku vrtačky se jednalo? Myslíte, že by se dali koupyt vhodnější ložiska do ní? Já mám ve stojanu narex. Ložiska jsem dával nový. Takže není problém je znovu přendat......
Je tomu už pomali 20 rokov. Presne sa nepametám ,ale bola to staršia narexka.
Tak děkuji všem za rady...... A hezký den přeji... Já jdu vrtat a zase vrtat.....