SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Zdravím, chtěl bych se zeptat, Vás zkušenějších. Doposud máme svářečku Cebora 190 a už nám nestačí, tak bych se chtěl zeptat jakou mig svářečku doporučíte v téhle cenové kategorii.
Mám na to nachystáno 30 000,- bez dph (svářečka+ vybavení)
V oku mám od Choboly JASIC MIG 250 (J90)
Děkuji za cenné rady.
Za me Kemppi Kempact Ra 323.. Máme ho v práci a je to uzasnej stroj. Jen ta cena je skoro dvojnásobná. Asi by chtělo napsat proč ta Cebora nestačí. Jestli proto, ze se vaří často silnější materiál je potřeba koukat na zatezovatel. Ta 250ka bude třeba jeste málo. A taky možná zapremyslet o chlazenym horaku. Ten Jasic ma na 100% 150A. Stačí to ?
Editoval RV (06-12-2015 19:36:13)
Díky Ládes. velice se mi líbí http://www.alfain.eu/z22494-akce-axe-25 … ce-redukce
nebo kvůli více A http://www.alfain.eu/z15484-akce-alf-32 … red-ventil
RV už nemá"dobrý" svařovací vlastnosti. Ráno svařuje jinak, než odpoledne. A taky už nestačí kvůli zatěžovateli. Nejvíce vaříme do 5mm, tak by 250 měla stačit ne?
Pokud si necháš ten ALF 320 MAJOR AXE vyhledat v jiném obchodě, tak se dá najít o cca 1000,- levněji (i se vším co je na obrázku)
Majlo:Osobně bych šel do toho silnějšího už kvůli tomu že dnes nemáš žádnou práci(zakázku) stopro jistou,takže práce s tenkým může skončit,ale přijde práce s t10 a víc.320 jsem taky chtěl kupovat,ale osud mi přihrál "Variostruhadlo" 357
Lades: na te 250 se mně líbí ta parker hubice, ale máš pravdu hlavně když máme v práci vodní paprsek a tlustý materiály se můžou objevit.
Asi jsem slepej, ale nenašel jsem tabulku velikosti Amperu na tlouštku materiálu.
Zlatý froniusky, měl jsem čest s nima svařovat ve svar škole. Na kolik tě vyšla?
Jak říkal Rellik na http://www.svarecky-elektrody.cz/ jsou levnější člověk nesmí věřit cedulkám slevy nebo akční zboží
Tady dokonce bych měl na http://www.svarecky-elektrody.cz/alfa-i … ntil/d-24/
No na 5ku už je ta 250 trosku slabá, každopádně bych volil 4kladkovy podávání. Pokud ta 5ka není každej den tak 250ka stačí. Co to ma umět ? MIG pájení, nerez, hliník ? Nebo jen ocel..
RV: 90% ocel 10% nerez(tenky)
na hliník mám JASIC TIG 200P AC/DC
4kladky májí ty o kterých mluvíme.
už by to chtělo i vodní chlazení na takový proudy že? ale to už je zase o cenu výš...
Editoval Majlo (06-12-2015 22:13:57)
Tak začneš s normálním horakem. Ten určitě uzijes.. A časem uvidíš jestli Te to bude pálit do rukavic..
Majlo napsal(a):
Lades: na te 250 se mně líbí ta parker hubice, ale máš pravdu hlavně když máme v práci vodní paprsek a tlustý materiály se můžou objevit.
Asi jsem slepej, ale nenašel jsem tabulku velikosti Amperu na tlouštku materiálu.
Zlatý froniusky, měl jsem čest s nima svařovat ve svar škole. Na kolik tě vyšla?
/
Pokud započítám i novej hořák a čerpadlo který odešlo díky tomu že tam původní majitel lil Fridex bylo to nějakých cca 42.Pokud by ti stačilo něco z druhé ruky můžu se poptat.Možná by se dala splašit nějaká 447 nebo 457.
Díky pánové v pondělí už má dorazit nová http://www.svarecky-elektrody.cz/alfa-i … ntil/d-24/
Byl mi doporučen drát Sidergas S6 oproti Sidergas S7(prý je tvrdší a je vhodnější na pevnostní svary.)
Už se těším, až si ji vyzkouším
Neuveriteľné držiaky sú (za mňa aj) tieto:
http://www.formicaweld.cz/0|10|15|23|29 … igmag.html
Nevím proč by čerpadlo mělo odejit kuli "fridexu" ve všech chladících systémech jsem zatím potkal jen G11 . A normalní svářečky mají třeba na chlazení nálepku kde je jasně napsáno že chladící systém má mit 40% nemrznoucí kapaliny a pár normálních norem .
Takže G12 muže jen pomoci .
Materiál v chlazení najdeme maximalně plast (hadice,těsnění guma ) , hliník,měd,mosaz na čerpadle,chladiči,hořáku.
A také tam píšou (G11) 2x ročně měnit v chladicí jednotce, u auta 1x po 2 letech . Kdo si to vyměnil ?
Taky nechápu co má fridex společného s poruchou čerpadla. V jedné firmě před pár lety jsem vařil na strojích kde bylo přímo u náplně chlazení psáno, že se má plnit fridex+voda v poměru 1:10 a že slouží pro mazání čerpadla. Myslím, že tuto fámu o pokažených čerpadlech díky fridexu začali šířit výrobci rádoby "originálních" chladících směsí do svářeček aby si tím zajistili odběr. Přitom to bude ve složení naprosto stejné, nějaký druh fridexu nebo jiné "nemrzky" namíchaný s vodou, který bude mít na obalu napsáno "Chladící směs do svářeček" a velkou cenovku jako bonus...
Zejména novější fridexy do moderních aut již musí splňovat jisté kritéria aby ty hliníkové motory, mosazné a kdovíjaké díly neleptaly... Takže pokud někdo napíše, že fridex pokazí čerpadlo, je podle mě naprostá blbost...
Editoval Rellik (12-12-2015 08:12:25)
Taky mi to nebylo jasné,prý ale u vibračních čerpadel způsobují chladiva na bázi etylenglykolu narušení a sedimentaci.Pravda že to čerpadlo mělo prasklý tělo a při pokusu o profouknutí bylo neprůchozí(mosaz totálně zaoxidovaná).Jinak moderní nemrzky nemají s Fridexem nic moc společného.Doporučeno mi bylo pokud nehodlám kupovat origo chladivo míchat destilku s technickým lihem.Investice 450,- do kanystru origo chladiva není podle mýho až tak velká aby mi to stálo za nějaké experimentování s bůhvíjakým výsledkem.Kdo kdy to měnil před koupí té mé jsem neřešil kor když na skříni měla čerstvou(2 měsíce starou) samolepku servisní prohlídky autorizovaného servisu.
Editoval Ládes (11-12-2015 20:36:02)
Zrovna Lih s vodou bych tam osobně nelil hadicím a těsněním to zrovna moc neprospívá a tvrdnou .
Pokud byla mosaz zoxidovaná tak to určitě neni fridexem
Vibrační čerpadlo je, logicky, vystaveno vysokým vibracím. Jestli tam je kapalina jen trochu způsobující korozi nebo opotřebení plastových dílu ventilů, tak ty vibrace tu korozi a opotřebení urychlují až několikanásobně.
Editoval Radim (17-12-2015 18:57:03)
Zaujmavé, v manuáli Fronius 357 sa píše "POZOR: Používať len čistú vodu z vodovodu!Pre letnú aj zimnú prevádzku pridávať lieh.Iné nemrznúce chladiace prostriedky nie sú vhodné ohľadom na ich elektrickú vodivosť."
Juggernault napsal(a):
Zrovna Lih s vodou bych tam osobně nelil hadicím a těsněním to zrovna moc neprospívá a tvrdnou .
Pokud byla mosaz zoxidovaná tak to určitě neni fridexem
No zrovna CZ manuálu bych se moc nedržel překládá to bůh ví kdo . vodivost bude asi zrovna to poslední co bych řešil. rozdil asi moc nebude.
Čerpadla jsou všude cca stejná pokud to neni neco extra levného .
Robi G: Dost pochybuju o tom, že čistá voda z vodovosu má menší vodivost než voda s nemrznoucí směsí. Tohle bych bral spíše jako blábol překladatele. Rozdíl tam nejspíš bude, ale ne takový aby se to muselo někde psát... U klasických odstředivých čerpadel bych řekl, že fridex nebo podobná směs je nutnost. Jelikož tyto směsi jsou "mastné" a tak zajišťují mazání čerpadla. Líh je naopak suchý a odmašťuje, takže takové čerpadlo odejde dřív. A to je tedy druhá možnost proč je to tam psané. A to aby čerpadlo odešlo dřív a tak se muselo koupit nové... Ty odstředivé čerpadla jsou totiž v podstatě nezničitelné...
Editoval Rellik (21-12-2015 19:27:11)
Ale prd drive se bezne pouzival lih s vodou na zajisteni "nemrznuti" chladici kapaliny (musel se ale dolevat protoze se odparoval)a zadne problemy se "suchosti" lihu nebyly problemy.Vyhoda dnesnich smesi je krom jineho predevsim ohsah inhibitoru a tim odolnost proti korozi systemu a netecnost vuci pouzitym materialum v chladicim systemu.Vodivost vzhledem k pouzivanemu napeti a konstrukci svarecek nehraje zadnou roli (krom toho jini vyrobci svarecek s pouzitim fridexu problem nemaji).
Editoval Honza007 (21-12-2015 19:39:59)
Berte to prosím s nadhľadom.Jedná sa o 19 ročný text a doba pokročila...
A já koukal na nálepku na 25let staré Kemppi a tam že nemrzka . Proti lihu bych nic neměl až na to že ty plasty (hadice) tvrdnou.Voda zase zmrzne atd..
a jinak to je
http://www.binzel-abicor.com/uploads/Co … BTC_50.pdf
a
http://www.vlceksvt.cz/download/Chladic … C%2015.pdf
Ve firmě,kde jem pracoval se do všech svařeček bez rozdílu značek používala kapalina "Fronius".Asi zkušenost.
Editoval kemppin (22-12-2015 20:00:59)
Stránky: 1 2