SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Radime, to áno. Ale Prívodný kábel a zvarovacie káble aj koncovky tú extrémnu snahu o miniaturizáciu devalvujú.
Když to nebude vadit při svařování... S takovou se nabízí možnost jiného designu - vlastní invertor někde v držáku svařovacích kleští či nějak tak podobně... když se to ještě trošku zmenší.
Tak jsem si dnes nechal od známého ukrajince přivézt z Ukrajiny do Prahy ten mini IGBT invertor, co má zde fotky Ihlan, za 2070 hřiven=2070 Kč, koupený na ukranském netu, do 3 dnů doručený zdarma na ukrajinskou poštu k vyzvednutí, vč. srandamasky a plastového srandakladívka a integrovaným několikaštětinovým kartáčem. Model Dnipro CAS 2010. Je to na pohled pohledný strojek, dal jsem ho na kuchyňskou váhu a s popruhem a přívodním kabelem to váží cca 1,85 kg, rozměrově je to taková větší ledvinka. Po zapnutí vypínače na ON a rozběhu ventilátoru jsem si připadal trochu jak při luxování. Ještě musím prověřit, že to i svařuje, což by mě docela potěšilo, dám to prověřit mému osvědčenému svářeči, co mi dělal pergolu a který vaří od svého vyučení do svých současných 64 let, pak dám vědět.
PS: Je to samozřejmě čína, Dnipro je jen obchodní značka/dovozce... ale pokud je průměrná mzda na Ukrajině cca max 5000 hřiven/korun, reálně na to lidi tam dělají 14 dní = jako kdyby to v ČR stálo 1/2 mzdy, tedy cca 14.000 Kč, takže to vše je asi o segmentaci trhů a kupní síle obyvatelstva, myslím
Oficiální stránka https://dnipro-m.ua
Ano, koupeno via https://dnipro-m.ua. Oprava, model CAS 210. Dokonce s ručně vypsaným záručákem a fakturou coby daňový doklad - bez razítka a prodejce, v podstatě 2 řádky v exlu na A4 papíru: No, Model, Zboží, Počet ks, Cena, Suma 2070 + prefabrikovaný návod k použití, kde se mimo jiné píše, že mají na UA servisní centra ve 20 městech vč. kontaktů na ně a telefonů a otevíracích dob.
Ukrajinsku multifunkciu na elektrodu a co2 som uz videl a pozeram,ze aj dnipro ma nieco v ponuke na ich strankach keby aj ta tak dobre zvarala ako elektroda tak by to bolo zaujimave
Mal som na skusku dve zvaracky Dnipro. SAB 250DPK a SAB 210. Obidve zvarali obstojne, ale len ked sa zvaralo od 2,0 elektrody vyssie. S 1,6 elektrodou boli problemy.. No a co som sa cudoval, mal som dojem ze displej ukazoval na obidvoch o 40A viac ... teda ked som chcel zvarat 3,15 elektrodou na 110A , musel som si pridat na 150 aby to zvaralo ako treba. Zial nemal som kliestovy ampermeter na DC, ktorym by som si to overil. Teda ta SAB 210 nemala displej, len otocny potenciometer.. ale tiez bolo ciachovanie posunute o tych 40A. V prispevku cislo 20 hodil Ihlan fotky masinky z mojho stola.. :-)
SAB 250-ku som otestoval aj na 50m predlzovaku a cudoval som sa ze neboli ziadne problemy.. 3,15-ky elektrody zvladala jednu za druhou bez problemov.. Pri tomto teste som ju chcel porovnat s mojim kuhtreiberom, ale porucal sa do servisu...
Samozrejme masinky su dodavane s atrapami masiek a privodnych kablov. Na serioznu pracu je dobre tieto kable vymenit za normalne dlzky a prierezy. Ale pre nadsencov, ktori si raz za rok nieco potrebuju zvarit tie kable bohate dostacuju.
O tomto probleme z amperami pišu aj na ukrajinskom fore že zvaračka Dnipro ukazuje viac amperou oproti inym zvaračkam.
Tie problémy s ampermi mi oznámil aj kolega, ktorý to došikoval UA za 80€. Ja som na svojej zváračke také dačo nespozoroval, akurát pri zváraní 2 mm elektródou EB419 na čiernu oceľ, bolo potrebné pridať na 50A aj keď na obale je údaj 20-40A. To som pripisoval tomu, že čierny materiál má vyššiu vodivosť. Kolega -70r konzervatívec, ktorý okrem TRYODYNy neuznáva nič a kuklu okrem klasickej so sklíčkom nezoberie ani na hlavu po odskúšaní dnipra vo všetkých možných polohách prehlásil: "to zvára lepšie ako moja tryodyna". Keď som mu na 2,5mm eldu EB121 nastavil 84A , tak žiadal ubrať. Čo sa týka káblov, tak na Al 40 mm2 na domáce zváranie postačujú. Sú síce krátke, ale na účely použitia ako je prezentované, pre zavesenie na pleci, sú dostatočne dlhé. Kostrové kliešte je samozrejme nutné vymeniť.
Neskúšal náhodou niekto, ako sa to správa na elektrocentrále :-)
Tak jak MMA nemusím a raději šáhnu po COčku musím říct, že bych jí velice rád koupil. Není nic horšího než na vinohradě při obnově sloupků co drží váhu napnutým drátem celou délku řádku hlav (120m) tahat mrtě desítek metrů prodlužek a těžkýho Pegase 200Mig MAN jen abych něco zavařil MMAčkem. Mají sic na webu hodit do košíku a zacálovat kartou...ale dál jsem nezkoušel a nevím jestli by mi to vůbec strhlo přepočtem peníze a hlavně poslali z UA. Opravdu se mi moc zamlouvá.
Disco toto sa ti bude pacit to si nevies predstavit ako je to malicke akurat pisal som to v minulom prispevku
mozno rozdielna kvalita kus od kusu. Lebo jeden model mal LCD a ten blikaaal asi 20hz hnusne nieco.
Ten drobec to je taka kabelka ze mensie to hadam ani nemoze uz byt. Keby si to DNIPRO Evita ohmatala bola by spokojna
Editoval ihlan (20-07-2017 12:55:50)
Discovera - otvor si bazos, a tam napis do hladania "dnipro". predajcov tam mas kopec..
vyrobca, ihlan: na CZ bazosi nic....na SK je dost ale asi nepošle do CZ. Jedeme sice v neděli na dovču do Tater na Lomničák ale prodejce je až z Michalovce a to není zrovna kousek. Ale sakra líbí se mi...tu fakt chci. Menší snad už neexistuje
Ti to pošle poštou. Keby boli problémy do CZ, tak do tých Tatier určite. Dohodni s predajcom.
Mezi CZ a SK mám vícekrát odzkoušenou službu Zásilkovna. Za málo, rychle, i na dobírku, převod EUR/KČ bez přirážky. Nějakou krabičku jako je Dnipro sfouknou jako prd. V letošním roce by rádi zřídili pobočky na Ukrajině. Tajně doufám že se jim to povede.
Editoval Welda (20-07-2017 20:55:24)
Tak jsem tu ukrajinskou anorektickou kočičku otestoval a vaří hezky, slušně, vyvařil jsem na 4mm plechu jednu rutilku 2,5, jednu bázickou 2,5 mm a jednu nerez elektrodu 2,5 mm. Prostě to vaří, ale samozřejmě 200 A na ukrajinském trpaslíkovi velikosti větší ledvinky se nerovná 200 A na WTU - ale ta váha a kompaktní rozměry jsou pro mě pořád fascinující, na nějaký heftování konstrukcí typu moje pergola v terénu na špičkách po štaflích - značka ideal
Můžete dát někdo fotku sváru co to ÚKáčko umí?a jak je na tom s opakovaném zapálením bazické(stačí pár hósenek na kusu šrotu).Díky
Mě se hrozně líbí, že je ta škaredá krabička taková malinká, ale dávají do toho kabely s obrovskýma bajonetama.
A co psal Ládes by mě taky zajímalo. Ať tady někdo ukáže pořádný velký svár, né jenom nějaké maličké heftíky.
Vůbec nechápu, jak může taková malinká krabička dát kolem 200A. Chápu že vývoj elektroniky jde neustále dopředu, ale zase jak bylo někde psáno, ty oné součástky se přece jenom dost hřejí. Potřebují určité chlazení, tudíž dobré chladiče. U tohohle prcka asi moc velké nebudou.
Copak, Ládesi, chystáš se na nákup DNIPRA? Třeba bych se i přidal
Taky mně láká strčit zdroj a 13ku sklo do kapsy,do druhé eldy a dráťák omotat se kabelama a jít svařovat.Abych poznal s čím mám tu čest u MMA invertoru nepotřebuju "metrový housenky",ale naopak krátké s opakovaným zapálením.Podle toho jak se chytá zjistím jaký má pajšl a co od něj můžu očekávat(abych neškrábal,neklofal a ono nic).
Ládes napsal(a):
abych neškrábal,neklofal a ono nic).
Koukám že máš v popisu KitinTigla 150, no, já ho mám taky.